Cymarshall Law & Mr. Joeker - Hip Hop in the Soul (2008)

Verenigde Staten / Hongarije
Label: Freedom (I)

1. Intro to the Soul
  2. The Takeoff (Getting It)
  3. I'm a MC (Hip Hop in the Soul)
  4. Control

12. Live While You Can
  13. Sorry
  14. King with 4 Wives
Harco
"I'm an emcee" als je het uitschrijft.

BoordAppel schreef:
Waarom zou je "an MC" willen schrijven, "an" komt toch alleen voor woorden die beginnen met een medeklinker?
Nee, die je als een medeklinker uitspreekt.

avatar van Sjaakspeare
MJ_DA_MAN schreef:
Nee, die je als een medeklinker uitspreekt.

Inderdaad. Zo is het bijvoorbeeld 'a university' en 'an NGO'. Het gaat erom de taal vloeiender te maken, niet zo blokkerig qua uitspraak als het Nederlands. Bovendien heeft er ooit in alle gevallen een 'n' gestaan achter het desbetreffende lidwoord.

avatar van Gyzzz
BoordAppel, Sjaakspeare en MJ bedoelen klinker ipv medeklinker neem ik aan?

avatar van BoordAppel
natuurlijk.

avatar van thomzi50
Eens met Sjaakspeare wat betreft 'real hiphop' met betrekking tot dit album: pijnlijk om te horen. Ook jammer om te zien dat KRS-One er (weer) bij betrokken is, heb steeds minder met die man.

Gelukkig wel een paar aardige producties

Gyzzz schreef:
BoordAppel, Sjaakspeare en MJ bedoelen klinker ipv medeklinker neem ik aan?
Oeps .

avatar van MJ_DA_MAN
De beat van het eerste nummer (Intro To The Soul) is overigens wel top.

avatar van J.C.
Ik vond dit album op het eerste gehoor wel aardig, maar hoe vaker ik hem luister hoe matiger ik het allemaal vind. Cymarshall Law komt op mij nogal belerend over. Ik vind eigenlijk alleen Love, Sex Or What erg tof.

2.5*

P-DawG
Ik was hier vorig jaar veel enthousiaster over, nu vind ik het nog net een voldoende waard. Het komt namelijk soms wat te prekerig over waarbij Cymarshall's stemgeluid ook niet echt meewerkt. Truth blijft trouwens wel een lekker nummertje. Daarnaast blijven de laatste 4 tracks (vooral No Explanation en King With 4 Wives) ook zeker de moeite waard.

avatar van royals
Gast maakt wel aparte hip-hop. Eén van de betere in het underground circuit. Hij heeft alleen een beetje een maffe stem waar je aan gewend moet raken. Verder zijn de producties heel in orde.