Coph Nia - Shape Shifter (2003)

Zweden
Electronic
Label: Cold Meat

1. The Hall of Truth (5:14)
  2. To Fix the Shadow (6:27)
  3. Lord of the Air (5:34)
  4. Prime Mover (6:51)
  5. Gnostic Anthem (5:31)
  6. Hymn to Pan (8:35)
  7. The Mirror (8:36)
  8. Stigmata Martyr (5:28)
  9. Call of the Jackal (3:36)
avatar van orbit
Muziek die erg in het verlengde ligt van In Slaughter Natives. Aanvankelijk dacht ik dat dit veel duisterder was nog, maar de subtiliteit van ISN is toch minder aanwezig hier, waardoor het juist iets platter wordt. Blijkt hoe invloedrijk ISN wel niet is geweest voor dit subgenre. Maar toch een heel mooie plaat voor de absolute duisternis-liefhebbers onder ons. Niet gemakkelijk, maar wel erg knap.

avatar van The Scientist
Ja?... is deze plaat meer dan op een laptopje een leuk simpel deuntje opzetten en er dan overheen krijsen en drummer? Ik heb dit live gezien.. en dat is echt met afstand het slechtste dat ik ooit heb gezien.. De schreeuwen kon ik niet zo goed tegen.. maar het feit dat hij gewoon een keer hoefde te klikken op zijn laptop om een nieuw nummer te starten en dan automatisch alles uit zijn laptop kwam vond ik wel heeeel makkelijk..

Ben wel benieuwd of al hun platen zo zijn.. of dat ze ook andere dingen gedaan hebben, aangezien ze er samen stonden met Troum, wat wel schitterend was.

avatar van TJN
TJN
Spijt dat ik deze plaat bij CMI besteld heb. Echt een miskoop. Het is voor mij de slechtste plaat in het rijtje van CMI zoals ik ze nu heb staan. Waar ik me het meest aan stoor is het domme gelul in het slechte Engels van de frontman. Verder vind ik de muzikale omlijsting ver onder de maat en inspiratieloos. Het komt niet vaak voor dat ik tijdens een nummer weg skip omdat dat wat ik hoor me irriteert, totaal ongeloofwaardig angstaanjagend gebral. In mijn top 10 staat een eerder album van Coph Nia wat ik echt heel goed vind maar vergeleken met dit is een schrijnend contrast.

avatar van Psycholamp
Dit album heb ik vanwege het vorige album, blind gekocht. Dat was stom.

yorgos.dalman
Inderdaad. "That which remains" was een prachtplaat, diabolisch, duister, krankzinnig. Deze "Shape shifter" kocht ik dus blindelings en ook bij mij viel dat in koude aarde. De EP "Holy war" was me ook al teveel getrommel als ik het me goed kan herinneren. Het laatste album van Coph Nia is iets waar ik me dus maar niet meer aan gewaagd heb. Zou het hier dan, helaas o helaas, toch om een eendagsvlieg gaan?