Suzanne Vega - Songs in Red and Gray (2001)

Pop / Folk
Label: A&M

1. Penitent (4:17)
  2. Widow's Walk (3:34)
  3. (I'll Never Be) Your Maggie May (3:47)
  4. It Makes Me Wonder (4:00)
  5. Soap and Water (3:04)
  6. Songs in Red and Gray (4:18)
  7. Last Year's Toubles (3:35)
  8. Priscilla (4:14)
  9. If I Were a Weapon (2:46)
  10. Harbor Song (4:19)
  11. Machine Ballerina (2:57)
  12. Solitaire (2:11)
  13. St. Clare (2:30)
  14. Golden * (3:53)
Prachtige muziek. Altijd al geweten dat een gebroken hart de beste muziek uit een songschrijver(ster) naar boven haalt.
De mooiste nummers zijn voor mij het eerste en het laatste.

En waarom stem je dan niet even, Bloom?

Is gebeurd. Mijn excuses

Inderdaad een schitterende cd, ik denk één van haar beste, hoewel ik niet in het bezit ben van al haar cd's dus echt goed beoordelen kan ik dat niet. De cd beschrijft het verloop en nasleep van haar scheiding maar is niet te 'zwaar' en klinkt soms zelfs verrasend 'licht'.
Laatste nummer is inderdaad heel mooi.

It makes me wonder en song in red and grey zijn heel mooi, harbor en priscilla ook trouwens. mooie plaat.

beaster1256
niet slecht maar vond haar vorige cd's beter , het lijkt teveel op herhalingsoefeningen , geen luka op dit album , en joni mitchell still rules bij de dames

EVANSHEWSON
Monti schreef:
Laatste nummer is inderdaad heel mooi.

Ik vind deze plaat iets beter nog dan Solitude Standing en haar debuutplaat. Hele mooie liedjes staan hierop, geen dieptepunten, goed uitgewerkte plaat is dit.

****

Het typische imo is het feit dat het mooiste nummer op deze cd niet door haarzelf geschreven is nl. St.Clare. Verder een mooi album met verrsende nummers: Solitaire (had zomaar op 99.9F kunnen staan, imo haar beste), If I Were A Weapon (met elektrische gitaar, zozo), het vrolijke Harbor Song en de rest m.n. I'll Never Be Your Maggie Mae, gewoon erg mooi en tja die stem van haar weer. Goed album!!

avatar van goldendream
Dit is toch een klein juweeltje van een album. Het openingsnummer en het slotnummer verdienen mijns inziens een plaatsje in de top 10 van haar nummers. De overige nummers getuigen ook van een immense en uitzonderlijke klasse. Alleen 'Machine Ballerina' bevalt me minder.
Vaak lees ik bij haar albums kritiek op de korte speelduur. Persoonlijk zie ik dat anders: een kort album van hoge kwaliteit verkies ik boven een lang met een aantal mindere songs.