Sirenia - An Elixir for Existence (2004)

Noorwegen
Label: Napalm

1. Lithium and a Lover (6:33)
  2. Voices Within (6:52)
  3. A Mental Symphony (5:25)
  4. Euphoria (6:35)
  5. In My Darkest Hours (6:04)
  6. Save Me from Myself (4:14)
  7. The Fall Within (6:48)
  8. Star-Crossed (6:28)
  9. Seven Sirens and a Silver Tear (4:45)
geweldig

Lekkere metal, oa bandlid van tristania en de sfeer gaat terug naar tristanias eerste album. Mooie klassieke invloed, lekkere stemmen, niet teveel grunts en redelijk rustige muziek. Ook erge mooie vrouwe stemmen afgewisseld door mannenstemmen. Aanrader voor mensen die houden van bands als therion en tristania

avatar van Gothica
Een pittig stukje metal, heerlijke CD en een goed klinkende band. De grunts zijn erg goed en komen voor op de juiste momenten, alleen de zangeres bevalt mij wat minder, ze zingt goed alleen is het absoluut niet de beste in de Gothic metal, naar mijn mening dan. Verder moet je deze CD echt niet tevaak opzetten want dan is de kracht er van af. Wel is de muziek prachtig. Sirenia is in tussen een band die veel zangeressen heeft gehad dus ik ben benieuwd naar de andere. Naar mijn mening zijn hun oudere albums de beste. Waaronder deze dus ook. Ik heb vernomen dat de latere CD's een beetje pop werden. Dat zal voor mij een grote afknapper zijn.

avatar van Gothica
Ik vind 3,5 te laag voor dit album dus een 4,0 is meer terecht. De muziek die is gewoon zo goed in elkaar gezet. Waarschijnlijk wordt dit in de toekomst een 5,0.

avatar van Gothica
Langzaam maar zeker gaan we richting de 5,0 toe want nu ik hem weer luister is een 4,0 echt te laag. Deze muziek verrast je telkens weer en verliest op langere termijn zijn power niet. Voor nu is deze CD bij mij een 4,5. Als het zo doorgaat komt die 5,0 zeker!

avatar van Gothica
Ik vind dit album toch nét niet perfect genoeg voor een 5,0. Morten Veland probeerd hier At Sixes and Sevens te evenaren, en dat lukt net niet. At Sixes and Sevens is toch net dat ene stukje perfecter en ietsje beter. Toch is An Elixir for Existence een zeer overtuigend en sterk album en bewijst Morten Veland zich voor de 2e keer met Sirenia! Iedereen die dit luisterd zal versteld staan van alle dingen die in de mix zitten.

avatar van james_cameron
Net als het debuut een gevariëerde plaat, met complexe maar zeer genietbare metalsongs. Veel bombast en dik aangezette koorzang, maar dat komt de sfeer van het geheel alleen maar ten goede. Vergeleken met de meer recente albums heel weinig vrouwenzang, maar dat is geen gemis.