Extrawelt - Schöne Neue Extrawelt (2008)

Duitsland
Dance / Electronic
Label: Cocoon

1. One Tree Hill * (7:40)
  2. Dark Side of My Room (7:38)
  3. Wippsteert (7:46)
  4. Messy Machinery * (7:23)
  5. Must Attack (6:27)
  6. Trümmerfeld (7:03)
  7. Wolkenbruch (7:21)
  8. Added Planet (5:47)
  9. Kurt Curtain (Skit) (1:11)
  10. Daten Raten (6:30)
  11. Lost in Willaura (5:28)
  12. Homing * (7:38)
avatar van Shelter
Tof album hoor, het is een soort van nieuwe ontdekking van mij kwa genre en ook de groep specifiek. Geen idee wat precies het genre is, maar een track als Dark Side Of My Room is puur genieten wat het ook is.
Wippsteert, apart woord trouwens, is lekker divers. Die bas en wobble is erg vetjes.
De plotselinge acceleratie in de beat, ja lekkere track.
Messy Machinery, wel ok maar ik vind de eerste 2 beter. Zeker niet slecht deze maar het voelt een beetje als repetitie ligt op de loer.
Rond de 3 minuten is de opbouw wel interessant overigens.
Must Attack is ineens een stuk chaotischer en breakbeat achtig, als track op zichzelf waarschijnlijk niet zo goed als onderdeel van een groter geheel. Nu bazen track, maar ik vraag me af of ik dat ook vind op zichzelf staand.
Trummerfeld, dit vind ik wat te vlak en een van de mindere tracks.
Wolkenbruch, beter als de vorige maar zelfde probleem.
Added Planet gaat weer wat meer uptempo, wat goed is voor de afwisseling. Weer op zichzelf staand niet heel bijzonder, maar als onderdeel van het album nice.
Skits zijn eigenlijk bijna altijd kut, zo ook deze.
Daten Raten is vetjes, die bass en low beats, genieten! Eigenlijk ook heel eentonig, maar op de een of andere manier vind ik het een toffe track.
Lost in Willaura, mwah, niet goed niet heel slecht.

Het geheel luistert lekker weg en de tracks zijn op een slimme volgorde gezet waardoor er afwisseling is en grote kans op replays.
Totaal 4* met potentieel meer zelfs.