menu

James Brown - The Popcorn (1969)

mijn stem
4,00 (8)
8 stemmen

Verenigde Staten
Funk / Soul
Label: Polydor

  1. The Popcorn (2:51)
  2. Why Am I Treaded So Bad (5:49)
  3. In the Middle (Part1) (3:05)
  4. In the Middle (Part2) (3:27)
  5. Soul Pride (Part1) (2:11)
  6. Soul Pride (Part2) (2:13)
  7. A New Shift (3:36)
  8. Sudsy (4:39)
  9. The Chicken (4:00)
  10. The Chase (0:29)
totale tijdsduur: 32:20
zoeken in:
avatar van west
4,5
Dit moet toch één van de albums zijn met de mooiste titel? Op James Brown Directs And Dances With The The James Brown Band The Popcorn swingt de J.B. Band er lustig op los. Wat een lekkere instrumentale funk staat er op deze plaat zeg. The Popcorn was de single van de plaat uit augustus 1968 en is ook nog op sommige verzamelaars terug te vinden. Why Am I Treaded So Bad & In the Middle zijn echt van hoog niveau. In het ook wat bekendere Soul Pride vinden we op deel 2 een mooi voorbeeld van een fantastische break, die later als sample gebruikt is. Ook dit 25e album uit 1969 van James Brown mag er meer dan wezen.

Nog even een overzicht van en toelichting bij de James Brown Band: deze band bevatte in deze periode mensen uit de Jazz wereld. James Brown was bekend om zijn vaardigheden als bandleider en schrijver om R&B en Jazz samen te brengen. Trompet speler Lewis Hamlin en saxofoon speler/keyboard speler Alfred "Pee Wee" Ellis leidden de band. Gitaarspeler was Jimmy Nolen, Maceo Parker speelde de prominente saxofoon solo's. Andere leden: trombone door Fred Wesley, drummers: John "Jabo" Starks, Clyde Stubblefield and Melvin Parker; saxofoon St. Clair Pinckney, gitaar Alphonso "Country" Kellum en bas Bernard Odum. (bron: James Brown - Wikipedia - en.wikipedia.org)

avatar van Kos
4,0
Kos
Wie verwacht hier James Brown te horen komt nogal bedrogen uit. Maar het idd weer een hele fijne en funky instrumentale plaat.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:29 uur

geplaatst: vandaag om 06:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.