35007 - Liquid (2002)

Label: Stickman

1. Tsunami (11:06)
  2. Crystalline (7:50)
  3. Evaporate (5:53)
  4. Voyage Automatique (13:24)
avatar van jeltel
35007 of 'Loose' voor de ingewijden. Een bijzondere band. Vooral instrumentaal is het geweldig. En het hoogtepunt daarvan ligt in dit album.

Tsunami is ook echt een tsunami van muziek. Het komt en gaat, tot het zich helemaal terugtrekt en je denkt dat het nummer is afgelopen. Om je vervolgens rot te laten schrikken met de Tsunami die overkomt.

De piepjes dragen wat mij betreft juist bij aan de geweldige sfeer van dit album.

Hoogtepunt voor mij? Zo'n beetje alle baslijnen. Hoe vet zijn die? Ook live kwamen die goed over. Met Michel Boekhoudt en een prachtige Thunderbird IV basgitaar.

Eeuwig jammer dat deze band niet meer live optreedt. Wordt ook lastig zonder de piepjes meneer Mark Sponselee. Monomyth komt in de buurt, maar is het toch niet.

35007 is wel de band die ervoor zorgt dat als een album iets met The Void en Pieter Kloos te maken heeft ik gelijk geïnteresseerd ben.