Teenage Fanclub - A Catholic Education (1990)

Label: Matador

1. Heavy Metal (2:14)
  2. Everything Flows (5:13)
  3. Catholic Education (2:34)
  4. Too Involved (2:39)
  5. Don't Need a Drum (3:18)
  6. Critical Mass (2:48)
  7. Heavy Metal II (7:22)
  8. Catholic Education 2 (3:02)
  9. Eternal Light (4:12)
  10. Every Picture I Paint (3:23)
  11. Everybody's Fool (2:55)
Bijzonder debuut. Teenage Fanclub ronkt, bonkt, rookt en smookt ruw en ongepolijst zoals ze op hun later albums nooit meer gedaan hebben. Klinkt dat lekker? Op zijn tijd.

avatar van freakey
Werd toentertijd afgedaan als een mindere equivalent van Dinosaur Jr.... ik heb dat altijd wat te weinig eer gevonden....

Met name deze en Bandwagonesque zijn geweldige platen met erg mooie liedjes met een eigen gezicht.

Een nog wat ruw en onevenwichtig debuut, maar oh wat is Everything Flows een fantastisch nummer.

avatar van Spoelworm
Mm, in de jaren 90 eens een Cd gekocht van de beste mannen, die heb ik eigenlijk na twee keer draaien links laten liggen.
Toen ik deze onlangs tegen kwam kon ik hem niet laten liggen, aangezien ik graag het origineel van everything flows wou horen (die staat als cover op een live j mascis album, rete gave intro) .
Het nummer heeft niet teleurgesteld , iets wat ik niet kan zeggen van het album in zijn geheel.
Goede lange solo's worden afgewisseld met weinig afwisseling - van de ritme gitaarpartijen.
Eigenlijk verwachte ik bij bijna ieder nummer dat teenage riot werd ingezet, maar dat was niet het geval.
Deze jongens kunnen gitaar spelen dat is duidelijk, misschien toch eens iets van de later albums proberen om te zien of het schrijven van nummers ze daar beter afgaat. Dit album is niet slecht, maar alles behalve spannend.

avatar van likeahurricane
Live in Utrecht