Common - Universal Mind Control (2008)

Label: GOOD

1. Universal Mind Control (UMC) (3:33)

met Pharrell

2. Punch Drunk Love (The Eye) (4:14)

met Kanye West

Common weet wel verschrikkelijk lelijke hoezen te verzinnen zeg :O

avatar van Kill_illuminati
Tha)Sven schreef:
Common weet wel verschrikkelijk lelijke hoezen te verzinnen zeg :O

Zelf vind ik 'em wel wat hebben.
Maar zelf denk ik dat hij hem niet zelf heeft bedacht.

tuktak
die hoes van time travelin' vind ik dan wel weer erg gaaf

avatar van MJ_DA_MAN
Dat refrein van Make My Day had zo een Gnarls Barkley-refrein kunnen zijn.

avatar van Capo Regime
MJ_DA_MAN schreef:
Dat refrein van Make My Day had zo een Gnarls Barkley-refrein kunnen zijn.

Misschien omdat Cee-Lo de zanger van Gnarls Barkley is...

avatar van MJ_DA_MAN
Haha, had dat antwoord eigenlijk wel verwacht . Maar ik bedoel ermee dat het refrein heel Gnarls Barkley klinkt (ook de instrumentatie natuurlijk), want er bestaat ook nog zoiets als Cee-Lo solo en Goodie Mob en dat klinkt niet zoals de combi met Danger Mouse .

Wat een rot album zeg..
Eerst Kanye West met z'n crap en nu Common.. Pfft..

KSPR
Lastig album.

Common word per album slapper, gelikter en simpeler. Dit album is daar geen uitzondering op. Het klinkt grotendeels wel aardig, niet bovengemiddeld maar ook niet altijd slecht. Lijkt me dat Common gewoon iets nieuws wilde proberen. Oké, maar doe je volgende album alsjeblieft niet op deze manier.

Ik twijfel tussen een 2,5 en een 3. Het voordeel van de twijfel dan maar.

Kingsnake
Ik hoop dat Common hier een les uit leest.

En gewoon weer een vette (organische) plaat maakt.
Hij was juist (samen met The Roots, ATCQ etc. ) niet zo club-gericht.

Jammer, dat ie deze misser op zn naam heeft staan.

Halve punt eraf ban 2,5 naar 2!

avatar van Sulejmani
Briljant album, helemaal mijn soort muziek en ga hem nog heel vaak luisteren denk ik. Kom er later nog wel op terug want heb nog niet veel geluisterd.

avatar van nega
kingsnake hij wilde nu juist clubgericht gaan. dan moet je het ook gewoon waarderen. iedereen weet dat hij ook geen clubmuziek kan maken. Zijn volgende word top let maar op

nega schreef:

Ik weet wat hij wilde.
Maar dan mag ik hem er ook wel op af rekenen.
Ik bedoel het niet gemeen, maar meer als soort positieve feedback.

nega schreef:

Ik moet helemaal niks!

tuktak
alsof common dat zelf niet weet, wat zal hij blij zijn met deze tips op mm

avatar van Shinobi
KSPR schreef:
Lastig album.

Ik twijfel tussen een 2,5 en een 3. Het voordeel van de twijfel dan maar.

Dit gevoel overheerst bij mij ook. Het is allemaal net-net. Het stijgt nergens echt boven zichzelf uit. Al vind ik de laatste track: Everywhere wel erg geslaagd.

Toch 3, 0 sterren.

avatar van Niek
Shinobi schreef:
Al vind ik de laatste track: Everywhere wel erg geslaagd..
Niet toevallig de track waarop Common zelf slechts 40 seconden te horen is...

Richard-x
Dit is de slechste plaat van het jaar.
Ik ga er daarom ook niet op stemmen, omdat deze troep gewoonweg geen waarde verdient.

avatar van -marco-
Keek wel uit naar zijn album. Laatst geluisterd in cd-winkel, maar heb hem laten liggen. Zware tegenvaller.

Kingsnake
Announcement is bij nader inzien niet zo heel slecht.
Wel gelikt en Pharrell heeft een slechte rap.
Maar het refrein is wel lekker catchy.

avatar van Will u.be
Announcement vind ik 't beste nummer

Gladiator
Announcement
Inhale
Changes

Zijn nog te doen, maar de rest...

avatar van Niek
Changes vind ik mogelijk het grootste gedrocht van de hele muziekgeschiedenis.

avatar van Reijersen
Niet het werk dat we gewend zijn van Common, dat moge duidelijk zijn. Maar ik vind het wel een lekker in het gehoor liggend niks-aan-de-hand album. Kan de stijl van Common altijd wel waarderen en die is hij nog steeds niet verloren op dit album.
Ja, hij kan beter. Maar is dit dan slecht? Ik zeg nee.

|Joël|
Ik heb wat tekstuele kundigheid en intonatie betreft altijd hoge verwachtingen van Common, maar het is duidelijk dat deze plaat daar niet aan kan voldoen. Jammer dat Common met dit komt, hij heeft immers een prachtige discografie en dan is zo'n matig plaatje overbodig. Ik zie niet in wat Universal Mind Control aan zijn oeuvre toevoegt. Maar goed, ik heb er toch geen geld aan uitgegeven dus ik ga niet stemmen.

Gekkenhuis
Helemaal niets mis met deze EP / album. De kwalitateit is gewoon nog aanwezig. Helaas wordt Common in een hokje gestopt door aardig wat personen hier, waardoor ze het niet kunnen waarderen.

avatar van Chrisseh
Paar aardige tracks, en een goed zomers sfeertje, maar Common weet verder niet echt te overtuigen. Als meneer hierna weer een andere stijl (of meer terug naar zijn oude stijl) opgaat, dan heb ik respect voor Common dat hij het heeft geprobeerd met dit project. Als meneer hierna in deze stijl blijft, dan vind ik dat een jammerlijke ontwikkeling.

Goede Cd! Onlangs enkele nummers van gehoord; ideaal club-album! Efkes net als de Kanye een ander project maar de beats zijn wel heerlijk hier! Goed middel tegen de koude wintertijden

avatar van JLjuju
Als je maar een paar nummers heb gehoord moet je niet stemmen voor een volledig album...

avatar van j.b.b.l
Ik geef het nu een 3,0* maar hij zit dicht tegen de 2,5* aan.De houdbaarheid van dit album is zeer kort,iets wat ik vrijwel altijd heb bij Neptunes nummers,hier staan ze vol van.Common doet gewoon zijn ding,komt niet echt sterk maar ook niet zwak.Mijn favorieten nummers zijn Inhale en Make My Day.

avatar van thomzi50
Gekkenhuis schreef:

Nou, ik stop Common vooral een hokje omdat ik het niet kan waarderen. Vind hem een beetje slap en vooral inspiratieloos komen, bovendien niet klikken met de beats, die ik ook nog eens niet echt goed vind. Gelukkig wel enkele knallers, zoals Gladiator