Grace Jones - Hurricane (2008)

Jamaica
Pop / R&B
Label: Wall of Sound

1. This Is (5:38)
  2. Williams' Blood (5:58)
  3. Corporate Cannibal (5:54)
  4. I'm Crying (Mother's Tears) (4:32)
  5. Well Well Well (3:52)
  6. Hurricane (6:33)
  7. Love You to Life (5:20)
  8. Sunset Sunrise (5:11)
  9. Devil in My Life (5:50)
avatar van frans swa
nee sorry, dat 'here's grace' bedoel ik... ze komt nogal groots het podium op ofzo?

avatar van TerryA
@Tony: goed recensie en samenvatting!

Dit was voor mij een van de beste albums van vorig jaar - draai het nog steeds met regelmaat.

avatar van Tony
@Frans swa,

Haha, ja dat kan natuurlijk ook....

Inderdaad, ze wordt altijd aangekondigd (bandje of bandlid of weet ik veel) met Heeeeeeeeere's Graaaaaaaaaace, waarna ze er meteen staat en je vervolgens geen moment meer loslaat. Misschien wel de enige act die ik graag nog eens live zou willen zien, waarbij het primair niet om de muziek gaat. Want die vind ik goed hoor, maar niet super top.

Hurricane is wel een van haar beste, samen met Nightclubbing. Die laatste heeft wat mij betreft de tand des tijds goed doorstaan. Knap!

SSS
Nou ik vergeet Grace niet meer nadat ik haar gisteren op TV zag bij Lowlands, wat een optreden!

Dat je gewoon in een string, netpanties en op hoge hakken het podium op gaat is wel lef hebben. Dat je daarnaast gewoon een paar hijzen neemt van een joint en een hoepel onder controle hebt een heel nummer, top! Dan stelt het optreden van Madonna in een badpak een tijdje geleden helemaal niets voor, haha.

Ik heb die opnamen ook gezien: wat een show zeg!
Gelijk dit album weer gedraaid en terecht kunnen constateren dat mijn hoge beoordeling vorig jaar geen bevlieging was.

en dat voor iemand met de respectabele leeftijd van 61

avatar van blonde redhead
Ik heb het optreden gezien en staat in mijn top 3 van Lowlands dit jaar. Ik was al fan van deze cd maar dit had ik dan ook weer niet verwacht. Ik heb de cd hierdoor nog een terechte halve ster erbij gegeven.

avatar van blonde redhead
Wel raar dat het wel op TV geweest is want op youtube kan ik helaas geen beelden van dit concert vinden. Had het graag nog een keer teruggezien.

avatar van Shangri-la
Zoek maar eens op Grace Jones Lowlands 2009, dan kom je er wel een aantal tegen.

madonnagirl3
Voor de liefhebbers, ze komt ook naar NL!
13 april in de HMH! Ik ben zeker van de partij!

Ticketmaster.nl

Ik vind het een erg sterk album, mooi.

Joy
onverwacht, wat een lekkere plaat dit, jones bewijst nog eens een keer meer te zijn dan slechts een popje

jones zingt niet fantastisch, maar ze heeft wel; een erg herkenbare en lekker stemgeluid

fantastische produktie ook

dat ondersteund door een berg topmuzikanten en schrijvers en dit plaatje kan wel eens uitgroeien tot een 4

ik wil dit live zien, een nummer als corporate cannibal leent zich uitstekend voor livespectacel maar eigenlijk is de gehele plaat 1 grote sferische trip

ik vergelijk dit gemakshalve maar ff met mezzanine, ook al zo'n sferische hoogvlieger, bij voorkeur snachts te draaien met alle lampen uit en een enkel kaarsje, wel je favoriete knuffel naast je op de bank bij corporate cannibal om nu en dan eens in te knijpen

Joy
btw, deze plaat gaat vast enorm gebruikt worden in dancewereld ,allerlei remixes

issie wel geschikt voor iig

Joy
ietwat laten bezinken, jammer dat de plaat uitdooft met de 2 laatste wat saaie ietwat desolate nummers, al was nummer 7 ook al wat te eenvoudig

blijft over, een reetesterke 5 sterren plaat tot nummer 6, daarna gemiddeld een 3,5

Joy schreef:

Een Chucky zeker...

