Obituary - Slowly We Rot (1989)

Label: Roadrunner

1. Internal Bleeding (3:01)
  2. Godly Beings (1:56)
  3. 'Til Death (3:57)
  4. Slowly We Rot (3:37)
  5. Immortal Visions (2:26)
  6. Gates to Hell (2:49)
  7. Words of Evil (1:55)
  8. Suffocation (2:35)
  9. Intoxicated (4:40)
  10. Deadly Intentions (2:10)
  11. Bloodsoaked (3:12)
  12. Stinkupuss (2:59)
  13. Find the Arise [Demo] * (2:39)
  14. Like the Dead [Demo] * (2:34)
avatar van Confessor
In mijn ogen is er nooit meer een "death metal" band geweest die deze cd kon overtreffen... (Zelfs Obituary zelf niet)
Vooral het eerste nummer Internal bleeding is weergaloos, de intro die na precies 42 seconden word beeindigd met de beste grunt die ik ooit gehoord heb.
Natuurlijk... smaken verschillen... Maar deze cd is echt verplichte kost voor iedereen die wel eens wil weten waarom het woorde "hard" in hardrock voorkomt.

godlydevil7
Hij is idd wel leuk, maar ik vind 'm niet echt bijzonder, ook niet voor die tijd, kijk maar naar Carcass, die vind ik toch veel beter.

deze krijgt van mij 3*

Charles Manson

hardrock?
Obituary is deathmetal, das een heel ander genre.
Hardrock is Bon Jovi, Guns and Roses etc.

avatar van bennerd
Charles Manson schreef:

hardrock?
Obituary is deathmetal, das een heel ander genre.
Hardrock is Bon Jovi, Guns and Roses etc.

Lees eerst eens de rest van zijn bericht.

Hardrock is nog altijd de verzamelnaam voor de daaropvolgende genres.

avatar van relentless
beste plaat van obituary egt geen enkel slegte nummers of fillers alleen maar prachtigheid moehahaha

5.0 voor de heren jawel hoor

Bobiej
Allememachies, wat een toffe grunt bij de intro van Internal Bleeding!

Bobiej schreef:
Allememachies, wat een toffe grunt bij de intro van Internal Bleeding!
wijze woorden.

Er zij maar weinig Deathmetalplaten die op het niveau van Slowly we Rot kunnen komen,sterker nog:ze zijn op 1 hand te tellen

avatar van mxfnck
SLOWLY WE DROWNNNNN, zo ubermachtig. Metal op zn best

avatar van relentless
Dames en heren obituary in de 013 eregns in december begin januari dacht ik. ja dat noem ik GOED NIEUWS.

na dit nieuwsbericht ga ik weer gegroet

hoogachtend relentless.

Charles Manson
dat is zeker goed nieuws.
Im there!!!

Bobiej
Obituary - staat voor mij gelijk aan een zompig, diep gitaargeluid, kloppende drums, grunts die onverstaanbaar en 'growlend' rondgeslingerd worden, en 5 mannen die hier een geweldige mijlpaal hebben afgeleverd!

Slowly we rot? Echt niet, dit album staat als een huis!

godlydevil7
godlydevil7 schreef:

deze krijgt van mij 3*

Hmm, daar ben ik het nu helemaal niet meer mee eens. Ik vind het een meesterlijk album nu, en ik verhoog m'n stem (die ik zo te zien niet eens heb uitgebracht) naar een 4.

avatar van Istarobath
In mijn ogen één van de meest heerschende bands ooit in de deathmetallerij... Ook heerlijk dat ze drie platen lang géén teksten hebben gebruikt alleen af en toe de titel schreeuwen. pas vanaf 'world demise' hebbben ze teksten gebruikt.

Ik heb deze vandaag in een dubbelpack met Cause of Death gekocht. Man ik ben overdonderd, zelden zo onder de indruk geweest van een album.

Fantastisch, heerlijk beukende riffs, weergaloze zang (wat lijkt die zang eigenlijk veel op die van Chuck Schuldiner in zijn beginjaren), bruut gitaargeluid.

Confessor schreef:

Vind je dat echt?

Deze is geweldig, maar wat te denken van bijvoorbeeld een plaat als Human of Seven Churches?

