Justice - A Cross the Universe (2008)

Frankrijk

4. Phantom Pt. 1.5
  5. D.A.N.C.E.
  6. D.A.N.C.E. Pt. 2
  7. DVNO
  8. Waters of Nazareth (Prelude)
  9. One Minute to Midnight
  17. NY Excuse
  18. Final
De 'Alive' van 2008 ?

avatar van gemaster
Lijkt me niet. Beetje flauw ook om na één studioalbum al met een liveplaat te komen. Maargoed, we gaan het horen.

Ik denk niet dat dat een maatstaaf is voor een live album, dat je meerdere studio-albums uit moet hebben voordat je een live album uitbrengt.

En dit is geloof ik ook een soort extraatje want het draait om de documentaire die ze erbij uitbrengen, tenminste dat denk ik.

vondeich
Freekje schreef:
De 'Alive' van 2008 ?

Idd en mij hoor je daarover absoluut niet klagen :D

JustaRascal
Dus.. iemand hem al gehoord?

avatar van flooriz
Het is gewoon net alsof ik weer terug ben in de HMH @ 5daysoff, erg goed!

Is hij al gelekt ?

Ik kan hem in ieder geval nog nergens vinden....

Ik ook niet.

Hij is gelekt.... al klopt de tracklist niet met deze tracklist

***Eerste Indruk***

Ik heb de gelekte versie goed beluisterd en die klinkt heel goed alleen de overgang van Phantom Part 2 en We Are Your Friends (Encore) is niet goed. Maar goed de rest klinkt prima.

Ik vind het echt een briljante CD. Sommige nummers zijn wat minder maar dat zijn voor mij eigenlijk alleen The Party en D.A.N.C.E. Nou zijn dat zoiezo al niet mijn favorieten van Justice dus dan valt het nog mee. DVNO daarentegen is ook niet een van mijn favorieten van Justice maar hoe ze die op deze CD mixen is echt briljant hij begint eigenlijk gewoon als het origineel maar hij wordt uiteindelijk zo gemixt dat ik spontaan begon te applaudiseren

Het beste nummer van de CD is duidelijk Phantom part 1.5 Zoiezo zijn Phantom en part 2 al briljant, maar de manier waarop Justice live Phantom mixt is echt fenomenaal. De complete opbouw halen ze overhoop en ook de bass is briljant gemixt, echt een topnummer

We Are Your Friends hebben ze ook vet geremixed want opzich is het nummer misschien een beetje saai geworden want ze draaien hem praktisch altijd. En We Are Your Friends begint ook gewoon zoals altijd, maar dan knallen ze er opeens een rockklassieker (geloof ik, want ik kan me de naam niet herinneren maar hij komt me heel bekend voor) overheen en hierdoor klinkt We Are Your Friends opeens heel anders.

De afsluiting van de CD is ook echt meesterlijk, het nummer heet dan misschien Final, maar het is eigenlijk gewoon hun remix van NY Excuse van Soulwax gemixt met hun remix van Master Of Puppets van Metallica en die samen gemixt knallen echt enorm, echt een meesterlijke afsluiter.

Al met al een hele vette live CD, de nummers van Justice komen dan ook live veel beter tot hun recht. En al helemaal als Justice ze gewoon allemaal door de 'gehaktmolen' haalt en weer bijmekaar stopt, briljant.

Maar goed elke briljante CD heeft ook zo zijn eigen minpunten, zo ook deze. De twee grote nadelen vind ik eigenlijk ten eerste het publiek. Opzich vind ik het niet erg dat er publiek op een live cd te horen is, vond bij Alive helemaal niet erg. Maar op deze CD hoor je zelfs als ze het refrein van Phantom Part 2 erin knallen het publiek erboven uit schreeuwen, beetje jammer. Het zou natuurlijk kunnen dat dat soort dingen verholpen zijn op de officiële CD zelf, want dit is natuurlijk een gelekte versie. Het tweede nadeel vind ik dat hoewel Justice de nummers briljant mixt ze soms de intro's heel lang maken of opeens de muziek laten wegvallen en weer opnieuw met een opbouw beginnnen dat haalt toch wel een beetje de flow uit het geheel.

avatar van j0ey-
flooriz schreef:
Het is gewoon net alsof ik weer terug ben in de HMH @ 5daysoff, erg goed!
ik had precies hetzelfde! wacht met smart op de dvd

avatar van KampF
Erg fijne liveset, en werkelijk geniaal hoe DVNO gemixt wordt inderdaad Tja, je moet ze eens in het echt gezien hebben...

avatar van KidChino8
om de een of andere reden heb ik moeite om live cd's 5,0 te even, maar dit is wel bangelijk gewoon

Ollie
Ben erg benieuwd hierna, eens pindakazen!

