Mick Fleetwood Blues Band - Blue Again (2008)

Blues
Label: Hypertension

1. Red Hot Gal (5:34)
  2. Looking for Somebody (5:03)
  3. Fleetwood Boogie (5:16)
  4. Stop Messin' Around (3:57)
  5. Rattlesnake Shake (5:54)
  6. When We Do the Lucky Devil (4:41)
  7. Love That Burns (5:57)
  8. Rollin' Man; Bayou Queen (4:54)
  9. Black Magic Woman (8:39)
  10. I Got a Hole in My Shoe (4:10)
  11. Shake Your Moneymaker (7:43)
  12. Albatross * (3:18)
  13. Napili Nocturne * (3:41)
  14. The Supernatural * (3:01)
  15. La Mer D'Amour * (4:21)
avatar van Ronald5150
Dit is een zeer smaakvol live bluesalbum van de Mick Fleetwood Blues Band. Drummer Mick Fleetwood (van Fleetwood Mac uiteraard) keert op dit album terug naar de bluesperiode van Fleetwood Mac. Waar de huidige samenstelling van Fleetwood Mac categorisch weigert om materiaal uit de beginperiode te spelen, betuigt Mick Fleetwood met dit hobbyproject eerbetoon aan grondlegger Peter Green en aan de muzikale roots van Fleetwood Mac. Een aantal Peter Green bluesklassiekers worden respectvol en smaakvol nieuw leven ingeblazen. Daarnaast wordt de setlist aangevuld met een aantal prima composities van zanger/gitarist Rick Vito. Er wordt niet echt van de geeffende bluespaden afgeweken, maar het klinkt allemaal zo verdomd lekker dat dit geen enkele belemmering is voor het luisterplezier. Mick Fleetwood bewijst nog steeds de blues te beheersen en houdt hiermee de legende van Peter Green levend.