DeWolff - DeWolff (2008)

Label: REMusic

1. Fishing Night at Noon [Single Edit] (3:44)
  2. Gold and Seaweed [Single Edit] (3:47)
  3. Yellow Rat Magic Blues (5:07)
  4. The Thrills That Come Along with the Landing of a Flying Saucer (7:31)
  5. Fishing Night at Noon [Full Version] (4:09)
  6. Gold and Seaweed [Full Version] (5:26)
avatar van Chronicles
Geweldig,
Deze drie jonge rakkers nemen je hélemaal mee terug in de tijd van de Hippies! In hun geluidsgolf wordt je meegevoerd naar "hogere machten", een grote ontdekking.
Live zijn deze jongens zelf nog actiever als op het album, met jams van wel 15 minute, echt een genot!

avatar van De-noir
Mwah, live is dit inderdaad wel tof, maar op plaat niet echt enerverend. Seventies rock met een scheurend Doors orgel. Gaat me vrij snel vervelen. Vooral de zang is niet speciaal. Maar de bandleden zijn nog jong inderdaad, dus wie weet wat de toekomst nog gaat opleveren..

avatar van BenZet
Erg leuk plaatje, en als ze zo doorgaan en verder ontwikkelen kan dit wel eens heel wat moois worden!!

avatar van Cygnus
Live is dit inderdaad heel tof, maar deze EP klinkt alsof de vaders van de bandleden na 1970 nooit meer een nieuwe plaat in hun platenkast hebben gezet.

avatar van trebremmit
Ik houd wel van wat bluesrock maar dit is een beetje veel van hetzelfde en vooral erg simpel, nergens enige originaliteit en de zanger heeft een vervelende stem.

avatar van BenZet
Kan de kritiek wel begrijpen, maar je moet niet vergeten dat dit Ep'tje gemaakt is door gassies tussen de 14 en 17 jaar oud. Moeten nog zo veel ontwikkeling mee maken. En dat geeft ook aan waarom de stem nog wat zeurderig is. Is het goede muziek? Mwuah, tis niet bijzonder en zeker niet vernieuwend, maar ik blijf erbij, dat als deze jongens zich verder ontwikkelen en hun roots trouw blijven er echt wel eens wat moois uit kan komen!

avatar van Bartjeking
Inderdaad best knap wat deze jonge gasten hebben gemaakt. Doet mij goed dat de volgende generatie het hammond-orgel ook nog weet te waarderen. Het natuurlijk allemaal niet hoogstaand of origineel, maar ze zijn jong en net als bij de death letters zal ik ze nauwlettend in de gaten houden want talent hebben ze zeker. Zou misschien een Nederlandse variant van Wolfmother kunnen worden, maar je kunt je afvragen of dat de bedoeling is.

Zijn hammond is oudere dan die ik heb(ingebouwe leslie . Dit klinkt toch erg tof.

Vette plaat zeg. Vooral dat-lange-nummer-met-die-lange-titel. Ik hou wel van een paar toffe jams, laat ze dit maar eens leuk uitwerken op een langspeler.

De zang aan het begin van Gold and Seaweed doet me trouwens erg denken aan The White Stripes. Niks mis mee natuurlijk. Bij vlagen doemt ook wel de naam Wolfmother op. Leuke referenties, ik zie hier wel toekomst in.

avatar van vigil
Cygnus schreef:

Gister live gezien in mijn eigen dorp en dat was echt geweldig. Dat die jonge ventjes (2 nog leerplichtig!) dit soort muziek kunnen neerzetten. De hammond uit 1970 klonk als nieuw (dat is een compliment ) en de gitaar scheurde alle kanten.

Ik was al bang dat dit op plaat moeilijk te vangen zou zijn. Dat klopt ook maar dan is het zeker nog niet slecht en die 6,99 die ze er voor vroegen meer dan waard. Ben benieuwd naar wat de toekomst hun en dus ook ons zal brengen.

Schipluiden?

avatar van vigil
obsessed schreef:
Schipluiden?

Waar anders

Ah even gekeken, u komt uit de buurt

avatar van Slowgaze
Live fantastisch? Neen, ze kunnen zeker spelen, maar liedjes bakken lukt ze niet echt goed. Minste optreden dat ik op Appelpop heb gezien.

avatar van fanpurple
Vond het optreden dat ik in de Patronaat gezien heb het voorjaar erg goed zeker als je bedenkt dat het nog maar tieners zijn. Vanavond ga ik weer naar ze kijken in de P60.

avatar van fanpurple
Het was een geod concert in de P60 in Amstelveen. De nieuwe cd komt volgende maand uit, ik ben erg benieuwd

avatar van heicro
Vanavond bij DWDD gezien. Ik vond die Deep Purple sound toch wel heel leuk om te horen.

