Encre - Encre (2001)

met O lamm

2. Nocturnes (4:17)

met O lamm

3. Or (4:41)
  4. Une Nuit à Ciel Ouvert (5:55)
  5. Air (2:58)
  6. Burlington, Vermont (3:36)

met Domotic

7. Fœhn (3:58)
  8. Gloria (5:21)
avatar van Koekebakker
Ik vond het moeilijk om een genre toe te kennen aan dit album, maar ik geloof dat avant-garde de beste optie is.

Encre heeft in de verte wortels in de triphop, maar geeft een bijzondere draai aan het genre. Door middel van bezwerende composities vol repeterende samples en strijkers, met daaroverheen een fluisterende mannenstem weet deze plaat diep onder mijn huid te kruipen.

avatar van Manfield
Experimentele electronic muziek en ook het label avant-garde kan ik wel begrijpen. Toch denk ik dat de genrebepaling hier gewoon electronic moet zijn. Ik kwam op dit debuutalbum door het volgende album: Stranded Horse - Luxe (2016). Beiden projecten van Yann Tambour. Twee heel verschillende platen. De laatste is veel meer folk/wereld georiënteerd.

Deze plaat doet me niet veel, waar het aan ligt? Geen idee, eigenlijk. Ik vindt het wel sfeervol en het is bij tijd en wijlen aardig minimalistisch. Het doet mij so(m)ber aan. Dat ligt me toch vaak wel. Wellicht is het te afstandelijk? Ik ga het de tijd geven.