Otep - House of Secrets (2004)

Label: Capitol

1. Requiem (2:41)

2. Warhead (3:29)

met Joey Jordison

3. Buried Alive (3:42)

met Joey Jordison

4. Sepsis (3:30)

met Joey Jordison en Greg Wells

5. House of Secrets (4:02)

met Greg Wells

6. Hooks & Splinters (3:33)

7. Gutter (1:02)
  8. Autopsy Song (3:43)

9. Suicide Trees (6:26)

10. Nein (4:14)

11. Self-Made (3:40)

met Joey Jordison en Greg Wells

12. Shattered Pieces (6:42)

Prachtig Metal Album

Ongeveer 2 jaar geleden had ik voor het eerst gehoord van Otep, ik heb toen onmiddelijk Sevas-Tra gekocht, onwetend hoe het zou klinken. Na twee jaar staat Otep zeker in mijn top 5 van favoriete bands en op 1 in mijn top 5 van matalbands. House of Secrets vind ik beter dan Sevas-Tra, ook zijn de videoclips veel prachtiger; kijk maar naar de ongeloofelijke clip van Warhead. (zeker de moeite om eens te downloaden of te bekijken op hun site www.otep.com). Hoewel mijn favoriet otep nummer Blood Pigs is, vind ik dit album beter.

avatar van Confessor
Er worden maar weinig (metal)albums uitgebracht die werkelijk iets met je gemoedstoestand doen...
Dit album grijpt je vast en laat je niet meer los!
Net als "River runs red" van Life of Agony is dit album een soort hoorspel, het eerste hoofdstuk maakt je deelgenoot in een lesje "hoe ros ik iemand adequaat af", direct gevolgd door het nummer Warhead waarin je de aantrekkelijke Otep Shamaya makkelijk aan zou kunnen zien voor een man.
Ze grunt er vrolijk op los en deelt haar zieleroerselen vol overgave met haar luisteraars.
Dit is ook gelijk de kracht van Otep, ze fluisterd de ene keer erg ingetogen en brult de andere keer vol overgave.
Op het eerste gehoor bespeurde ik invloeden van Slipknot, bij vlagen net zo moddervet en geniaal.
Maar het meest bizarre aan dit album is toch wel het feit dat je langzamerhand word overvallen door een onbehagelijk gevoel...
Ergens is het misgegaan met Otep, waarom is ze zo kwaad?
Denk overigens niet dat je een nonstop rampartij staat te wachten als je deze cd opzet, snoeihard word afgewisseld met redelijk rustige "sfeermakerij".

avatar van james_cameron
Op het album staan een aantal sterke songs met ongelooflijk vrouwelijk brulwerk, maar de 'hoorspel-achtige' nummers zijn aan de saaie kant en halen tegen het einde van de schijf het tempo finaal onderuit.

HOUSECAT schreef:

ik vind blood pigs ook beter, dat komt bij mij wel grotendeels omdat ik het liedje blood pigs leerde kennen door de clip op mtv2 te zien. het clipke van blood pigs is dan ook (naar mijn mening) een pak beter dan warhead hoor

Diepgaande metal, nog dieper dan Sevas Tra. Ben benieuwd naar de volgende cd. Met die topmuzikanten om dr heen kan het volgens mij alleen maar een topplaat worden.

Burzum
Eén van de betere female fronted metal bands. Grijpt je direct naar je keel... 3*

avatar van SlipKorn
Ge-wel-dig album, ik hou wel van dit soort depressieve muziek, lekker schreeuwen, goed album!

bro
deze cd moet je in zijn geheel beluisteren of hij is bijna waardeloos. luister hem als geheel en je bekomt een vreemd maar prachtig album uit! 4*

avatar van Snowblood
Mag ik vragen hoe jullie aan dit album zijn gekomen?

Ik kan deze en de opvolger nergens vinden (en dan zoek ik ook nog met zoekmachines zoals Elcheapo)

Groeten Stephan

bro
soulseek en met het simpele limewire pro vind je ook wel wat.

Als je Creditcard hebt kom je hier
ale een heel eind. Anders gewoon iemand vinden die m voor je besteld en dan terug betalen. Kheb t zie ik ook alleen nog maar op mn pc staan, maar kweet denk ik wel een plaats waar ik t kan halen.

avatar van Snowblood
Ja ik download eigenlijk nooit muziek, moet alles origineel hebben.
Alleen met muziek hoor haha!

Maar bedankt.. Creditcard, maak ik geen gebruik van. Ik zal het een collega vragen.

Cheers!

bro
amaai, dat zal dan ook kostelijk zijn. als tiener die nog van zakgeld moet leven is dat helaas niet mogelijk

ThirdEyedCitizen schreef:

Vertel

Of Waaghals (heb ik in ieder geval Sevas Tra wel zien liggen ooit maar niet meegenomen) of Kroese, beide in Nijmegen. Zeker weten doe ik dat niet en ik acht de kans in de Waaghals echter ook groter. Die zaak zit overigens ook nog in Arnhem.

ThirdEyedCitizen schreef:

Heb in Nijmegen gewoond, ken Kroese ,maar ik
probeer het bij Plato, kijk of ze hem daar kunnen bestellen.

Dit schijfje is me toch wel heel wat waard

Thanx anyway!

Had naar me geluisterd. Waaghals had er nog 1. Hij is officieel echt out of print, dus je moet geluk hebben en hem nog ergens vinden. Ik be dus erg blij dat ik hem wel heb kunnen krijge nog.

bro
nu jaa, al bij al staan der toch maar 2nummers op die écht goed zijn. toch wat weinig lijkt me.
drastisch verlaagd naar 2*

hmmmm ach. dat moet jij weten zal ik maar zeggen. Niewe plaat ale es gehoord dan?

bro
yup. ik ken alle cd's van otep. hun niewste vind ik een pak beter dan House Of secrets maar Sevas Tra en Jihad zijn dan op zich weer een pak beter.