Buffalo Springfield - Buffalo Springfield (Collection) (1973)

Label: ATCO

1. For What It's Worth (3:00)
  2. Sit Down, I Think I Love You (2:30)
  3. Nowadays Clancy Can't Even Sing (3:26)
  4. Go and Say Goodbye (2:19)
  5. Pay the Price (2:35)
  6. Burned (2:14)
  7. Out of My Mind (3:05)
  8. Mr. Soul (2:35)
  9. Bluebird (9:00)
  10. Broken Arrow (6:13)
  11. Rock & Roll Woman (2:44)
  12. Expecting to Fly (3:29)
  13. Hung Upside Down (3:24)
  14. A Child's Claim to Fame (2:09)
  15. Kind Woman (4:10)
  16. On the Way Home (2:25)
  17. I Am a Child (2:15)
  18. Pretty Girl Why (2:24)
  19. Special Care (3:30)
  20. Uno Mundo (2:00)
  21. On the Hour of Not Quite Rain (3:45)
  22. Four Days Gone (2:53)
  23. Questions (2:52)
Pieter Paal
Dubbel-album met o.a. die lange versie van 'Bluebird'.

Stijn_Slayer
Waarom staat er bij nummer 22 'undefined' ?

avatar van IntoMusic
Dit album bezit ik niet, maar heb een vraag over de versie van Bluebird die hier opstaat. Ik heb gister de bootleg "Sell out" gekocht en daarop staan 4 long versions van Bluebird:
- Extended version, stolen from Stephen Stills home (9:03)
- live in Huntington Beach, CA 1967 (9:23)
- live in Dallas, TX 1968 (10:45)
- alternate extended version w/ Neil Young overdubs added later (from an acetate) (9:38)

Welke versie staat op deze collection-album? Overigens is deze verzamelaar natuurlijk veel vollediger/ uitgebreider dan Retrospective, maar helaas nergens op cd te verkrijgen . Natuurlijk heb je weer overtreffende trap met "de boxset".

@Stijn: als het goed is, is de undefined track "Four days gone". Althans, dat geeft Wikipedia en verschillende review sites aan. Aangezien ik het album niet zelf heb, kan ik het ook niet bevestigen.

Stijn_Slayer
Ik heb zelf ook al die versies, en daarom nooit de moeite genomen om deze plaat op te zoeken.

Volgens mij is het deze: Extended version, stolen from Stephen Stills home.

Die komt qua tijdsduur ook overeen.

avatar van IntoMusic
Thanks! Die versie is ook qua kwaliteit het beste. Wel een erg gave versie, wat toch vreemd is dat deze niet op de boxset is gezet.

Stijn_Slayer
Eén van de grote kritiekpunten van veel fans op de box inderdaad.

avatar van ArnoldusK
Heb deze op vinyl gekocht en (dit wist ik van tevoren) helaas ontbreekt de tweede plaat (dus vanaf 'Expecting to Fly').
Iemand die deze toevallig heeft liggen?
(Even deze smiley toevoegen zodat het niet te serieus wordt opgevat: )

avatar van brandos
Als we het over de grootste bands uit de jaren zestig hebben dan is het meestal the Beatles versus de Stones danwel the Beach boys. The Buffalo springfield hoort echter zeker bij dit illustere rijtje, al worden ze door het grote publiek zeker niet op die waarde geschat. Voor minder doe ik het echter niet. Zo'n beetje ieder nummer is raak, de band bulkte met Stephen Stills, Neil Young en Richie Furay van het songschrijverstalent (vlak vooral die eerste niet uit, hier zeker zo goed op dreef als Neil Young). Wat een schitterende en volstrekt authentieke mix van blues, folk, country, rock en wat-niet-al. Rauwheid en melodieusheid zijn perfect in balans. En bij Buffalo Springfield hoef je geen melige of zoetsappige missers te verwachten zoals 'Yellow submarine' of 'Oh-bla-di-bla-da' bij de Beatles.

avatar van harm1985
Ik snap de verafgoding van de 9 minuten durende versie van Bluebird niet. Het is het eerste voorbeeld van de megalomane grootheidswaanzin van Stephen Stills. Iets waar hij, vaak onder het toeziend oog van camera's of een en groot publiek, niet zelden aangewakkerd door een grote hoeveelheid coke, later vaker last van kreeg. Point in case: Long Time Gone op Woodstock, America's Children op 4 Way Street en de tour van 1974 (CSNY) en 1976 (Stills-Young Band).

Geheel terecht van de Buffalo Springfield Box Set af gelaten, had de flow totaal verpest. En toen hij de kans had om het op zijn eigen box, Carry On te zetten heeft hij het ook nagelaten.

Verder natuurlijk een vrij complete verzamelaar, beter dan Retropective, maar uiteindelijk overtroffen door What's that Sound.