Anthony Hamilton - The Point of It All (2008)

Soul / R&B
Label: Jive

1. The News (3:33)
  2. Cool (4:15)

3. The Day We Met (3:57)
  4. Diamond in the Rough (3:37)
  5. I Did It for Sho (3:19)
  6. Hard to Breathe (4:12)
  7. Soul's on Fire (4:23)
  8. Please Stay (5:02)
  9. The Point of It All (3:50)
  10. Fallin' in Love (3:05)
  11. Prayin' for You / Superman (7:53)
  12. Her Heart (4:03)
  13. Fine Again (4:30)
  14. She's Gone (3:28)
Relax
Oooh weer een nieuw album.

rico-bballer
interessant

RedLightCityBoy
Leuke release zo eind 2008.

avatar van Reijersen
Yes! Ben blij dat deze online staat.
Eerste single is Cool (ft. David Banner). Goed nummer, totdat Banner begint.

RedLightCityBoy
Anthony Hamilton heeft geen gastbijdrages nodig.
Al Green en Stevie Wonder zorgde ook voor prachtige soul albums zonder gastartiesten (althans, bijna nooit).
Maar David Banner met Anthony?
Ik zie liever als rapper een: Shad, Illa J, K-Os, etc.

RedLightCityBoy schreef:
Anthony Hamilton heeft geen gastbijdrages nodig.
Maar David Banner met Anthony?
Ik zie liever als rapper een: Shad, Illa J, K-Os, etc.

Nee, Anthony heeft dat inderdaad niet nodig en doet daar gelukkig ook vrij weinig aan. Af en toe een goede zangeres, dat was vaak alles.

Achter het genre mag btw ook nog wel soul.

Mag het er ook voor?

Yes, een nieuwe Hamilton. Ben benieuwd! Maar why o why doet die wacke/commerciele David Banner mee?.. Ik hoop dat de overige nummers niet meer de commerciele kant op gaan..

Kingsnake
Ben benieuwd of dit een organische plaat wordt.
Of een gelikt elektronische r&b plaat

RedLightCityBoy
Deze morgen gelijk op vinyl halen bij de fame, pech als ie slecht is,
ik ga uit van het beste.

avatar van jelmer19
Volgens mij is hij uitgesteld naar 15 dec.

RedLightCityBoy
Ja? jammer, dan maar op de koopavond met kerst.

jelmer19 schreef:
Volgens mij is hij uitgesteld naar 15 dec.

In Nederland wel ja. Op zijn eigen site staat nog steeds 2 december.

avatar van jelmer19
Op alle grote amerikaanse sites geven ze anders 16 december aan!
Dus die 2 december zal wel niet kloppen!

tuktak
hmm na 1 x luisteren weet ik het nog zo niet hoor, anthony gebruikt de hele plaat autotune

nee grapje, dikke plaat toch weer. net iets minder dan zijn voorgangers, maar nog steeds van hoge kwaliteit. the day we met is een directe favoriet, maar ook die stevige track fallin'in love, want het uptempo kan ik altijd extra waarderen bij anthony.
of die soulplaat prayin' for you / superman vol trommels en praise the lord gevoelens. zeer luisterwaardig en geen teleurstelling voor de liefhebber iig.

avatar van Reijersen
Cool! gelekt en ben benieuwd

avatar van Rhythm & Poetry
Ik moest er even inkomen (de eerste twee nummers) maar daarna ontpopte The Point of It All voor mij in een prachtig album. Anthony's grootste wapen is natuurlijk zijn stem, de warmte daarvan en de verschillende tonen die hij haalt. Daarnaast is hij op enkele momenten heerlijk rauw en weet hij de spanning goed op te bouwen. Dit laatste komt bijvoorbeeld terug in het nummer Please Stay waar hij rustig begint en daarna helemaal los gaat (alsof de hemel openbreekt). Productioneel vind ik het zeer sterk, met name de pianodeuntjes en de blazers (Fallin' In Love) doen het goed. David Banner is helaas de mislukking op de CD (waarom geen Mos Def of Talib Kweli vraag ik me dan af). Maar goed hij maakt dit ruimschoots goed, niet zo goed als zijn voorgaande albums maar het is nog steeds een geweldige vertoning.

Her Heart is natuurlijk kippenvel

avatar van jelmer19
Ik had er meer van verwacht, maar doet niet weg dat het weer een goed album is geworden.
Heeft nog wel een paar luisterbeurten nodig voordat ik kom met een beoordeling!

Yep.

Heb m binnen en luister er aandachtig naar.

Volgens mij was het de bedoeling deze rond de kerst uit te brengen.
Het eerste nummer begint al met begeleiding van sleigh-bells.
En de hele plaat ademt een soort kerst-sfeer uit.
Veel piano-begeleiding, wat het wel lekker puur maakt.

Tot nu to nog geen knallers als Sista Big Bones, Coming Form Where I'm From, Preacher's Daughter etc. ontdekt, maar dat komt nog wel.

Hard To Breathe is tot nu toe wel een lekker uitschieter.
Heerlijke gevoelige R&B/soul, zoals het hoort.

avatar van Game

Waarschijnlijk wel.

Maar Anthony Hamilton was dit jaar ook al te gast op het album van Young Jeezy, pijnlijker dan dat kan het eigenlijk niet.

Eigenlijk ziet dat er best pijnlijk uit... is het dat ook?

Grote misser van de plaat.

avatar van Reijersen
Ik vind het wel meevallen. Het stuk van Hamilton is gewoon goed, alleen verpest de rap van Banner het een beetje. Maakt dit meteen een heel nummer een misser? Ik vind van niet,

Relax
Nee erg teleurstellend lijkt me dat.
Ik wil een volledig gezongen album.. dit is iets waarom ik bijvoorbeeld het album van John Legend - Get Lifted ook niet erg hoog kan waarderen in zijn geheel.

Reijersen schreef:

Ik vind dat akoestische gitaartje best wel vervelend.

avatar van Reijersen
'Cool' is inderdaad wel het minste nummer op het hele album. Productioneel niet slecht en vocaal ook niet. Qua rap wel. Maar mijn recensie zal nog volgen

Reijersen schreef:

Ben benieuwd.
Ik zal deze op alle kerstbezoekjes die ik ga afleggen, draaien.
Mensen met Anthony bekend maken.

Hard to Breathe is echt goed gezongen, echt een pareltje.

Relax schreef:
Nee erg teleurstellend lijkt me dat.

Het is niet al té storend.

Er staan 13 nummers op, eentje die wat minder is, valt nauwelijks op.

Her Heart
De absolute topper van de cd!