Papa Roach - Getting Away with Murder (2004)

Label: Universal

1. Blood (2:58)
  2. Not Listening (3:12)
  3. Stop Looking (3:10)
  4. Take Me (3:28)
  5. Getting Away with Murder (3:14)
  6. Be Free (3:20)
  7. Done with You (2:54)
  8. Scars (3:30)
  9. Sometimes (3:10)
  10. Blanket of Fear (3:24)
  11. Tyranny of Normality (2:42)
  12. Do Or Die (3:24)
  13. Harder Than a Coffin Nail * (3:28)
  14. Caught Dead * (3:04)
  15. Take Me [Live] * (3:29)
Heerlijk, geweldig album!!! Goede combinatie van de wat hardere nummres van 'infest' en de rustigere van 'lovehatetragedy' vooral 'blood', 'not listening', 'take me' en sometimes' gaan er goed in hier:)

Idd een goed album. Alleen jammer dat ie niet zo goed is als Infest. Ze zijn softer geworden. (schijnt ook dat Jacoby van de drank EN de drugs af is :S) Ik hoop niet dat ze deze lijn voortzetten en hun volgende album gewoon weer lekker knallen wordt zonder compromissen!

Onlangs was ik mijn oude video's aan het checken. Daar stond een p roach optreden op (concert in Nederland), ten tijde van het eerste album. Beginperiode dus. 'Infest' draaide ik destijds kapot. Ik ben ondertussen wel geëvolueerd als muziekbeluisteraar. Maar het zal me altijd doen denken aan mijne 'jongen tijd'. Toen ik nu metal het van het als dit, het van het vond.

Dat optreden was wel okee. Gewoon keihard rocken, en het publiek doen entertainen en lachen. Dat straalde van dat optreden af.

Sindsdien ging het minder.
Het laatste album heb ik zelf nooit volledig beluisterd. Het kan ook aan het ouder worden liggen:)

Scars en Do Or Die zijn 1 van mijn lievelingsnummers! Ook Not Listening, Sometimes en Be free zijn goed. 4*

avatar van Haveaniceday
Goed album van ze alle nummers zijn ongeveer even sterk wat mij betreft.

brecht geers
ah , papa roach valt goed mee maar op een of andere manier komt het er noit van dit album te draaie.
ik heb deze cd al 2 jaar en ik heb hem denkek nog maar 5 keer volledig uitgeluisterd. Volgens mij komt dat door te weinig afwisseling in hun liedjes

toch 3.5 *

slapkoekske
getting away with murder is een van de beste nummers ooit gemaakt, dat durf ik hardop te zeggen, heerlijk album en 100 keer zo goed als zijn voorganger loverhatetragedy maar niet zo goed als infest

bro
Ik heb enkel dit album en voorlopig heb ik er genoeg van papa roach.
dit beteknd niet dat het een slecht album is , zeker niet maar ben wat bang dat de andere mij niet zullen boeien.
misschien zal ik hun nieuwste album aanschaffen maar daar zal het dan bij blijven hoor.

De liedjes steken aardig in elkaar, ze ijn niet echt eentonig zoals Brecht Geers zegt maar het is eerder de zang die soms monotoon klinkt waardoor spijtig genoeg het gitaarwerk naar de achtergrond schuift.
enkel bij getting away with murder, Take Me en Not Listening is daar geen sprake van.

avatar van Snowblood
bro schreef:
Ik heb enkel dit album en voorlopig heb ik er genoeg van papa roach.

Hun nieuwe album kun je gerust aanschaffen die is minstens zo goed als deze. Ik vind dit album tot dusver hun minste. Heb hem nu al 5 keer beluisterd en kan op de een of andere reden maar moeilijk wennen. Hier kom ik dus nog op terug.

Berichten verplaatst naar Papa Roach

En wat berichten over dubbele accounts verwijderd.

Snowblood schreef:

en dan toch 5 sterren?

joeri592
not listening take me en scars vind ik de beste drie

Ravenous
Niet meer zo leuk als een paar jaar terug maar kan dit nog altijd redelijk goed aanhoren. Vind dit denk ik wel hun beste.

ElsenaarMetal
Ik moet zeggend dat dit album in tegenstelling tot TPS wel tegenviel.
Ik kocht TPS eerst en daarna deze. En je kunt het op twee manieren zien.
TPS een grootte verbetering ten opzichte van GAWM.
of GAWM is een zware tegenvaller.
het album is opzich ook wel wat kort, nog geen 40 minuten.
Toch vindt ik hem niet heel slecht, er staan wel goede nummers op.
neem GAWM zelf, Not listening, Scars zijn sterke nummers, toch kent TPS meertop punten.
En ondanks het ongeloofelijke lage cijger dat het nieuwe album krijgt ga ik hem toch maar eens aanschaffen, BloodHateTragedy durf ik niet aan.

ElsenaarMetal
Oke ik moet bekennen dat ie toch wel erg vet is!

joeri592
ik vind deze juist duidelijk hun beste, bloodhatetragedy is inderdaad geen topper maar she loves me not moet je toch even luisteren!

ElsenaarMetal
Ja dat nummer ken ik wel, en is inderdaad wel vet!

joeri592
er zitten gewoon geen skipnummers op deze plaat!

1) zéér goede opener!!
2)wauw...
3)goed nummer
4)vraag niet waarom, maar dit vind ik echt zo'n lekker meeblernummer!
5)één van de beste nummers op de cd
6)goed nummer
7)ook gewoon erg goed
ietwat rustiger dan de andere nummers, maar toch o zo vet!
9)goed nummer
10,11)de mindere nummers maar alsnog wel lekker om aan te horen
12)zeer goede afsluiter van deze prachtplaat!

deze verdient vind ik de zeldzame *****

11 vindt ik juist wel vet=D

joeri592
hij is wel goed, maar minder dan de rest vind ik, heeft iemand mischien een tip van een band die ook dit soort muziek maakt??niet te soft maar ook geen keiharde metal waar alleen maar in gegrund word?

Ravenous
Lostprophets is misschien wel iets voor jou.

joeri592
bedankt, ik zal het proberen

joeri592
de eerste paar nummers die ik gedraaid heb klinken iniedergeval goed, bedankt ravenous

ElsenaarMetal
Ken je Breaking benjamin al?

joeri592
nee, ben nog niet echt een rockkenner, ben pas een maandje 14 ik luisterde eerst altijd die slechte top 40 muziek, ik bne nu een beetje aan het onderzoeken wat ik echt goed vind, papa roach is tot nu toe echt het hoogtepunt, helaas is mijn broer(musicman13) nog steeds bezig met alleen maar top 40 muziek, beyonce rihanna, je begrijpt het wel.

breaking benjamin zal ik ook zeker is proberen elsenaarmetal!

joeri592
lol je hebt je top 10 zo te zien weer veranderd elsenaarmetal?? bullet for my valentine kende ik wel al goed, goede band

ElsenaarMetal
Doen doen persoonlijke favoriet hier.
(zie profielplaatje)

joeri592
vind je getting away with murder toch maar wel beter al tps

ElsenaarMetal
ja stiekem wel, ze rocken allebei keihard maar kan toch lekkerder los gaan op Getting Away than Tps. ze zijn beide trouwens beter dan Metarmorphosis, die trouwens ook niet al teslecht is.

joeri592
lol, minder dan een week geleden zei je nog dat deze erg tegenviel in vergelijking tot tps, maar ja dat heb ik soms ook als ik het album wat ik het eerst had veel gedraaid heb en dan is de eerste luisterbeurt van het 2de album wat je gaat luisteren vaak slechter