Heb ze daar ook gezien.
Klonk erg veelbelovend gelijk wat meer van ze opgezocht.
Ik hoop dat deze band nog veel gaat bereiken ben benieuwd naar hun nieuwe cd.

avatar van Doc
Doc
Vond het ook wel goed klinken.
Alleen die zanger was ik niet zo van ondersteboven.
Het zijn allemaal ook nog broekies, dus misschien moet die baard nog wat indalen.

avatar van heicro
Met dit ep'tje gaan deze jonge jongens 40 jaar terug in de tijd. Naar de bluesrock van Deep Purple, Led Zeppelin en Uriah Heep.
De mij zo geliefde hammondorgel is prominent aanwezig en de nummers zijn stuk voor stuk heel aardig.
Hun nieuwe cd is inmiddels uit en naar verluid erg goed. Ik ga dit veel belovende bandje in de gaten houden.

Joy
leuk bandje maar toch wat te gemakkelijk

men leunt voornamelijk op die populaire sound en thats it

magoed, zijn broekies dus mogen nog veel leren

avatar van Hendrix4live
Weet iemand hoe duur deze is in een cd-zaak? (bijv. Plato, Concerto, Fame, Plaatboef).

avatar van Running On Empty
Hendrix4live schreef:

Bij BOL is deze EP nu 8 Euro excl verzending.

avatar van Hans Brouwer
heicro schreef:
Ik vond die Deep Purple sound toch wel heel leuk om te horen.
Ik raak zo langzamerhand enigszins uitgekeken op Deep Purple. Let wel: op de laatst verschenen reguliere Deep Purple albums wel te verstaan. Maar nu is er dan DeWolff. De heren hebben goed geluisterd naar de succesalbums van Deep Purple. Ik wens DeWolff een lange carriere toe en nu maar hopen dat "DeWolff (2008)" slechts een voorproefje is .

avatar van Hans Brouwer
Joy schreef:
Leuk bandje maar toch wat te gemakkelijk. Men leunt voornamelijk op die populaire sound en thats it.
Komt er weer eens een leuk, fris, goed, vernieuwend album uit, krijg je dit soort vervelend gezeur . "DeWolff (2008)" is een klasse rockalbum. Zo jong en dan met zo'n album op de proppen komen. Hulde!!

avatar van philtuper
Hans Brouwer schreef:

Ja, maar om 't album vernieuwend te noemen gaat ook wel ver!
Tis gewoon een heerlijk album van een stel jonge gasten die met veel enthousiasme en plezier samen muziek maken. Live ook aanbevelenswaardig. Opvolger Strange Fruits is trouwens ook goed, beter zelfs denk ik.

Holwerda
Erg leuke plaat met vier mooie nummers. Je krijgt al een mooi plaatje van wat deze band zou gaan brengen met hun debuutalbum. Vooral The Thrills That Come Along With A Flying Saucer is heel erg vet!

avatar van B. Hayen
Enorm goed, nog beter als je kijkt naar de leeftijd. Deze jongens zijn zeker en vast goed op weg. Ik heb ze de eerste keer gezien in "De wereld draait door", waar ze het publiek helemaal meekregen met 'Gold and Seaweed'.
Deze knapen wil ik graag eens live aan het werk zien!

avatar van Halloween
Hans Brouwer schreef:

Nou Hans, onze Deep Purple Guru, wat denk je, Ik ben ook een groot Deep Purple fan, en net wat jij zegt hun laatste albums zijn naar mijn mening ook ver onder het Deep Purple gehalte.

Maar deze nieuwe heren Dewolff, volgens mij word het tijd voor Deep Purple hun kroon over te geven aan deze jonge heren, die zoals jij al zegt het genre weer helemaal nieuw leven in blazen.

Ik heb de heren live gezien op Bevrijdingsfestival Groningen, en ik werd gewoon weg geblazen door deze heren, zo jong zoveel passie voor het muziek dat zij produceren, is er dan toch weer hoop voor echte goede stevige rock, en dan de Hammond die door deze heren weer helemaal terug word gebracht, wat mis ik deze geweldige sound in het hedendaagse muziek.

Ik heb na deze aanschouwing gauw deze EP, en het album van de heren binnen gehaald, sinds dien heb ik deze dan ook zeer regelmatig opstaan.

45 minuten live was toch wel heel kort, binnenkort toch maar even een full-length concert van deze heren bezoeken.
Ze zijn het mij meer als waard, en dat uit Nederland, mensen we mogen trots zijn

4.5 * voor dit plaatje!

avatar van Don Cappuccino
Deze EP net weer eens een keer opgezet en wat is ie toch heerlijk! Mijn favoriet is The Thrills That Come Along With The Landing Of A Flying Saucer, dat nummer moet gewoon knetterhard gedraaid worden. Bij stond het nummer eerst op volume 20, maar het moet gewoon harder, dus aan het eind stond het op volume 28. Ik moet ze echt eens een keer live zien, de vorige keer dat ze in de buurt kwamen was ik ziek.

4,5 ster!