Grand Funk - Closer to Home (1970)

Label: Capitol

1. Sin's a Good Man's Brother (4:50)
  2. Aimless Lady (3:28)
  3. Nothing Is the Same (5:14)
  4. Mean Mistreater (4:26)
  5. Get It Together (5:07)
  6. I Don't Have to Sing the Blues (4:37)
  7. Hooked on Love (7:13)
  8. I'm Your Captain (9:54)
avatar van jurado
Derde Grand Funk album, hier gingen ze meer de soulkant op ,toch een erg sterke plaat.
Sin's a good man's brother later gecovered door Monster Magnet op spine of god

avatar van Manuel
Sin's a Good Man's Brother ook gebruikt in de film Law Abiding Citizen. Vet!

avatar van spinout
Sterk album met niet één mindere trek. Die soul invloeden vallen wel mee. Het laatste nummer had van Uriah Heep kunnen zijn. Uriah Heep van 1970 wel te verstaan.

avatar van rider on the storm
Opvallend weinig reacties bij deze, een van hun betere, sterke plaat van een “vergeten” band. De band die zoveel funk, boogie en soul in hun soms keiharde rock stopt. Luister maar eens naar hun live-albums!.

Op deze plaat vind je het heerlijke Nothing is the same (op standje burenruzie beluisteren), het fraai opgebouwde Mean Mistreater, prachtige Get it together en met fraai koortje opgeleukte Hooked on Love om maar eens wat te noemen. Kortom een album die het waard is om zo af en toe eens uit de kast te halen en te beluisteren.

Vier sterren!!

avatar van jorro
Volgens de charts Best Ever Albums het beste Grand Funk (Railroad) album, nog aardig ver voor Grand Funk (4457 om 5537). Dit album staat ook hoger in de jaarlijst (1970) namelijk op 85, terwijl Grand Funk in de jaarlist (1969) op 103 staat. Althans dat is de huidige stand van zaken.
Hier op MuMe scoort Grand Funk echter hoger. Toch bijzonder.
Ook bij mij scoort dit album beter, namelijk 3,5. Grand Funk heb ik maar 3* gegeven. Het is minder eentonig en de klik is er nu wel.
66 in de 100 Greatest Albums of 1970.

avatar van musician
Dat hoeft toch niets te zeggen, waarom zou de Best Ever Albums een soort van "gelijk" moeten hebben ten opzichte van andere sites met jaarlijsten?
Ik zie tussen Mume en RYM soms ook aardige verschillen in beoordelingen zitten. Ik neem het maar ter kennisgeving aan.

Dat neemt niet weg, dat ik I'm your captain een bloedmooi nummer vind, in z'n eentje al haast goed voor vijf sterren.
Maar ik kan geen vergelijking treffen tussen beide GFR albums, nog nooit voor gaan zitten.

Ik heb wel een geweldige compilatie die ik met enige regelmaat draai, Grand Funk Railroad - Capitol Collectors Series (1991), ik vrees dat die alle losse albums van GFR van tafel veegt.

avatar van jorro
Best Ever Albums maakt totaallijsten op basis van door professionele instanties en door liefhebbers ingestuurde lijsten. Op het ogenblik ruim 50.000. Voor mij reden om die totaallijstjes behoorlijk serieus te nemen. Je ziet ook dat een album kan stijgen of dalen in de actuele jaarlijst door invoer van nieuwe lijsten.
Gelijk hebben ze niet misschien, maar ik vind het wel een eerlijke manier om lijsten te maken.
Zo maken ze ook de lijsten per artiest en in de lijst van Grand Funk (Railroad) staat dit album het hoogste.