Jimi Hendrix - Hendrix in the West (1972)

Label: Polydor

1. Johnny B. Goode (4:45)
  2. Lover Man (3:05)
  3. Blue Suede Shoes (4:26)
  4. Voodoo Chile (7:49)
  5. The Queen (2:40)
  6. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1:16)
  7. Little Wing (3:14)
  8. Red House (13:06)
  9. I Don't Live Today * (7:21)
  10. Spanish Castle Magic * (10:14)
  11. Fire * (3:58)
Ik heb mijn cijfer verhoogd naar 4,5*, maar dat betreft wel het complete concert wat ik nu op dubbel LP heb. Wat een vreemde keuzes maakten ze ooit in 1972. Drie krakers weglaten: I Don't Live Today, Fire &
Spanish Castle Magic en wel drie aardige nummers op de LP zetten: Johnny B. Goode, Lover Man & Blue Suede Shoes. Waarvan Lover Man nog de beste is, naast de twee aardige covers.

Gelukkig is inmiddels dus het hele concert beschikbaar, waar een gemotiveerde en enthousiaste Jimi Hendrix op te horen is. Eindelijk weer terug in Engeland zegt hij, en begint met het volkslied. Little Wing is een erg sterke versie, van Red House vraag ik mij af of dit niet de beste is die ik live van hem heb gehoord. Wat een fantastische uitvoering is dat. Tot slot mogen het lange Spanish Castle Magic en natuurlijk Voodoo Chile er zeker ook zijn. De dubbel LP is om niet te missen.