Elvis Presley - Christmas Duets (2008)

Label: BMG

1. Blue Christmas (2:30)

met Martina McBride

2. I'll Be Home for Christmas (3:36)

met Carrie Underwood

3. Here Comes Santa Claus (Right Down Santa Claus Lane) (1:58)

met LeAnn Rimes

4. Santa Clause Is Back in Town (2:26)

met Wynonna Judd

5. Silent Night (2:24)

met Sara Evans

6. White Christmas (2:25)

met Amy Grant

7. Merry Christmas, Baby (8:06)

met Gretchen Wilson

8. O Little Town of Bethlehem (2:38)

met Karen Fairchild en Kimberly Schlapman

9. Silver Bells (2:27)

met Anne Murray

10. O Come, All Ye Faithful (2:52)

met Olivia Newton-John

11. The First Noel [2008, Remastered] * (2:14)
  12. If I Get Home on Christmas Day [2008, Remastered] * (2:55)
  13. Winter Wonderland [2008, Remastered] * (2:25)
avatar van fish
Wel, wel, wel, je zou denken dat Elvis al lang en breed het gebouw verlaten had, maar nee. Elvis heeft een nieuwe cd, een kerstcd, met duetten. Ofwel; hoe de doden tot leven komen.

Het moet gezegd worden, het lijkt integer gedaan (volgens een special ergens op internet te vinden). Het is ook niet niks; een duet mogen aangaan met Elvis. Elvis! Die ook nog eens dood is....

Ik was eerst redelijk scpetisch over deze release maar moet toegeven dat deze release een mooi aanvulling is op de Elvis catalogus. De muziek is ook allemaal opnieuw ingespeeld en stopt al deze klassieke kerststukken in een lekker nieuw fris jasje.

avatar van vin13
Elvis kan geen commentaar geven en vind dit soort releases zijn onnodig en twijffelachtig. Rust in vrede en respect.

avatar van IntoMusic
vin13 schreef:

Pffff lekker theatraal he. maar goed, deze release is inderdaad een mooie aanvulling en zeker de duets die hier op staan zijn zeer mooi qua samenspel.
Ben er blij mee: 4*

Father McKenzie
Ik wil het best geloven dat het goed gedaan is, maar kerstplaatjes zijn al redelijk melig.... en duettenplaten vaak ook.... dus dubbel op.... ik ga dit toch eerst beluisteren en dan zien we wel...

avatar van LucM
Natuurlijk zijn die stemmen achteraf bijgevoegd bij de originele opnames. Van Frank Sinatra verscheen overigens zo'n gelijkaardig duet-album na zijn dood.

Father McKenzie
LucM schreef:

Ja, er kwamen er zelfs 2, en allebei nogal melig en maar half geslaagd, niet echt zijn betere platen zeg maar....

avatar van MarkS73
Wat is 'Merry Christmas Baby' toch een heerlijk nummer, acht minuten lang relaxte, zompige kerstblues.
Gretchen Wilson voegt nu niet direct heel veel toe, zonder is het nummer ook prima maar toch geniet ik elke december weer ontzettend van dit nummer. De rest van de plaat is mij allemaal wat te zoetsappig...