The Peppermint Rainbow - Will You Be Staying After Sunday (1969)

Alternatieve titel: Don't Wake Me Up in the Morning, Michael

Label: Decca

1. Will You Be Staying After Sunday / If We Can Make It to Monday (3:28)
  2. Pink Lemonade (2:05)
  3. And I'll Be There (2:10)
  4. Run Like the Devil (2:41)
  5. Jamais (3:21)
  6. Don't Wake Me Up in the Morning, Michael (2:34)
  7. Walking in Different Circles (2:14)
  8. Sierra (Chasin' My Dream) (3:21)
  9. Green Tambourine (2:26)
  10. Rosemary (3:18)
  11. I Found Out I Was a Woman (2:32)
avatar van BoyOnHeavenHill
Een bubblegum-bandje uit Baltimore, bestaande uit drie mannelijke muzikanten en twee zingende zusjes, die in 1968 werden ontdekt door Mama Cass en het met producer Paul Leka tot één hitje (USA #32) schopten, het nummer dat meteen ook de titel leverde voor hun enige langspeelplaat. Luchtige romantische folkpopmuziek met vriendelijke psychedelische trekjes (een klavecimbel hier, een sitar daar, en natuurlijk wat Franse woordjes in Jamais, dat in hun uitspraak trouwens rijmt op "day") in de stijl van Spanky & our Gang, met mooie sixties-harmonieën die soms wel wat weg hebben van de Settlers; hoewel de naam van The Mama's & the Papa's voor de hand ligt halen ze dat niveau niet, maar Tony Orlando & Dawn en wellicht zelfs Karen Carpenter hebben hier misschien wel goed naar geluisterd. (De aanwezigheid van Green tambourine op dit album heeft er overigens alles mee te maken dat Leka ook de Lemon Pipers onder zijn hoede had: voor deze versie heeft hij gewoon de backing track van het origineel gebruikt. Een totaal overbodige cover.) De CD-versie van dit album (Rev-Ola 2008) bevat tevens de praktisch identieke single-mixen van zeven albumtracks, alsmede drie singles die na het abum (zonder succes) werden uitgebracht. Een vriendelijk maar vederlicht plaatje voor fanaten en/of completisten van sixtiespop, met als bonus een hoes die op aandoenlijke wijze "van zijn tijd" is.

avatar van teamed
Sunshine pop , bubble gum , en héél weinig psychedelisch ( de naam van de groep is psychedelischer dan de muziek )
De term "Psychedelisch" wordt veel te vaak misbruikt om de verkoop te stimuleren.