iTAL tEK - Cyclical (2008)

Electronic
Label: Planet Mu

1. Cyclical (4:48)
  2. Pins (5:04)
  3. White Mark (4:18)
  4. Bloodline (4:19)
  5. Tokyo Freeze [Remix] (4:55)
  6. Still Shores (5:01)
  7. Versus (3:59)
  8. Red Sky (5:00)
  9. Insomniac (5:22)
  10. Windtunnel (5:11)
  11. Deep Pools (6:40)
avatar van KampF
Ken weinig goede dubstep. Kan ten eerste komen door mijn weinige interesse in het genre en ten twee door het feit dat de boel meestal verprest wordt door reggae muziek. Maar dit, dit is toch wel erg fijn Dubstep niet meer en minder.

avatar van Kos
Kos
KampF schreef:
door het feit dat de boel meestal verprest wordt door reggae muziek.

. je bedoelt waarschijnlijk de dub?

avatar van KampF
Als in de zin van The Bug en dat soort ongein? Ja.

tuktak
nou opzich valt ital tek nu niet bepaald onder de standaard dubstep, maar meer onder het iets experimentelere, meer naar idm neigende.
productioneel zit het allemaal top in elkaar, ook de sfeer is goed. toch mist er iets vernuftigs aan dit album, waardoor het toch niet zo heel gaaf is als ik vantevoren had gehoopt.

Kid A(cid)
Er zit meer dub in bijvoorbeeld Burial dan je zou denken, KampF.

KampF schreef:

Verder erg puik album met een heerlijke groove. Afsluiter Deep Pools doet me helaas denken aan radiohead, wat geen compliment is.

KampF schreef:

Haha, grappenmaker. Waarom denk je dat het dubstep heet?
Ik luister hem nu en hij bevalt me erg goed tot nu toe.

avatar van trebremmit
Laatste nummer zit volgens mij een sample van Radiohead in en dat is toch jammer want dat heeft zo'n plaat niet nodig.

tuktak schreef:

KampF schreef:
ten twee door het feit dat de boel meestal verprest wordt door reggae muziek.

Daaang. .

tuktak
heb je ook nog wat zinnigs te melden of blijft het bij prehistorische communicatie

avatar van YoG
YoG
Ben het wel met Tuktak eens.. Ik houd alleen niet zo van dub gemixt met IDM.. dan gaat het 'zware', lome van dub mee verloren.. wat dan overblijft is een beetje gepriegel met synthjes en iele beatjes..

Niks mis met Reggae muziek.. Dub en Reggae zijn als broer en zus..

Deep pools kan ik wel weer heel erg waarderen!

Alucard
Dit vind ik echt een zwaar relaxte plaat. Vind het laatste nummer ook wel het minste maar dat kan voor mij de pret al niet meer bederven. Heb hem via mijn lokale platenboer op vinyl.
Pins is voor mij de topper.

avatar van trebremmit
White Mark en Bloodline vind ik de mooiste nummers, ik verhoog hem naar 4,5, een van de beste dubstep platen van vorig jaar.

avatar van Dorstlesser
White Mark en Bloodline zijn inderdaad het vetst maar volgens mij al een pak ouder dan deze plaat zelf. Op het vinyl staan ze dan ook niet en ik mis ze wel een beetje. Verder wel strakke klanken maar soms wel erg uitgesponnen.

Als in de zin van The Bug en dat soort ongein? Ja.

Bug is meer dancehall, en tja, moet je van houden. Verder zit in dubstep per definitie altijd wel een zekere mate van reggae, het heet niet voor niets dubstep natuurlijk

Er zit meer dub in bijvoorbeeld Burial dan je zou denken, KampF.

Burial wordt vaak onder de dubstep geschaard, iets wat ik niet helemaal begrijp en ook niet echt terecht vindt, aangezien het gewoon garage is toch? Ik hoor er niet zoveel dub in namelijk. Dit is veel meer dubby imo.

avatar van robbizzel
geweldig sfeervol plaatje, erg vervreemd soms en duister, maar dat is juist goed. unieke plaat met als uitschieters White Mark en Tokyo Freeze.

avatar van orbit
Tsja, gewoon your basic dubstep plaatje. Niet heel erg verrassend en ook niet onderscheidend in termen van extra vet, zwaar, experiment of stijl. Het valt in de grote doos van dubstep plaatjes die we al kennen en misschien was dit eerder dan sommige andere releases, heeft het van zichzelf weinig toegevoegde waarde. Niet moeilijk om op te zetten, maar ook erg makkelijk om weer af te zetten.