N.A.S.A. - Spirit of Apollo (2009)

Label: ANTI-

5. Way Down

met RZA, Barbie Hatch en John Frusciante

6. Hip Hop

met KRS-One, Fatlip en Slim Kid Tre

7. Four Rooms, Earth View
  8. Strange Enough

16. The Mayor

met The Cool Kids, Ghostface Killah, DJ AM en Scarface

17. N.A.S.A. Anthem
RedLightCityBoy
Ziet er zeer interessant uit.
Tom Waits op een track met Kool Keith

tuktak
snelgeteld 41 gastartiesten

avatar van Gyzzz
Hu Dat is nog eens een bonze verzameling gasten.

Als het een werkelijke samenwerking is (en geen gesample), moet dat nummer met Tom Waits en Kool Keith wel track van het jaar worden

avatar van Kos
Kos
Eens! Een track met David Byrne en Gift of Gab mag er ook wezen trouwens.

Nooit van gehoord overigens, N.A.S.A.

avatar van thomzi50
Ja had hier een paar maanden geleden al over gelezen op State. Daar staat:
De bedoeling van N.A.S.A (North America South America) is om muzikanten uit verschillende genres bij elkaar te brengen.

avatar van pascal83
Een aantal nummers (waaronder Spacious Thoughts) is al te luisteren op http://www.myspace.com/northamericasouthamerica

Harco
Tom Waits, David Byrne, Ghostface Killah en Santogold samen op één album, hoe gek wil je het hebben? Haha.

RedLightCityBoy
E-40 is dan weer minder, dat wel.

Harco
Ik heb het over diversiteit binnen de muziek. Niet over goed of slecht.

Overigens zie ik er ook net Seu Jorge en John Frusciante tussen staan.

RedLightCityBoy
Het was eigenlijk iets wat me negatief opviel, had niks met de diversiteit te maken.

avatar van Jorge-E
Harco schreef:
Ik heb het over diversiteit binnen de muziek. Niet over goed of slecht.

Overigens zie ik er ook net Seu Jorge en John Frusciante tussen staan.

Over diversiteit gesproken.

Raar dat dan juist Kanye West als enige de enige (gast)artiest is.

Mayne
Die track is met Kanye, Lykke Li en Santogold en is inmiddels ook al te beluisteren. Klik hier. ("Gifted" censored version)

Een erg vreemd, maar zeer interessant project trouwens.

avatar van hiphopisntdead
Ik kijk hier echt naar uit! lijkt me erg apart en hopelijk ook vernieuwend.
Deze man Record veel Def Jux Nummers en mixt ze ook af, ook heeft hij Bad Card Van Mr Lif's I Phantom Geproduced dacht ik, kan ook een andere NASA zijn

avatar van Osiris Apis
Die jij bedoelt is Nasa (zonder puntjes) van The Presence.
Deze N.A.S.A is een duo, bestaande uit Squeak E. Clean en DJ Zegon.

avatar van hiphopisntdead
ah okee, ik begon t al vreemd te vinden toen ik zag dat t een dj team was.
maar bedankt

avatar van Yamato
Leuk projectje. Ik denk niet dat ik het helemaal geweldig ga vinden maar het initiatief is gewoon al heel gaaf. En wie weet hebben we het wel over de verrassing van 2009. Ik ga hier in ieder geval naar luisteren.

tuktak
whachadoin? en money en gifted vallen wel wat tegen, album lijkt mooier dan het wordt vrees ik. retecommerciele producties.

avatar van snatchNsteal
Ziet er aardig gruwelijk uit.

modernvideo
Ik heb hem gedraaid tot nummer 6, maar het is gewoon niet mijn muziek. Ik had zelf wat oude stijl hiphop verwacht na het horen van spacious thoughts, maar dat was het dus jammergenoeg niet.

geen stem.

avatar van Pooiertje
Ik heb net het nummer Hiphop beluisterd, klinkt goed en een erg mooie videoclip en Slim kid Tre, dan bedoelen ze toch die van The Pharcyde?

avatar van Rhythm & Poetry
Dit album heb ik nu eenmaal beluisterd, op voorhand had ik er al weinig vertrouwen in dat dit een geslaagd album zou worden. En het is inderdaad niet om over naar huis te schrijven, simpelweg omdat het gros van de producties mij niet lekker in de oren klinkt. Een hele zooi gastartiesten stelt teleur (of is al vanuit zichzelf slecht) en slechts zelden is de combinatie productie/rap/zang de juiste. Neemt niet weg dat er zo nu en dan wel iets te genieten valt, zo vind ik de bijdrages van Gift of Gab, Fatlip en Del the Funky Homosapien wel om te genieten. Onder andere deze bijdrages weten een absolute blamage te voorkomen.

avatar van Timmovitsch
Lijkt me een dope album, ben benieuwd naar de bijdrage van Chali 2na en Fatlip.

Dj2Jelle
Ik ben bij dit album vooral benieuwd naar de producties

bowi01
juist dope.. vooral de tracks met david byrne, heel geniaal. juist de diversiteit is goed. zijn ietwat funky beats, niet erg digitaal. daarom komen misschien sommige mc's niet goed tot hun recht

zeer goed album.
vooral gifted, watchadoin, strange enough, way down en spacious thoughts zijn toppers.

(is ook te luisteren op de 3voor12 luisterpaal als album van de week)

RedLightCityBoy
Op zich is N.A.S.A. (North America, South America) een leuk, origineel project. Grote namen uit verschillende genres komen samen op een hiphop productie. Dit kan goed uitpakken, maar dit album is toch echt iets te chaotisch. Ook is de productie grotendeels erg simpel en zonder veel variatie. Toch is het erg leuk om een reeks legendarische mc's terug te horen. Ze zijn allemaal wel goed, maar het wordt bijna nergens van erg hoge kwaliteit. Op Way Down verrast RZA toch wel voor mij. Zijn rhyme bouwt lekker op tot een ultiem hoogtepunt met een (Enter The 36 Chambers) niveau qua flow. Het nummer met Tom Waits is ook een leuk nummer. Verder zijn het allemaal net iets te commerciële, simpele nummers met te veel eentonige simpele refreintjes waardoor zo'n groot project, wat ik al verwachtte niet erg positief uitpakt. Desondanks leuk om 2 keer te hebben beluisterd, maar daar blijft het ook wel even bij.

avatar van Taxman
Dit is na Animal Collective en U2 wat mij betreft de derde plaat van 2009. Het gegeven is op zich al erg cool.
Buiten dat zijn de songs op zichzelf ook gewoon goed.
Stuk voor stuk met hoogtepunten: People Tree, Money, NASA Music, Hip Hop, Gifted, There's a Party en Watchadoin'.
Het is bij dit soort projecten ook altijd leuk om te kijken wie er bijvoorbeeld nog meer bij had kunnen zijn: Beck, Dave Sitek, Outkast zijn er bijvoorbeeld drie die op dit album niet zouden misstaan. Maar ja al met al is dit gewoon een erg cool album.

avatar van Jorge-E
Amai, dit klinkt goed zeg. Had hem gedownload omdat ik hem zag liggen in de winkel (ik koop nooit meer blind trouwens) En ik wou weten of ik hem misschien moest gaan halen. Ik heb zo het gevoel van wel.

Relax
Ooh Kanye West rap weer gewoon hier.