Guido Belcanto - Ik Zou Mijn Hart Willen Weggeven (2008)

Belgiƫ
Label: Evil Penguin

1. Op de Pechstrook van het Leven (3:38)
  2. Madam Louise (3:14)
  3. Hallo Goeiedag (4:49)
  4. Aanbid Me Dan (5:33)

met Mira

5. Waarom Altijd Dat Katholieke Denken? (3:32)
  6. Too Busy Loving Myself (3:33)
  7. Mijn Vrouw Is Ervandoor (2:28)
  8. Half een Man en Half een Vrouw (2:49)
  9. La Pasionaria (5:19)
  10. Ik Zou Mijn Hart Willen Weggeven (4:29)
Father McKenzie
Al enkele goede liedjes van gehoord op diverse radio's; Aanbid Me Dan, Waarom Altijd Dat Katholieke Denken en zijn bewerking van Half A BOy and Half A Man (dat hij wel erg vrij vertaalt natuurlijk). Allemaal prima en qua niveau nogal hoog, te vergelijken met zijn oudste werk.
Misschien dat ik toch eens ga voor dit album, het is even geleden dat ik nog iets van Guido in huis haalde....

Wèl zou iemand eens de schaar in die vreselijke haardos moeten zetten, maar kom, als HIJ zich er maar goed bij voelt, nietwaar....

avatar van LucM
"Op de Pechstrook van het Leven" heb ik zojuist gehoord, vind ik ook prima. Misschien zal ik ook dit album in huis halen.

avatar van musicboy
Dank je om dit album toe te voegen. Wel een duur prijskaartje natuurlijk. Ik hoorde tijdens De Zevende Dag op Eén Madam Louise, die een soort huwelijksbureau openhield en hij meerdere brieven zou geschreven hebben. Daarnaast toonden ze een fragment van Aanbid Me Dan, kippenvelmoment, met die prachtige stem van dat zangeresje dat meezingt.

avatar van Lennonlover
Mensen toch! Ik had Guido Madame Louise op ATV zien spelen. Ik was erg snel verkocht. Mooi nummer met erg mooie tekst. Op heel het album staan er prachtige lyrics. Je hoort duidelijk de Bob Dylan-invloeden.

4* voor een zeldzame vlaamse ontdekking.

avatar van LucM
Jij bent de eerste die een stem geeft op dit album, Lennonlover. Dit bewijst nogmaals hoe ondergewaardeerd deze prachtzanger is.

avatar van Lennonlover
Ja, inderdaad. Ik had dat vooroordeel ook wel, hoor. "Guido Belcanto" is dan ook niet erg aantrekkelijk, he ik had ook die negatieve connotatie toen ik die naam hoorde, maar dat is veranderd!

avatar van Dridge
Heb dit album net in de handen gedrukt gekregen van mijn buurman , zal deze snel aan een aantal luisterbeurten gaan onderwerpen.

avatar van Lennonlover
hahaaa! Ik verwacht snel de tweede stem!

geniet ervan!

avatar van Dridge
Ik had even de tijd nodig om dit album op me in te laten werken.
Daar het de eerste paar luisterbeurten net niet wist te raken vallen de nummers een maand later perfect op zijn plaats.
Het enige minpuntje vind ik persoonlijk "Too busy loving myself" omdat ik er doorgaans niet goed tegen kan dat engels met een te vet Nederlands accent uitgesproken word.
Ik zie hierboven dat er het label 'pop' aanhangt.
Is pop dan zo'n breed begrip?
Frans Bauer en André Hazes krijgen op MuMe hetzelfde label , maar goed , ik zou ook niet weten waar je Belcanto anders onder zou kunnen scharen.

folk misschien?

avatar van Dridge
"Men noemt Guido Belcanto wel eens respectvol de Koning van het Vlaamse Levenslied Een groot deel van zijn oeuvre wortelt weliswaar in de traditie van het levenslied maar in zijn muziek horen we evengoed echo’s uit het Franse chanson, kleinkunst, oude rock'n roll, folk en blues."