Poppekontje
Oei, zo op het eerste gehoor, wat klinkt dit lekker.

avatar van Ploppesteksel
Klinkt inderdaad erg goed. Nog maar een paar keren luisteren aleer ik een score geef.
De tracklist lijkt mij hier wel verkeerd te zijn...

avatar van Zwammer
Op de één of andere manier vind ik dit nauwelijks opwindend.. misschien ben ik een beetje Justice moe!? 2.0*.

JustaRascal
Ik vind er helaas niet veel aan, ik stoor me aan het publiek en het klinkt me niet scherp genoeg. Ik hou dan ook niet erg van live albums. Wel doet het me denken aan het optreden in HMH en dat was erg vet.

tuktak
live? ze knutselen gewoon met ableton dacht ik zo?

avatar van MacManus
Dit zijn nog echte rocksterren! Die docu is echt te grappig. Weinig lijn in te ontdekken maar hilarisch beeld van hun tournee, meesterlijkste deel is wanneer Xavier naast die een Red Hot Chillie Pepper dude gaat zingen Moet je zien. In de melkweg laatst waren het weer meesters, hun shows zijn altijd fantastisch!

Poppekontje
Lekker hoor dit. Kan niet tippen aan Alive, maar dat is ook wel een bijna onmogelijke opgave natuurlijk. Dikke voldoende waard.

Ik denk dat ik dit uiteindelijk toch beter vind dan Alive om eerlijk te zijn. Alive is werkelijk geniaal alleen Justice maakt meer de muziek waar ik mezelf echt ik kan vinden, dat heb ik bij Daft Punk minder.

avatar van Ploppesteksel
Rammstein in We Are Your Friends
Kan het nog beter ?

Ploppesteksel schreef:
Rammstein in We Are Your Friends
Kan het nog beter ?

Dus toch

Zo, dit is inderdaad wel even een geniale live cd. Het publiek is vooral de eerste nummers irritant, daarna heb ik er gelukkig niet zo'n last meer van.

tuktak
cd valt toch nog meer tegen na vaker beluisteren. publiek staat waarschijnlijk zo hard om de muzikale activeiten iets te verbloemen. De setup van justice doet anders vermoeden, peperdure apparatuur achter het grote podium met het herkenbare kruis, dat justice zo kenmerkt. Daar kun je in principe ontzettend vette dingen mee doen, maar niet bij justice. Beetje pielen met wat standaard voorgeprogrammeerde samples is wat ze doen. Natuurlijk ziet niemand dat, want ze zijn weggedoken achter een gigantische decor, waarschijnlijk om de dubieuze reden dat niemand dan ziet wat ze doen. Al met al ontzettend jammer, de mogelijkheden met zulke apparatuur zijn gigantisch. De sfeer is leuk die ze creeeren, daar doe je het dan ook voor, want muzikaal en dj technisch gezien is het wel een beetje genant om dit live te noemen.

Hahah, ik denk niet dat het echt relevant is om te discussieren over het feit of je deze cd wel een live-cd mag noemen omdat ze maar wat met samples pielen en dus niet echt live spelen. Ik denk dat het meer gaat om het feit of het gewoon vet klinkt of niet.

Ik bedoel ik geef je groot gelijk dat ze waarschijnlijk maar wat met samples pielen en dat ze nou niet echt live spelen. Maar dat doet er voor mij zeker niet toe omdat het gewoon heel briljant klinkt en het een geweldige show is, zeker als je er zelf bij bent geweest en met deze cd dat gevoel voor een gedeelte weer terug kan halen.

tuktak
dat snap ik wel, maar het is natuurlijk een beetje raar als mensen die het studioalbum goed vinden, hier roepen dat het lekker klinkt. ja nogal logisch, het is immers bijna hetzelfde. alleen dan met wat geschreeuw van publiek erbij, een slechtere geluidskwaliteit (wie wil dat nou niet hè), en wat suf samplegepiel.
en dat er dan lyrisch over het mixen wordt gedaan; dat is gewoon een kwestie van thuis goed voorwerk doen, en ableton doet dan de rest. dat kan ik bij wijze van spreken iedereen met een iq boven de 70 leren in 1 uur tijd.

tuktak schreef:

Ja dat vind ik altijd zo'n kul argument. Doe dat dan en verdien er miljoenen mee zou ik zeggen.

tuktak
ik heb het over het mixen. daar is niks kul aan, blijkbaar ken je ableton gewoon niet...