ZZ Top - Live from Texas (2008)

Rock / Blues
Label: Eagle

1. Got Me Under Pressure (4:24)
  2. Waitin' for the Bus (2:54)
  3. Jesus Just Left Chicago (4:48)
  4. I'm Bad, I'm Nationwide (5:11)
  5. Cheap Sunglasses (4:42)
  6. Pearl Necklace (5:14)
  7. Just Got Paid (6:38)
  8. Rough Boy (6:02)
  9. Blues Intro (1:05)
  10. Blue Jean Blues (4:09)
  11. Gimme All Your Lovin' (4:32)
  12. Sharp Dressed Man (4:39)
  13. Legs (4:59)
  14. Tube Snake Boogie (3:00)
  15. La Grange (7:40)
  16. Tush (5:54)
avatar van kokkie
De DVD afgelopen weekend gekocht...

Foei foei foei wat een gitarist is dat toch!!! Billy Gibbons is echt mn held van het laid-back spelen. Zonder dat het ook maar welke vorm vertoonde moeite (?) zingt, soleert en begeleid hij zn rauwe stem en maakt ie van alle nummers een feest.

ps: de dvd heeft als bonus ook foxy lady! Errug leuk, vooral omdat hij en Jimi vrienden waren en hij ook hier geen enkele moeite doet om te laten zien hoe goed ie is. Daarmee naar mijn mening 1 van de weinige rechtmatige vertolkingen van een Hendrix nummer.

avatar van Lamontagne
Geweldig album een van mijn favorieten van het afgelopen jaar

Het swingt de pan uit.

Ps.

In de tracklist staat dat Billy Gibbons met 2 nummers gast is,
beetje raar voor een frontman

avatar van Double Deuce
Ook in het boekje dat bij de dvd zit, zit nog een flinke misser: "Pincushion" komt niet van Afterburner maar van Antenna.... Aparte misser aangezien de schrijver van dat stukje Tom Vickers is, vriend van de bandleden en fan volgens het boekje.

Maar goed, dat mag de pret niet drukken! Zowel de cd als dvd zijn super als je een beetje liefhebber van ZZ Top bent. OK, de 3 mannen zijn inmiddels allen 59 jaar oud maar ohhh wat klinken ze heerlijk tijdens dit concert

Zo'n beetje alle bekende nummers komen langs en met name de Eliminator nummers klinken heerlijk zo zonder die synthesizer toestanden: lekker groovy met alleen drums, bas, gitaar en de stem van Gibbons.
Rough boy doet het ook goed en het slot met La Grange en Tush is subliem hoor . Ze spelen natuurlijk een thuiswedstrijd in hun Texas dus het publiek werkt goed mee.

Persoonlijk had ik graag nummers als Sleeping Bag, Planet of Women, My Head's in Mississippi, Doubleback, She's just killing me en Francine ook gehoord. Maar ja, ze spelen al 17 nummers en uiteraard moeten er keuzes worden gemaakt. Het geeft wel aan dat in de loop der jaren deze band veel goede nummers heeft gemaakt.

Op de dvd registratie zie je ook dat ze de ingestudeerde danspasjes van vroeger nog steeds in de benen hebben; dat oogt wat fake maar aan de andere kant heeft het ook wel weer wat. Ook de extra's op de dvd zijn interessant.

Ja, Billy Gibbons speelt echt heerlijk; dat verbaasde me zeer positief maar ook Dusty Hill bast lekker en Freak Beard drumt zeer strak: het is nog steeds een zeer goed op elkaar ingespeeld trio dat naar mijn idee toch altijd een beetje ondergewaardeerd is gebleven. Alhoewel het lijkt alsof ze in Texas toch zowat de status van "halfgoden" hebben bij wijze van spreken. Een beetje chauvinisme is Amerikanen ook niet vreemd natuurlijk

Voor mij is Live in Texes 1 van de verrassingen van 2008. Het is dan wel geen studio-album maar dat maakt niet uit: een absolute aanrader. Voor de prijs hoef je het niet te laten: de DVD is 16 euro en de cd 20 euro als ik me niet vergis. Ik zou voor de dvd gaan (alhoewel ik beide heb): goedkoper dan de cd, leuke extra's en je hebt beeld bij de nummers. Maar ieder zijn of haar voorkeuren natuurlijk.

