The Fall of Troy - Phantom on the Horizon (2008)

Label: Equal Vision

1. Chapter 1: Introverting Dimensions (10:50)
  2. Chapter 2: A Strange Conversation (4:42)
  3. Chapter 3: Nostalgic Mannerisms (7:51)
  4. Chapter 4: Enter the Black Demon (5:36)
  5. Chapter 5: The Walls Bled Lust (8:08)
avatar van Gajarigon
Op alle eerdere albums was het traditie om te eindigen met een lange mothafucker van een nummer. Wel, dit album is één grote mothafucker van 37 minuten. Ongelooflijk heerlijk!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Inzending in onze topic Het Metal Album van de Week vanwege collega Guardian of Isis. Zou ik dit hiervan gehoord hebben zonder onze topic? Neen. Zou ik dit aanschaffen? Waarschijnlijk wel. Heel creatieve muziek, liefst met tekstvelletje in de hand, vereist de nodige aandacht. Deze heeft dat gekregen, vele draaibeurten, in de auto, op het werk, in de mp3-speler. De cleane zang doet mij soms denken aan de zanger van Coheed & Cambria, maar het sporadische geschreeuw vind ik hierop niet passen. Ik hoor (of het moet zijn dat ik potdoof word) wel stukken van Coheed & Cambria, maar voor de rest vind ik wel origineel: bijzonder druk, bijzonder veel breaks maar het ik kan hier wel hebben.