Jefferson Airplane - The Best Of (1978)

Label: RCA

1. Blues from an Airplane (2:10)
  2. White Rabbit (2:31)
  3. Somebody to Love (2:57)
  4. The Ballad of You & Me & Pooneil (4:31)
  5. Crown of Creation (2:55)
  6. Plastic Fantastic Flower (3:44)
  7. Volunteers (2:04)
  8. When the Earth Moves Again (3:53)
  9. Aerie (Gang of Eagles) (3:50)
  10. Milk Train (3:25)
  11. Have You Seen the Saucers (4:15)
  12. Mexico (2:05)
Pieter Paal
Deze compilatie heb ik als Italiaanse persing uit de Lineatre-serie in de kast staan met op de voorkant een foto tijdens een optreden.
Op deze verzamelaar nummers van de albums 'Takes off' uit 1966 t/m de compilatie 'Early flight' uit 1974. 'Plastic fantastic lover' en 'Have you seen the saucers' zijn hier in live-versies aanwezig, dus van 'Bless its pointed little head' en 'Thirty seconds over Winterland'.
Begin jaren 90 ben ik 'm ook als mid-price CD tegengekomen met weer een andere groepsfoto op de voorkant.
Er zijn inmiddels veel beter samengestelde verzamelaars van Jefferson Airplane verschenen met een veel langere speelduur. In mijn CD-collectie heb ik o.a. de dubbel-CD 'Hits' uit 1998 met werk van Jefferson Airplane, Jefferson Starship en Starship.

avatar van Knoracle
Heb deze op vinyl als Duitse persing met witte hoes en groepsfoto.
Fraaie kleine verzameling hoogtepunten van deze eigenzinnige band.
Wel wat verschil in geluidskwaliteit tussen de nummers op deze compilatie.
Verder een aardige inkijk in het oeuvre van deze Amerikanen.