Joy schreef:

Met Mezzanine? Ik ken dit album niet maar vergelijken met Mezzanine is niet zomaar wat! Heeft dit daar van weg?

jazeker wel, en hoe

het niveau wordt overall gezien niet gehaald maar er zitten ene paar bloedmooie pareltjes op deze plaat die op mezzanine zeker niet hadden misstaan

Ik nieuwsgierig...

mooi zo

lees ik over een jaar of 2 je bevindingen wel

avatar van reptile71
Sluit je ogen en droom mijn bevindingen. Ik heb nog heel veel te luisteren en ben nogal anti-download de laatste tijd. Om hem direct te kopen gaat me nog wat ver. Maar ik hou hem in mijn achterhoofd.

Father McKenzie
aERodynamIC schreef:
Ik heb die opnamen ook gezien: wat een show zeg!
Ik vind ook dat ze het nog kan; En ze komt met dit schitterende comeback-album terug, wàt een klassewijf!
Dikke aanrader deze schijf zulle!
De funk spat er bij wijlen echt vanaf!

En "R&B" vind ik dit niet, ik vind die echte "R&B" trienen trouwens allemaal fake en van plastic, zo zeker ook hun muzak, f*ck die geiten, dit hier is echte muziek en verdomd goeie; Minstens zo sterk als haar Nightclubbing!

ik wordt 3 jaar na dato nog steeds heel vrolijk van deze plaat

mijn eerdere opmerking over de laatste 2 nummers trek ik terug

tis wat mij betreft ene behoorlijk intense plaat die rustig afsluit met die 2 nummers, gewenst dus

btw, , na deze plaat gotan project draaien, zelfde sfeer

avatar van FCEstebandido
Zo bezwerend en angstaanjagend Corporate Cannibal. Zeker als je je daar haar imposante verschijning bij inbeeldt.

avatar van Madjack71
Amazing Grace....respect om na toch een tijd uit de schijnwerpers te zijn geweest, om zo sterk terug te komen met een album als Hurricane alsof deze puur natuurlijke Diva nooit is weg geweest. Hypnotiserende beats, charismatische zang en prima liedjes zorgen voor een echte Grace ervaring. Hoop dat ze nog wat vaker van zich laat horen de komende jaren.

avatar van RogerV
Geniale comebackplaat van deze geweldige artieste. Ik mag dat ongure, naargeestige en broeierige sfeertje dat om haar muziek hangt altijd wel.

Hier brengt ze voor een deel het vertrouwde geluid maar dan prachtig opgepoetst naar nieuwe maatstaven. Zo zou Nightclubbing geklonken hebben als het in 2008 werd opgenomen. Daarnaast voegt ze ook nog wat vette triphop elementen toe die niet onder doen voor het beste van Massive Attack.

Mooi dat ze zich zo laat beinvloeden door artiesten die ze zelf beinvloed heeft.

avatar van edeleteee
In de jaren 80 was ik een groot fan van haar, liep hele zomervakanties met een walkman op mijn hoofd te deinen op "living my life" "from the nipple to the bottle", "my Jamacain guy" helemaal te gek. Daarna ben ik mijn enthousiasme een beetje kwijtgeraakt, kon niet meer de kick voelen die ik destijds voelde. Toen kwam ze met het verassende "Hurricane". Bij het eerste nummer dacht ik O Grace lekkuuuuhhhhh, toen nr. 2: "Williams blood" YEAHHHHH, she's back! Ongehoord swingen dat nummer, die bas, zo lekker! Ik begreep dat ze weer met haar oude kameraden de studio is ingedoken, het klinkt dan ook ouderwets lekker dit, zo'n plaat maken op je 60ste, te gek! Er is een video waar zij "William's blood", "strange I've seen that face before", "la vie en rose" zingt, een hele gave performance bij "the night op the proms. Ze heeft daar geweldige outfits aan en staat zelfs een heel nummer te hoela hoopen(hoe schrijf je dat in Godsnaam?). Ik vind haar echt fantastisch, wat een vrouw en wat een heerlijke swingplaat is Hurricane!

Aquila
Gewoon: hoelahoepen

avatar van joko16
Het blijft een wonderlijk mens die Grace.
Brengt ze op haar 71ste haar beste album tot nu uit.
Heerlijke diepe typische Grace Jones nummers. Supervet opgenomen, wát een sound ook.
Iedere beetje Grace fan kan dit album blind kopen.
Alle nummers goed, geen zwakke numners.
Top Grace!

avatar van Tozifra
Vorige week heb ik de documentaire 'Bloodlight and Bami' gezien. Naar aanleiding daarvan heb ik dit album aangeschaft. Je ziet in de documentaire beelden van de totstandkoming van het album.

avatar van vinylbeleving
Twee wensen: Dit album krijgt een persing op vinyl. Grace brengt een nieuw album uit.