Ozric Tentacles - Spirals in Hyperspace (2004)

Rock / Electronic
Label: Magna Carta

1. Chewier (5:26)
  2. Spirals in Hyperspace (9:51)
  3. Slinky (8:39)

met Miquette Giraudi en Steve Hillage

8. Psychic Chasm (8:44)
  9. Zoemetra (7:23)
tangmaster
Een een geweldig album dat nog steeds mijn CD speler tart.

Een dikke 5.

Kingsnake
Eerste song beukt er gelijk in.

Tweede song is een favoriet van mij, met zn door hele nummer prominent aanwezige synth-bass, 7/8 ritmes die onmerkbaar overgaat in vierkwarts en weer teruggaat naar 7/8, spacey synthlicks en afwisselende keyboard/gitaarsolii.
10 minuten is nog te kort voor dit nummer.

tangmaster
Oakum, da's pas kikken, Slinky, een super lekkere track, Psychic Chasm dat is heerlijk en tegelijk ook oosters. Dit album is gewoon een heel sterk album.

Kingsnake
Ik luister nu naar Slinky, is een beetje een new-age nummerjte.
Lekkere synthbass, synthpercussie een lekkere jazzy geprogrammeerd drumgroove en heerlijke dromerige synthlicks.

Da's een hoop synth in een zin.

Ozric Spacefolk
Ed Wynne, draaide deze plaat bijna alleen in elkaar.... Heel electronisch klinkt het allemaal met uitstapjes richting drum&bass...

Jon Egan, Schoo, Brandi Wynne, Zee Geelani, Seaweed, Merv Pepler, ze doen allemaal wel mee, zo hier en daar, maar hun aandeel is berperkt...

Toch één van favoriete en meest-gedraaide Ozrics-platen...

Ozric Spacefolk
Erg lange plaat, nu ik zo over nadenk. Erg gehaat bij sommigen, omdat het geen jamband-karakter heeft.
Maar de productie en de sfeer en experimentjes met dance/electronica spreken me erg aan.

Als je dit hoort, snap je ook waar zijprojecten als ZubZub, Eat Static en Nodens Ictus de mosterd vandaan hebben.
Ed Wynne is god!

avatar van Robertoooooh
Wat leuk dat de helft van de goeie ouwe Gong ook een stukkie mee doet.
Leuk trippy album. Was ze een kleine 20 jaar volledig uit het oor verloren. Hoop in te halen, hoor ik al weer

Had altijd een beetje haat-liefde verhouding met de tentakels. En dan vooral bij live optredens. Of ze waren goed te pas en het concert werd magisch, of, en dat gebeurde toch wel vaker.., ze hadden de kop er niet naar staan en dan ontaardde het in een grote baggerbende.