Marine - Life in Reverse (2004)

1 stem

Belgiƫ
Label: LTM

1. Life in Reverse (2:43)
  2. Animal in My Head (3:55)
  3. Same Beat (3:19)
  4. Marenas Bop (2:59)
  5. Scrub (2:57)
  6. Remember Caribou (4:45)
  7. A Proposito del Napoli (3:58)
  8. How to Keep Cool (2:17)
  9. Allez Allez - Turn Up the Meter (4:39)
  10. Allez Allez - She's Stirring Up (3:40)
  11. A Man and a Women (1:13)
  12. Leningrad in Winter (3:08)
  13. Dim the Light (3:15)
  14. Kiss My Knee (6:29)
avatar van freddze
Life in Reverse is wel een goed funky Belgisch post-punk nummer (met saxofoon!).

Een aantal leden van deze band zouden in 1982 (toen Sarah Osborne in de rangen kwam in de plaats van zanger/stichter Marc Desmare aka Marc Marine) verder gaan als Allez Allez.

Marc Desmare zelf zou zijn naam later wijzigen in Marc Du Marais om de groep La Muerte op te starten die muziek maakte in de traditie van The Birthday Party en The Stooges.

De rest van de nummers die op deze verzamelcd staat ken ik niet, maar wil ik zeker eens naar op zoek gaan indien er nog meer van dezelfde kwaliteit zou op staan als het titelnummer!

avatar van freddze
Intussen zijn we bijna een jaar verder en heb ik de hele plaat kunnen besluisteren...
En ze staat bol van de goeie nummers!!
Ik gun het nog wat meer luisterbeurten om tot een finale score te komen, maar dat wordt wlk. een dikke 4* ; béter dan Allez Allez vind ik zelf

Eerst nog even over de oorsprong van de nummers, alle uit 1981 en '82:

'1. Life In Reverse' , '4. Marenas Bop' en '5. Scrub' komen van de Life In Reverse 7" single (1981).

'2. Animal In My Head' en '11.A Man And A Woman' komen van de The Fruit Of The Original Sin (1981) compilatie van LTM.

'3. Same Beat' en '13. Dim The Light' komen van de Same Beat 7" single (1982).

'6. Remember Caribou', '7. A Proposito Dei Napoli' en '8. How To Keep Cool' komen van de Rive Gauche 12" single (1982).

'9. Turn Up the Meter' en "10. She's Stirring Up' zijn van Allez Allez en staat op het African Queen (1981) album.

'12. Leningrad In Winter' komt van de A Day In October (1981) compilatie van Radical Records (het 4de nummer, het 1ste is 'Life in Reverse' zélf).