213 - The Hard Way (2004)

Label: Tvt

6. Wait a Minute (3:33)
  7. Give It Up (4:04)
  8. Another Summer (4:12)

met Latoiya Williams

9. 213 the Gangsta Clicc (3:52)
  10. Gotta Find a Way (3:24)
  11. Ups & Downs (3:53)

met Boki

12. Joysticc (4:48)
  13. Rick James Interlude (0:36)

met Dave Chappelle

14. Mary Jane (3:48)
  15. MLK (3:44)
  16. Lil Girl (3:19)
  17. Never Love a Hoe (4:13)
  18. Appreciation (4:06)
  19. So Fly (4:07)
avatar van Reijersen
De stem van Nate Dogg is cool, de stijl van Warren G bevalt me altijd wel, alleen Snoop heeft me nooit echt kunnen boeien. En dat is eigenlijk precies zo op dit album. De stukjes van Nate Dogg vind ik het leukst. Daarnaast zijn sommige producties leuk, andere weer bijzonder slecht. En tekstueel stelt het natuurlijk geen reet voor.
Een erg mwa-album

3 sterren.

avatar van Jorge-E
Na de review van RedLightCityBoy kreeg ik weer effe zin in dit album. Zo gezegd, zo gedaan en ik pas mijn stem aan naar 3.5.
Snoop Dogg en Warren G rappen inderdaad erg sterk en Nate zijn zang is zoals altijd goed. Zoals ik al eerder zei vind ik de beats hier niet geweldig. Ik mis vooral de hoge synth wat ik zo geweldig vind aan G-Funk. Maar afgezien daarvan, zijn de beats eigenlijk best wel goed.

Op een album waar het vooral over vrouwen gaat vind ik 213 The Gangsta Clicc en Appreciation de beste nummers. 213 The Gangsta Clicc is nog aan echt Gangsta Rap nummer wat Snoop en Warren G goet afgaat. Nate doet hier ook een leuk stukje.

Appreciation is gewoon perfect. Alles klopt eraan. En Nate zijn stukje is ook zeer goed. "A big shout out to all my family and friends, when times got hard, you were still here" Dat vind ik mooi van hem zeg.

Twist Yo Body klinkt erg goed en Groupie Luv heeft ook een grappige videoclip.

Al met al is dit best een goed album, waar alle drie de mannen het goed doen. Nate Dogg + Snoop Dogg + Warren G = inderdaad een magisch trio, die ik wel liever op een meer G-Funk achtige beat wil horen, met die hoge synth bedoel ik dan.

3.5*

avatar van Boermetkiespijn
Vind sommige beats wat goedkoop, als je je bedenkt wat we vóór deze plaat van deze mannen gewend waren.

Toch een plaat die ik graag nog eens terug luister, deze rappers blijven een steengoede combinatie. Over de onderwerpen valt te twisten, ik vind het om eerlijk te zijn ook niet echt wat. Toch staan er op deze CD voldoende nummers die niet dubieus zijn en leuk zijn om naar te luisteren...

Favoriete nummers zijn "Absolutely", "Gotta Find a Way" en "Appreciation".