The Other People Place - Lifestyles of the Laptop Cafe (2001)

Electronic / Dance
Label: Warp

1. Eye Contact (5:30)
  2. It's Your Love (7:31)
  3. Moonlight Rendezvous (7:07)
  4. You Said You Want Me (4:23)
  5. Let Me Be Me (7:46)
  6. Running from Love (5:50)
  7. Lifestyles of the Casual (5:29)
  8. Sunrays (8:15)
avatar van T.O.
Mooi en sfeervol album, dat ook coherent klinkt. Het is allemaal een stuk subtieler dan de gemiddelde Drexciya-track, maar heeft daardoor niet minder impact.

Uitschieter is het prachtige "Let Me Be Me".

avatar van Weirdo Wizzy
Na dit album is nu Neptune's Liar onderhevig aan een luisterbeurt en dan zit ik zo de berichten hierboven te lezen, blijken ze van dezelfde makers te zijn. Het heeft inderdaad wel wat van elkaar weg

Dit album deed op het eerste gehoor wat eentonig aan. De beats zijn vrij klinisch, de geluiden variëren niet heel erg, en oh ja...nagenoeg alle nummers begin vrijwel hetzelfde. Echter, dit in combinatie met die melodieën, die ook vaak een beetje hun eigen weg volgen, maakt dat het wel lekker speels klinkt. Dan is het juist wel lekker dat het album een homogeen geluid heeft. De nummers zelf herbergen genoeg moois en lopen mooi in elkaar over. Van die piano in 'Running from Love' kan ik bijvoorbeeld erg genieten. De eer voor het prijsnummer van de plaat gaat wat mij betreft uit naar 'Moonlight Rendezvous'.

4 ster