4,5 sterren!

avatar van ricardo
Maar die dvd kun je dan weer niet in de auto afspelen. Ik heb deze vanmiddag zien liggen bij de mm in Groningen, ik wist niet of dit ook een beetje een goed album was, maar volgens de commentaren hier had ik hem met een gerust hart mee kunnen nemen.

avatar van ricardo
Ik heb deze vanmiddag toch maar meegenomen, maar wat een fantastisch live album is dit inderdaad. Ik vind dit ook echt een live band en de nummers klinken live een stuk beter nog dan de gelijknamige studio versies. Volgens mij is dit nu ook het enigste live album van ZZ-Top die nu op de markt gebracht is, want ik ken verder geen enkel ander live album van hun.

avatar van ricardo
Got Me Under Pressure en Legs zijn de 2 beste nummers van dit spetterende live album. Eigenlijk vind ik gewoon het hele album van begin tot eind erg goed, maar die 2 nummers die ik net noemde springen er voor mij het meeste uit. Al vind ik Waitin' For The Bus, Gimmi All Your Loving en Sharp Dressed Man ook erg goed en bijna gelijkwaardig aan de eerder door mij genoemde 2 toppers. Iemand die van b.v Motorhead of AC/DC houdt zouden dit album ook weleens erg goed kunnen waarderen. Voor live album liefhebbers van blues en /of rock een absolute must vind ik. Vreemd dat er voor een geweldig live album als deze niet meer belangstelling is en daarom maar weinig reacties geplaatst worden. Echt ten onrechte is dat, want deze geweldige live registratie van ZZ-Top verdient beduidend beter. Ook beter dan de wat steriel en wat saai klinkende studio albums vind ik. Dit is gewoon een stuk beter dan de gelijknamige studio versies.

avatar van ricardo
Wat een mega goed live album is dit toch eigenlijk. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen, en heb hem inmiddels wel 10 keer gedraaid nu denk ik. Ook de improvicaties en de interactie met het publiek vind ik erg goed. Het gitaarspel en de drums zijn super net als de lekker rauwe maar zuivere zangstem. De productie is ook erg helder. Deze heb ik nu in 3 dagen al meer beluisterd dan Eliminator en Tres Hombres samen in 5 jaar, zo goed is dit live album. Ik geef hem nu ook maar een dik veriende 5* nu, want dat vind ik hem nu echt wel waard.

avatar van snarf349
Kijk, dit vind ik nou leuk, een bandje waar ik al een hele poos niet meer naar om gekeken heb, brengen een live cd/dvd uit en wat gebeurt er.... geweldig.
Live muziek op z`n best.

I`m a rough boy.

Father McKenzie
De laatste paar jaren vind ik hun studioalbums wat flets geworden, maar live moet dit beslist de moeite zijn, er staan gelukkig ook wat songs op uit hun minder commerciële periode op maar niet veel van mijn favoriete Tejas, ik zal hem toch eens moeten gaan beluisteren.

avatar van ricardo
Geweldige live plaat is dit Father, je kunt deze gewoon blind aanschaffen. Wat mij aan live albums soms opvalt is dat er soms een sneller tempo gespeeld word dan op de studio versies. Bij deze is dat geenzins het geval, en hier ligt het tempo gelukkig gelijk dan op de studio versies. Ook de improvisaties en de helderheid van het geluid, en de interactie met het publiek zijn op dit album dik in orde. Gewoon een vette aanrader die voor een enorme muziekliefhebber als jij bent zeker niet te missen is.

avatar van snarf349
Heb je de dvd gezien, geen opgefokt gedoe, lekker relaxt spelen, of... hoe noemen ze dat, cool.

avatar van ricardo
Nee de dvd heb ik niet gezien, misschien moet ik die ook maar gaan halen nu, want ik vind de cd echt super. Ook leuk is dat ze in nummer 4 het tempo zelfs vertragen. Lijkt me nog een stuk moeilijker dan een tempo sneller spelen. Trager spelen voegt bij nummer 4 echt wat toe. Met sneller gespeelde live nummers vind ik dat nummers soms nog weleens verneukt worden. Ook de manier waarop hier slide gitaar gespeeld word vind ik grote klasse. Maar weinig blues en rock albums die zowel qua sfeer als muzikaal hieraan kunnen tippen vind ik.

avatar van ricardo
Wat een prachtig en leuk concert blijft dit toch. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Ik had hier graag bij willen zijn. Samen met Gdansk van David Gilmour het beste live concert uit 2008 op cd vind ik.

avatar van ricardo
Wat een magnifieke stem heeft die beste man met zijn sinterklaasbaard eigenlijk. Super gewoon. Gewoon een band in topvorm. Leuk detail is ook dat het enigste bandlid van ZZ-Top zonder baard, de drummer als achternaam nou net Beard heet. Is wel humor en enorme toeval denk ik eigenlijk. Of ze hebben met opzet zijn artiestennaam zo gekozen, dat kan ook nog natuurlijk. Met luistergroet de snuitert.

avatar van Janz
Zo Ricardo, nu begrijp ik waarom je zo heftig reageerde op mijn posting onder Eliminator. Je bent gewoon helemaal hotel de botel van deze plaat. Van de 14 berichten hier zijn er maarliefst 8 van jouw hand. Herhaling is de kracht van de reclame, niet waar? Maar ik zal 'm onthouden: Live from Texas staat vanaf nu op m'n lijstje.

