Travis - The Invisible Band (2001)

Label: Independiente

1. Sing (3:48)
  2. Dear Diary (2:57)
  3. Side (3:59)
  4. Pipe Dreams (4:05)
  5. Flowers in the Window (3:41)
  6. The Cage (3:05)
  7. Safe (4:23)
  8. Follow the Light (3:08)
  9. Last Train (3:16)
  10. Afterglow (4:05)
  11. Indefinitely (3:52)
  12. The Humpty Dumpty Love Song (5:02)
  13. Ring Out the Bell * (3:42)
  14. You Don't Know What I'm Like * (2:54)
  15. Beautiful * (3:47)
titan (crew)
Het album waarmee Travis promoveerde naar de Britse muziekeredivisie. Er zit geen enkel slecht nummer bij en dat is knap. Liefhebbers van bijvoorbeeld Coldplay en Starsailor kunnen hier eigenlijk niet omheen. 5*

avatar van Sjoerd
titan schreef:

Het album waarmee Travis promoveerde naar de Britse muziekeredivisie.

Voor mij was dat hun vorige album (the man who), dit vond ik erg maar flets tegen afsteken als ik eerlijk ben. 3,5*

titan (crew)
Okee, the man who is ook een zere puike plaat, maar deze vind ik nog stukken beter.

avatar van Leeuw
Travis maakt inderdaad mooie zoetige nummers. Moeten echter wel eens een andere richting inslaan want het wordt een beetje te veel van hetzelfde.
DVD opgenomen in Glasgow is een aanrader btw.

titan (crew)
Hun laatste cd (12 memories, eind vorig jaar verschenen) is al een stuk minder zoet.

Travisaholic!
Ik vind alles van Travis geweldig. Maar dit is toch wel hun beste album. Pipe Dreams en Indefinately zijn echt wereldnummers. Side verveelt, evenals Flowers in the Window, nooit.

Travisaholic! schreef:

Ik vind alles van Travis geweldig.

Met zo'n nickname had ik ook niet anders van je verwacht . Verder ben ik het wel met je eens, duidelijk hun beste album.

Ook ik vind dit hun beste album ! Alhoewel het niet veel scheelt met The Man who

titan schreef:

Inderdaad, ik ben Coldplay liefhebber (wie niet), en het eerste de beste nummer wat ik download van dit album, klinkt na 1 luisterbeurt al geweldig in mijn oren: Pipe Dreams ... Straks toch ook wel benieuwd naar Starsailor

avatar van Zachary Glass
Ik bedacht me vandaag dat ik deze ooit gekocht heb voor mijn grote onbereikbare liefde (*kuch* - Werther is nooit echt ver weg ten huize Zachary ).

Ik vraag me af of ze veel luisterplezier beleefde aan deze cd

Gewoon eens vragen, Zachary.

Ik heb deze Cd destijds ook aan mijn toenmalige vriendin gegeven.

En, al antwoord gehad?

Ik heb hem zelf maar een keer of twee gehoord, vond hem een beetje veel van hetzelfde na de eerste 2 prachtige albums. Sing was desalniettemin een sublieme single. Werd destijds doodgedraaid op de clipzenders, maar ging door de leuke videoclip (foodfight!) nooit vervelen.

Heb dit album, maar nog niet veel naar geluisterd. Is me niet erg bijgebleven...uiteraard ken ik wel de leuke singles.

Was het liedje met die hele droevige videoclip waarin een mannetje in een raar pak eenzaam over straat loopt ook van dit album? Of was dat een tussendoornummer?

ik ben op zoek naar het liedje met de videoclip van twee jongetjes die naar alien geluiden zoeken. welk nummer is dat? vind ik een heel leuk nummer. was dat flowers in the window?

Bloompje schreef:

Als ik me niet vergis was dat "Side".

Je hebt helemaal gelijk en overigens een prachtig nr!!!

Travisaholic!
herman schreef:

Volgens mij bedoel je de Humpty-Dumpty Love Song.. Van dit album dus..

avatar van fish
Hmmm, de al die positieve reacties verbazen me toch wat. Persoonlijk is dit zo'n cd waar ik achteraf (en al heel snel achteraf) spijt van had.
Sing klinkt als iets wat uit een begin jaren 60 musical kan komen, Dear Diary klinkt al iets waar Brenda Lee een aardige, maar bescheiden, hit mee had kunnen hebben en eigenlijk is de titel van het liedje zo'n beetje in het midden,Safe, de beste samenvatting van dit album.
Ik draai deze cd nooit meer en zou hem ook niet snel cadeau doen aan iemand (sorry, maar waar...). De rest van de titels alleen al ruiken (en smaken)naar mierzoetehoning (flowers in the window ,aaarrrggghhh).
Het was wel een heel erg veilige koers die ze namen (cruisend over de strakblauwe kalme oceaan onder een heldere hemel met hier en daar een schapewolkje). Gelukkig hervonden ze wat kracht getuige het album wat hier na kwam. Maar eigenlijk zouden ze zich voor deze cd wat moeten schamen.

fish schreef:

Maar eigenlijk zouden ze zich voor deze cd wat moeten schamen.