Hoewel ik zelf eigenlijk ook niet zeker weet of ik Seven Churches beter vind dan deze haha.

clutch
Stijn_Slayer schreef:
Ik heb deze vandaag in een dubbelpack met Cause of Death gekocht.

Hmm.. ik ook, twee deathmetal klassiekers voor een tientje. Geen geld zou ik zeggen, geweldige platen allebei.

KCFM
Charles Manson schreef:

Obituary is deathmetal.

Deathmetal?

Post-Hardcore!

clutch schreef:

Ik had ze voor 16, nja 8 euro per cd is nog steeds geen geld voor zulke goede albums.

Hey...

ik hoef hier niet veel aan toe te voegen...

Ik heb de CD en de LP... en toen ik 16 was, gingen wij d'erop uit... niet echt de MTV-shit van vandaag!!
Obituary is nu toch wel uniek in de Death metal scene... De gitaren enzo zijn niet zo heel hevig en de 'grunt' is lekker rustig... heel soms voel ik wat 'Black Metal'

De intro is.. ja bangelijke... Obituary was van mijn tijd... maar vele hebben er van geleerd.

Hey Axlxa,

Aangezien jij van die tijd bent had ik een vraagje. Ik was namelijk al een tijdje benieuwd of Death, Possessed en Obituary nou ook echt bekend waren in de jaren 80? Of kwam dit pas begin jaren 90?

hey..

voor mij waren ze er gewoon...

Possessed and Death, da's voor mij iets te vroeg.
ik denk dat dat deze heren in de jaren 80 sterk beïnvloed zijn geweest door de 'heavy metal' rage...
Muziek van 80 vond ik dan meestal ook niet zo goed... Iron maiden, saxon,möterhead enz... vond ik maar niks... da's voor mij iets te vroeg. Nu luister ik er soms naar.
Om eerlijk te zijn heb ik nog niks van Possessed en Death. Misschien moet ik er eens werk van maken.
De gasten die ik toen kende (oudere) luisterde wel naar DEATH... ik ben eerder van in 't begin de 90.
Dus de 'Cause of death' -album van Obituary was ook al uit... wij luisterde vooral naar Metallica, obituary, life of agony, pantera, sepultura, ...ook een beetje naar cannibal en napalm... alhoewel ik deze laatste toen wel echt zwaar vond. Nu kan ik ze al beter verteren. Ook was Black metal stilletjes aan 't opkomen. Amorphis hebben we live gezien in 't jeugdhuis.

Volgens mij Possessed en Death eind 80, Obituary begin 90

Aha, dankjewel voor je reactie

Het heeft dus de nodige jaartjes gekost om langzaam aan bekendheid te winnen.

avatar van jurado
Death en Possessed waren behoorlijk bekend in de jaren 80, mijlpalen als Scream Bloody Gore of Leprosy hebben zeer goed verkocht.

avatar van vin13
Vandaag lag deze cd zomaar zielig in een uitverkoopbak bij de MediaMarkt tussen Mariah Carry's, DancePop en andere "herrie".
Ik ga je redden voor 3 euro en je komt thuis bij mij naast je vriendjes Bolt Thrower en Death.

avatar van mxfnck
vorige week in Barcelona op vernieuwde vinyl uitgave gekocht voor 10 euro. Errug fijn. (had het eerst alleen op cassette), Heb een keer toen ik nóg jonger was met mn bandje t intro van het titelnummer als intro voor 'Enter sandman' gebruikt. Het zal je verbazen hoe goed dat liep (voor pukkelige pubers)

Kingsnake
Toen vond ik het slecht en nog steeds vind ik het slecht.
De grunt is slecht, de riffs zijn slecht, de solo's doodsimpel (ook als is James Murphy zeer goed, hier klinkt het nog nergens naar)

Het lijkt wel punk in een beetje versnelling.

Ik houd best van Death-Metal maar niet van Obituray, al vind ik The End Complete wel weer aardig.

avatar van deathmetalhead
dit is poser metal

echte metal dat is muziek zoals korn,limb bizkit en bullet for my valentine lol.

LocoHermano
Kingsnake schreef:
(ook als is James Murphy zeer goed, hier klinkt het nog nergens naar)

Die deed alleen mee op Cause of Death

James Murphy (musician) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org