avatar van ricardo
Als je dit album in huis haalt heb je gelijk het beste album van ZZ-Top te pakken vind ik, gewoon super hoe er gespeeld word. Niet te missen deze voor echte blues liefhebbers, en 1 van de beste live albums van vorig jaar.

avatar van Janz
Ja ja ja, nou weet ik het wel. Het beste album zeg je? Dus beter dan Tres Hombres. Dat lijkt me wel erg sterk, maar wonderen zijn de wereld nog niet uit.

avatar van ricardo
Tres Hombres vind ik het beste studio album dat zeker, maar ik vind het geluid van dit live album helderder. Ook houdt ik enorm van live albums, omdat er vaak mooi op geimproviseerd word en de interactie hierop met het publiek vind ik ook erg leuk. Studio versies van wat voor artiest ook zijn vaak wat klinisch en zo robot en fabriekachtig. Ik houdt wel van de spontaniteit en de gemeende oprechtheid en het mooie geluid van live albums in het algemeen en deze in het bijzonder.

avatar van ricardo
Wat een prachtig live album is dit eigenlijk, en jammer dat er niet meer interesse hier op mu.me voor deze magistrale live plaat is. Dit album verdient namelijk gewoon beter en meer aandacht dan het nu krijgt. Prachtige 'echte' blues stukken worden afgewisseld later door wat meer steviger rock nummers van het album Eliminator. Voor zowel de blues als rock liefhebbers is hierop nou eenmaal veel te genieten. Ik heb hem ook een plek in mijn mu.me top 10 gegeven nu, want ik vind dit echt 1 van de beste live concerten van de laatste jaren. Ik vind ZZ-Top zowiezo een erg onderschatte band hier op mu.me. Voor de mensen die nog met deze band kennis moeten gaan maken, koop deze want dan heb je gewoon hun beste nummers en nog wel live ook. Een mooie live verzamelaar om mee te beginnen dus. En als je maar 1 cd van ZZ-Top zou willen hebben dan zou ik zeker deze gaan nemen.

avatar van Double Deuce
Aan de nummers hoor je wel dat de heren van ZZ TOP muzikaal gezien verschillende periodes hebben gehad. Dat is zeker niet negatief; het geeft een mooi contrast aan tussen de meer bluesy songs en hun Eliminator, Afterburner, Recycler periode. Andere tijden maar absoluut lekkere nummers die overigens op deze cd met een heerlijk positief smerige bluesy feel worden gespeeld.

Dit album verdient zeker meer aandacht hier maar voor mensen die nog wat onbekend zijn met hun werk: koop eerst een verzamelaar, hoor de verschillende sounds en ga dan voor dit live-album: dan waardeer je ZZ TOP vast nog meer!

Ik ben zelf wat bevooroordeeld: ik bezit al hun albums inclusief alle verzamelaars..... Maar een beetje reclame maken voor deze band moet kunnen

avatar van ricardo
Deze beluister ik nu net even weer, maar deze blijft gewoon magistraal goed, zo goed zelfs dat ik hem uit respect nu zelfs even een tijd op 1 in mijn mu.me top 10 wil hebben. Waarschijnlijk is dit wel een blijvertje in mijn top 10. Nu alleen nog ZZ-Top nog een keer live in het echt zien, want dat lijkt me echt super toe.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Een La Grange van 7:40 kan ook gewoon niet slecht zijn Als ik deze eens tegenkom, maar eens meenemen.

avatar van ricardo
Nog steeds maar weinig animo voor deze plaat zie ik nu. Jammer eigenlijk, want het is 1 van de allerbeste bluesrock live albums die ik ooit gehoord heb, vooral de improvisaties en soms het verlagen van het tempo vind ik echt super. Meestal dan word er live in een sneller tempo gespeeld door vele bands, waardoor soms nummers live iets minder goed uit de verf komen, bij deze is daar geen sprake van, van begin tot eind gewoon een super album. Gewoon een echte musthave voor de liefhebbers van goede vette bluesrock.

avatar van heicro
Veel virtuoos gitaar geweld maakt nog geen goed optreden.
Deze live cd vond ik na een aantal nummers eentonig worden en het oorverdovende gejuich van tienduizenden in het stadion is zelfs irritant. Matig album en bovendien te gelikt en commercieel.
Voor liefhebbers van echt vette bluesrock heb ik nog wel een paar tips.

avatar van the viking
ZZ Top maakten in hun beginperiode ook prachtige blues muziek hoor gespeend van ook maar enige commerciele invloeden. Luister bv maar eens naar hun debuutalbum.

avatar van Double Deuce
Donderdag 8 oktober 2009 de heren van ZZ TOP in de Heineken Music Hall mogen aanschouwen zoals dat heet en het grappige is dat het bijna een kopie was van deze cd/dvd. OK, Texas werd Amsterdam natuurlijk
Slechts een paar andere nummers werden gespeeld maar de volgorde was zowat 99% identiek aan deze cd.