Aldus een artikel op het net.

avatar van musicboy
Ik zoek, maar vind de cd momenteel alleen op Mediadis aan 16 euro. Te veel. Het gevaar bestaat natuurlijk dat hij straks weer niet meer verkrijgbaar is, zoals met zijn andere albums.

avatar van Lennonlover
Misschien eens in Saturn gaan checken? Ik heb hem voor een 12 euros.

avatar van musicboy
Ontleend uit de bib en ja, ik zal hem kopen, ondanks de hoge prijs. 'Aanbid me dan', bijna tranen in de ogen.

avatar van musicboy
De zangeres van 'Aanbid me dan' is Mira. Ze heeft intussen 2 albums, maar die zijn niet te vinden op MuMe.

avatar van Killeraapje
Ik had nog nooit van deze man gehoord totdat hij vorige week een interview op de radio gaf en twee songs van deze cd liet horen. Ik was erg onder de indruk en zal zeker eens naar deze cd gaan luisteren.

avatar van Slowgaze
Mijn beste vriend is er met mijn vrouw vandoor, geloof me, ik mis hem

avatar van jetje
Slowgaze schreef:
Mijn beste vriend is er met mijn vrouw vandoor, geloof me, ik mis hem

Mijn vrouw is er vandoor....
met mijn beste vriend....
geloof me....
ik mis hem!

Inderdaad een van de gave manier van denken verwoord door Guido.
Altijd net die twist in zijn verhalen, je net even op het verkeerde been zetten. Deze Chansonier annex zanger van levensliederen is inderdaad zwaar ondergewaardeerd in Nederland. Wellicht dat zijn 2010 tour in Nederland daar toch wat verandering in gaat brengen, deze artiest verdient het!

musicboy schreef:

Ik heb hem kunnen pindakazen... verdorie begin ik al uitdrukkingen van die Hollanders over te nemen. Zelf maar eens een Vlaamse term daarvoor bedenken...

Mijn Vrouw is Er Vandoor is prachtig, alsook Op de Pechstrook van Het leven, en zeker de cover van Nick Lowe's Half a Boy and Half a Man (track en als iemand zoals ik die nogal afkerig is van alles wat met godsdiensten te maken heeft, vind ik track 5 uiteraard, alléén al tekstueel erg sterk.

Prima album, zoals we dat van Guido gewend zijn geraakt. Maar hij zal vrees ik het best bewaarde Vlaamse geheim voor Nederland blijven, want ik vrees dat Hollanders dit een té Vlaams gegeven vinden, hierin kunnen of willen zij niet mee, vrees ik.

haveman
Samen met 'De Anala Fase Presenteert Uittocht' vandaag voor €7 aangeschaft. Van beiden had ik nog nooit gehoord, maar kon ze voor dit geld niet laten liggen. Ik weet niet wat ik er van moet verwachten, maar als Nederlander denk je bij het zien van Guido onvermijdelijk aan Armand.

Edit:

Eerste luisterbeurt is dit redelijk bevallen, vooral Op De Pechstrook, Waarom en Mijn Vrouw.

avatar van goldendream
Wat moet er gebeuren eer Nederlanders deze wonderbaarlijke artiest in hun harten willen sluiten? Ook in Vlaanderen blijft hij pijnlijk ondergewaardeerd. Jammer.

avatar van Amicus
Lennonlover schreef:
Misschien eens in Saturn gaan checken? Ik heb hem voor een 12 euros.

Deze heb ik voor 1 Euro gekocht bij Saturn

Het is weliswaar een bericht van 4 jaar geleden waar je op reageert, maar ik heb hem anderhalf jaar geleden ook voor weinig (2 euro). Dat was bij het muziekmarktje bij Mariënburch in Nijmegen, als ik me goed herinner. Misschien hebben ze nog wat exemplaren.