Primal Scream - Echo Dek (1997)

Label: Creation

1. Living Dub (5:30)
  2. Duffed Up (3:09)
  3. Revolutionary (5:20)
  4. Ju 87 (5:46)
  5. First Name Unknown (5:01)
  6. Vanishing Dub (4:51)
  7. Last Train (6:22)
  8. Wise Blood (5:15)
  9. Dub in Vain (3:10)
avatar van dj maus
Doet bepaald niet onder voor 'het origineel', Vanishing Point, al is het amper te vergelijken. Remixer Adrian Sherwood haalt heel de dub-historie uit de kast. De deurbel van Joe Gibbs, de immens lage bromstem van Prince Far I etc.

Fantastische plaat!

Ik was verslaafd aan Vanishing Point destijds, maar deze heb ik nooit geluisterd. Toch wel erg benieuwd naar... Staat het nummer Trainspotting hier nog op in één of andere gemuteerde vorm? Dat was al flink dubby van zichzelf.

avatar van dj maus
Last Train is de dub van Trainspotting.

avatar van sinterklaas
Maar dit is toch geen reguliere album?

definieer 'regulier'

avatar van matthijs
net als zoiets als Doe Maar's Doe De Dub?

Het lage gemiddelde verbaast me wel wat, dit is toch een heel fijne dubplaat. Gisteren voor een paar euro opgepikt uit de uitverkoopbakken van Concerto. Begin nu aardig compleet te raken wat Primal Scream's studio-albums betreft.

Wise Blood vind ik de vetste track.

avatar van The Seeker
Sinds kort eigenlijk pas echt serieus met Primal Scream bezig. Dit vind ik van alle cd´s toch wel de beste. Mooie beats en het klopt gewoon. Kan ik kort over zijn dus 4,5.

Dit album was mijn eerste interesse in dub, steengoede plaat!

avatar van matthijs
matthijs schreef:
net als zoiets als Doe Maar's Doe De Dub?

Deze week - 5 jaar na dit bericht zonder reactie - maar eens aangeschaft! Binnenkort luisteren!

avatar van henkiev
Heerlijke plaat!