Positief is wel dat de livesound ook super was alhoewel de beste heer Gibbons qua stem wel eens betere dagen heeft gehad. Verder kwamen ook de witte wollen gitaren bij Legs voorbij, de bewegende knietjes van de beide heren tijdens Sharp Dressed Man; ach eigenlijk werd alles zowat feilloos herhaald en dat is absoluut niet slecht hoor. OK, alles wat spontaan lijkt, dat is het allemaal niet maar is dat erg? Ik vind van niet; het heeft wel wat. Het is een goed ingespeeld trio en dat hoor/zie je live zeker terug.

Live klinken de jaren '80 hits lekker vet en zo hoor ik ze graag. Ondanks de 20 nummers was het in goed anderhalf uur toch bekeken. Erg jammer want er zijn nog zoveel goede/lekkere nummers die ze hadden kunnen spelen: toen het intro van My Head's in Mississippi werd ingezet dacht ik even: "jaaaa ze gaan 'em spelen!" Maar nee, het was even tokkelen en ze gingen toch voor een ander nummer.

Afterburner en Recycler werden als album in de kast gelaten waardoor Rough Boy werd "ingeruild" voor "Need you tonight", uiteraard van Eliminator. Geen slechte keuze: beide nummers zijn goede ballads om het zo te zeggen. Maar toch..... Ik had toch ook graag gehoord hoe nummers als Stages, Sleeping Bag, Planet of Women, Give it up en bijvoorbeeld Doubleback zouden klinken met hun huidige stijl. Weg met die synthesizer toestanden die in de jaren '80 tot begin jaren '90 wel een soort van acceptabel waren en gewoon raggen met die gitaar want dat kan Gibbons als de beste! De Eliminator songs komen zeer goed uit de verf dus wat houdt ze tegen?

Anyway, het was een goed concert om bij te zijn en daarmee is Live From Texas bijna een aandenken aan het HMH concert: Live From Amsterdam....

Ik heb mijn stem verhoogd naar 5 sterren: dit is echt een live-album zoals het moet zijn; ben er ERG enthousiast over! Kopen!!!!

avatar van deek
ricardo schreef:

Live from Rockpalast, of is dat geen officieel album?
Dat optreden vind ik trouwens nog beter dan deze show, hoewel deze ook erg goed klinkt, maar rockpalast wat toch nog rauwer minder gelikt.
Heb rockpalast ooit jaren 80 op video opgenomen, helaas ooit gedeeltelijk wat overheen gespoeld, Stom!!

avatar van BB King
Double Deuce schreef:
Dat klopt inderdaad, heb ze vorig jaar ook nog in Enschede gezien, toen was de setlist iets anders maar leek nog steeds erg op deze live-plaat, is ook gewoon een fijne verzameling nummers. Ben blij dat de Blues weer lekker terug is in hun sound, dat industriële/electronische van hun latere albums is niet helemaal mijn ding. Geef mij de sound van Tres Hombres en Fandango maar.

avatar van iggy
Veel te gladde live plaat van top. Bijna nergens word er eens goed gezaagt. Alle plooien zijn in de studio mooi glad gestreken. Daardoor word het nooit spannend. Naar mijn idee moet top af en toe eens goed kraken en knarsen. Dit klinkt me allemaal veel te klinisch,lief en vooral te netjes. Waarom juist zz top voor zo'n productie kiest is mij dan ook een raadsel. Denk het publiek weg en je hebt een nieuwe best of van top. Gebeurd tegenwoordig helaas vaker en vaker. Daarom begint mijn honger naar live platen ook minder en minder te worden.
Nee doe mij maar zz top live in bijv rockpalast. Daar klinkt zz top zoals ze horen te klinken moddervet dus. En er piept en kraakt het een en ander. Plus dat ik de setlist van rockpalast beter vind. Die hits heb ik gewoon te vaak gehoord.

avatar van Karma_To_Burn
Veel nummers ken ik niet van ZZ Top maar dat de oude mannetjes nog kunnen rocken is hier wel duidelijk.
Het concert vond ik erg vermakelijk om naar te kijken, alleen de drummer zag er soms een beetje uit als of het puur een routine klus voor hem was..
De eerste keer dat ik ZZ Top live heb gezien en gehoord, maar vermakelijk was het zeker.
De beste live uitvoeringen vind ik persoonlijk: Legs, La Grange & Tush. Met andere woorden toch de meer bekende nummers, maar dat is in dit geval denk ik puur toeval.