Nee joh......jij moet je voor deze opmerking schamen (geintje ).

avatar van Zachary Glass
fish schreef

Sing klinkt als iets wat uit een begin jaren 60 musical kan komen

Zo had ik het nog niet bekeken. Maar je hebt inderdaad een punt

Daar heb je ook gelijk in.

Het rare is - ik heb mijn popmuziek graag scherp, ik heb ze soms graag bitter geserveerd (Paul Westerberg, Elvis Costello). Maar soms - (héél soms ) - heb ik wat behoefte aan popmuziek die me een klopje op de schouder geeft. Misschien is dat mijn Flair-kant , wie weet .

En ja - ik heb hem cadeau gedaan. Het leek me op dat moment de beste cd om als geschenk te geven aan dat meisje. Ik kon toch moeilijk The Fragile van Nine Inch Nails gaan kopen voor haar?

avatar van fish
Niets mis met muziek die wat softer is. John Denver heeft geloof ik 4 sterren gekregen van me plus een uitvoerige argumentatie waarom Sunshine on my shoulders zo speciaal is. John Denver is niet bepaald scherp te noemen en de titel Sunshine on my shoulders zou zo op dit album kunnen.

Ik vind alleen wel dat er direct een groot verschil zit tussen Denver en dit Schotse bandje, namelijk dat Denver nooit een album had kunnen maken als The man who of Twelve memories. Door deze plaat uit te brengen liet Travis zich van hun meest laffe kant zien. Dit is allemaal wel heel radiovriendelijk. Helemaal geschikt om op zachte ethergolven het oor te strelen van welwillende dj's en luisteraars. Er zit niets van oorspronkelijkheid in. Ik vind het klinken als een band die zich zeker wilde stellen van het prolongeren van eerder succes. John Denver heeft in ieder geval nooit zo'n concessie gemaakt. Daar heb ik meer respect voor en maakt dat John oprechter is dan Travis met deze cd.

Als laatste: Coldplay en Travis vind ik zover uit elkaar liggen als Maria Callas en Britney Spears. De overeenkomst is dat het bands zijn met mannen, Maria en Britney zijn vrouwen, maar de verschillen zijn te veel om te noemen.

En ach, mijn vriendin vond dit ook een fijn album. Go figure!

fish schreef:

Wat een onzin zeg, dan zou dat bij "The Man Who" al het geval geweest zijn. En wat dan nog ? Er zijn zoveel artiesten die de radio met het grootste gemak halen en die daarom nog niet laf zijn.
Wees blij dat dit soort muziek de radio haalt tussen alle Britney's van deze wereld.

Wat is oorspronkelijk ? Procentueel gezien is er maar weinig oorspronkelijk binnen de muziek. Elke noot is immers al wel eens gespeeld. En dat prolongeren van eerder succes gaat wel heel vaak op hoor. Alsof bv een In Utero van Nirvana nu zo verrassend was na hun meesterwerk Nevermind (en ik kan wel meer voorbeelden noemen). Tuurlijk: ik waardeer het als bands durf tonen, maar soms is het gewoon ook goed als ze verder gaan waar ze goed in zijn. Beter dat, dan met een pretentieuze flauwekul-plaat aankomen. In dit geval vind ik het dus helemaal niet erg dat ze verder voortborduurden op het succes van "The Man Who".

Sorry hoor, maar suggereer je hiermee dat Coldplay met Maria Callas vergeleken kan worden (werd deze band niet beticht van Radiohead imitaties ?) en Travis met Britney ? Met zo'n vergelijk kan ik helemaal niks.

En ach, mijn vriendin vond dit ook een fijn album. Go figure!

Dus jouw vriendin heeft een slechte smaak omdat................ja, omdat wat ? Omdat Travis "vrouwenmuziek" is ? En vrouwen hebben blijkbaar geen verstand van muziek ?
SNURRRRRRKKKKKKKK.......................................

Kortom: ik snap best dat je dit album niks vind, maar de argumenten zijn wel heel erg krom in mijn ogen hoor .

fish schreef:

Als je dat werkelijk vindt mankeer je toch echt iets aan je oren.

titan schreef:

Als je dat werkelijk vindt mankeer je toch echt iets aan je oren.

Ik ben ook heel erg benieuwd naar deze vergelijking, echt waar !

Ik ben echt verslaafd aan het nummer Side. Wat een klasse!!!

Bloompje schreef:

Ik ben echt verslaafd aan het nummer Side. Wat een klasse!!!

Misschien wel het beste nummer van de c.d.! Echter staan er genoeg andere kleurrijke pareltjes op, maar sommige nummers zijn nou eenmaal wat minder geniaal en kleurrijk (zoals bijv. Only Molly Knows), 5,0* gaat me daarom veel te ver.

avatar van PsychoBoyJack
JonnieBrasco schreef:

Pardon ? Welk nummer?

PsychoBoyJack schreef:

Pardon ? Welk nummer?

Oops, ik zie dat Only Molly Knows een verdwaald gedownload Travis-mp3tje is op mijn schijf die tussen mijn geripte Invisible Band nummers staat. Ik vond het al zo'n raar buitenbeentje..

Side is by far mijn lievelingsnummer van Travis. Er zit zoveel waarheid in de tekst en de muziek is schitterend. Maar dit is sowieso een schitterende plaat. Nummers als Flowers in the Window en Pipe Dreams zijn ook pareltjes.