Rivers Cuomo - Alone II (2008)

Alternatieve titel: The Home Recordings of Rivers Cuomo

Label: Geffen

1. Victory on the Hill (0:50)
  2. I Want to Take You Home Tonight (3:55)
  3. The Purification of Water (3:56)
  4. I Was Scared (2:54)
  5. Harvard Blues (0:30)
  6. My Brain Is Working Overtime (3:27)
  7. I Don't Want to Let You Go (3:46)
  8. Oh Jonas (0:26)
  9. Please Remember (0:37)
  10. Come to My Pod (1:32)
  11. Don't Worry Baby (2:59)
  12. The Prettiest Girl in the Whole Wide World (2:45)
  13. Can't Stop Partying (2:19)
  14. Paper Face (3:21)
  15. Walt Disney (2:50)
  16. I Admire You So Much (0:47)
  17. My Day Is Coming (4:23)
  18. Cold and Damp (3:36)
  19. I'll Think About You (3:01)
avatar van Facedown
Heerlijke cover

En daar is ie dan .

avatar van De-noir
Ha nooit geweten dat Rivers Cuomo soloplaten maakt! In 2007 heeft hij er al ene uitgebracht zie ik. Bij mij volledig onopgemerkt gebleven. Iemand die me kan vertellen wat ik hier voor een muziek kan verwachten? In de lijn van Weezer?

De-noir schreef:

Demoplaten , dit is de tweede. Beetje wel in de lijn van Weezer, vaak overgebleven 'home-recordings' van opgenomen/niet opgenomen weezer nummers.

avatar van De-noir
Cool, hopelijk zitten er nog een aantal toppers uit de tijd van Blue Album en Pinkerton bij

De-noir schreef:

Weer wat unreleased songs from the black hole liedjes(project dat op Pinkerton uitkwam, o.a come to my pod en Oh Jonas)

Veel leuker als The Red Album van weezer! Don't worry baby is een goede cover

Al uit?

*gaat jagen*

avatar van BoyOnHeavenHill
Sinds het jachtseizoen hierop werd geopend (zie het vorige bericht) is er al vier en een half jaar niets meer bij dit album geschreven. Was dit zo teleurstellend? Toch vind ik het niet zoveel slechter (of zoveel minder interessant) dan deel 1, met wederom een aardige mix van succesvolle kleine liedjes, veelbelovende aanzetten en bizarre geluidsexperimenten. Ook leuk dat er twee demo's opstaan van nummers die een jaar later in hun definitieve versie op Ratitude zouden verschijnen (Can't stop partyin', hier nog zonder de gewraakte rap van Lil Wayne, en I don't want to let you know dat hier wel een verloren Beach Boys-juweeltje lijkt). Hoogtepunt is het werkelijk prachtige Walt Disney, echt zonde dat dat nooit een definitieve Weezer-release gehaald heeft. Uiteraard kan dit niet een volwaardig Weezer-album vervangen, maar voor Rivers Cuomo-watchers is het zeker een leuke plaat.

O, en het is dat ik geen sterren voor hoezen geef, maar anders was mijn waardering voor deze plaat through the roof gegaan…

avatar van RebelINS
Wat een weergaloze cover zeg. Wat een sarcast is het toch ook die Cuomo.