INXS - Elegantly Wasted (1997)

Australiƫ
Rock / Pop
Label: Mercanto

1. Show Me (Cherry Baby) (4:16)
  2. Elegantly Wasted (4:32)
  3. Everything (3:13)
  4. Don't Lose Your Head (4:02)
  5. Searching (4:04)
  6. I'm Just a Man (4:48)
  7. Girl on Fire (3:55)
  8. We Are Thrown Together (5:36)
  9. Shake the Tree (4:10)
  10. She Is Rising (5:24)
  11. Building Bridges (3:55)
  12. Shine (3:50)
  13. Shine * (3:52)
  14. Let It Ride * (3:44)
avatar van Roxy6
Nu ik dit album weer een keerhoop over de AirPods valt mij wel op dat het een super gelikte productie is, veel dynamischer en feller dan bijvoorbeeld Kick.

Het is een aantal jaren geleden dat ik het hoorde maar ook de kwaliteit van de songs valt mij niet tegen.
De opener is vreemd maar wel lekker (voor de liefhebber van de soort

de titel track klinkt wel knettergek en niet gedateerd. Searching heeft ook weer een volstrekt eigen sfeer.
En een nummer als I'm just a Man heeft een prachtige opbouw.
Evenals We Are Thrown Together, de muziek zwelt aan en je denkt nu valt de hele band in, maar dan komt plots de stem van Hutchence naar voren, totdat weer het bijna oosters klinkend gitaargeluid dat de song typeert domineert.

Building Bridges, heeft ook een vreemde opbouw, begint heel kalm.
Afsluiter Shine roept bij mij vreemd genoeg Steely Dan associaties op, qua instrumentele compositie.

Mijn enige punt van kritiek is dat sommige nummers wat overgeproduceerd, dichtgesmeerd zijn, maar tussen alles door is er veel moois te ontdekken en de band swingt af en toe weer als een tierelier...

En all over hoor je wel wat de wereld aan Michael Hutchence een geweldige zanger heeft verloren, hij is echt een pure R&R zanger met een eigen geluid...(heel af en toe hoor ik een jonge Jagger in zijn voordracht)

Heel jammer dat dit het laatste wapenfeit was van Michael Hutchence, niet geknakt in de knop, maar er had nog veel meer moois ingezeten....