Fun Lovin' Criminals - Loco (2001)

Label: EMI

1. Where the Bums Go (2:57)
  2. Loco (3:53)
  3. The Biz (3:01)
  4. Run Daddy Run (3:45)
  5. Half a Block (4:19)
  6. Swashbucklin' in Brooklyn (3:45)
  7. Bump (3:42)
  8. Microphone Fiend (5:32)
  9. My Sin (3:36)
  10. Underground (4:46)
  11. She's My Friend (3:34)
  12. There Was a Time (4:41)
  13. Dickholder (2:30)
  14. Little Song / Kill the Bad Guy (8:45)
avatar van Ronald5150
Bij dit derde studioalbum van Fun Lovin' Criminals heb ik toch gemengde gevoelens. De eerste helft van "Loco", zo pak en weg tot het nummer "Microphone Fiend" is typisch Fun Lovin' Criminals. Het geluid is erg vergelijkbaar met hun eerste twee platen en bevat die aanstekelijke en tongue-in-cheek mix van rock, funk en hip-hop. Het openingsnummer "Where the Bums Go" doet overigens meer punk aan, maar de toon is wel direct gezet. Maar de tweede helft van "Loco" klinkt toch anders. Het tempo is langzamer, lomer en de energie lijkt weg te zijn. Ik heb daarom meer moeite om "Loco" uit te luisteren. De hoogtepunten zijn wat mij betreft "Run Daddy Run", "Swashbucklin' in Brooklyn" en "Microphone Fiend". "Loco" bevat een goede eerste helft, maar zakt daarna toch teveel in, waardoor er een krappe voldoende overblijft.