Dolly Dots - Gold (1993)

3. (They Are) Rollerskating
  4. We Believe in Love
  5. Hela-Di-Ladi-Lo
  6. Dreammachine
  7. Leila (The Queen of Sheiba)
  8. P.S.
  9. S.T.O.P.
  10. Do You Wanna Wanna
  11. Do Wah Diddy Diddy
  12. All the Roses
  13. Money Lover (Bite the Dust)
  14. Don't Give Up
  15. Love Me Just a Little Bit More
  16. She's a Liar
  17. Only the Rain
  18. Unique
  19. What a Night
  20. Dolly Dots Megamix
  21. Love Me Just a Little Bit More ['93 Mix]
The Collection uit 1998 is wat uitgebreider en completer, maar of je dat nu ook echt wilt ?
Ach leuk bandje binnen het genre, maar ook wel wat tuttig allemaal.

avatar van Hans Brouwer
aERodynamIC schreef:
Ach leuk bandje binnen het genre, maar ook wel wat tuttig allemaal.

Ach aERo, wees nou eerlijk, wij jongens vonden het toch héééle leuke meisjes?? Deze cd heb ik ook in huis liggen. Ik draai 'm wel niet meer zo vaak, maar hij ligt er wel. En ik geef 'm gewoon 3* omdat ik toch wel vrolijk en soms ook wel een beetje opgewonden van de Dots werd

Marcel²
Deze verzameling is toch wel leuk alle bekende nummers op 1 cd. Jammer weer van die vervelende remixen. Toch 3*

sq
track 5 kan ik niet. Is wellicht Hela-di-la-di-lo?

avatar van El Ninjo
sq schreef:
track 5 kan ik niet. Is wellicht Hela-di-la-di-lo?

Aangepast

sq
Gelukkig dan klopt het weer. Wel, dan is dit een goede verzameling. Ik kan mensen vast wel vrolijk maken door te melden dat ik van deze 21 nummers er 18 heb.

Op single .

Wie heeft 'What a Night' nog ergens liggen, want dat is de enige uit de reguliere die ik nog mis.

avatar van musicfriek
sq schreef:

Op single .

Sq toch! Hoe komt dat zo? Je eigen singles?

sq
Eigen singles. Het is begonnen toen ik 'don't give up' kocht voor een kinderdisco. Daarna ontdekte ik hoe leuk je Love me Just a litle bit more kon mixen met You Can't Hurry Love van Phil Collins, en op koninginnedag kocht ik voor de gein Heladiladilo voor een kwartje. Toen ontdekte ik hoe leuk het was om te zien hoe de Dollydots van hoesje tot hoesje steeds ouder werden. En toen ben ik ze gaan sparen. Als Postzegels. En sommige nummers vind ik ook echt nog wel leuk. Ik ben er waanzinnig trots op.

avatar van musicfriek
Haha, leuk verhaal! Ja, toen had je die prachtige zwarte vinyl-singletjes nog..

Mijn moeder wist me te vertellen dat ik ze ook erg goed vond (kan het me alleen absoluut niet meer herinneren ).

Mijn eerste LP was in 1983. Dat was Paul Young met No Parlez. Ik twijfelde tussen die en Dolly Dots. Achteraf toch blij dat het Paul Young werd, haha.

Maar de nummers van dit Gold-album heb ik zeker al 10 tot 15 jaar niet meer gehoord.. She's a Liar is de enige die me echt is bijgebleven. Zaten ze allemaal op stoelen met bepaalde bewegingen, erg grappig.

Zal dit voor de gein eens draaien (voor 5 euro moet het kunnen lijkt me..). Eens luisteren wat die Dots-vrouwtjes ook alweer gemaakt hadden.

musicfriek schreef:
. Zaten ze allemaal op stoelen

en aldus ook op het hoesje van betreffende single met allemaal van die ontplofte kapsels.

Nou, ik ben gelukkig niet de enige die vroeger van de Dolly Dots genoten heeft. Ik vind het met tijden nog steeds leuk om naar te luisteren. Al vraag ik me af of ze alle 6 wel echt konden zingen.

avatar van Hans Brouwer
deric raven schreef:
Nou, ik ben gelukkig niet de enige die vroeger van de Dolly Dots genoten heeft. Al vraag ik me af of ze alle 6 wel echt konden zingen.
Ach wat maakt het uit of ze nou konden zingen, ja of nee . De dames zagen er destijds wel héél lekker uit . Welke man heeft nou niet zitten kwijlen voor de televisie als de dames in "Top Pop" verschenen .

avatar van FunkStar
De liedjes zijn allemaal bekend, en dus zijn daar weinig opmerkingen over te maken. Maar de verpakking is wat karig. Geen songteksten, niet veel foto's. En foto's brengen net iets extra's; ze doen oude tijden herleven. De liedjes zorgen daar natuurlijk ook voor, maar het opfrissen van herinneringen kan soms ook geen kwaad.
The dubbel CD The Collection is veel completer ook, daar staat ALLES op!

avatar van musicboy
Typisch ... de naam 'gold' ... alle flutbandjes hebben wel zo'n verzameltje ...
Maar wat me vooral intrigeert: heeft smurfin ook deel uitgemaakt van de groep? Dat wordt hier nergens vermeld!

avatar van LucM
De Dolly Dots waren, in navolging van Luv', een zeer populaire meidengroep eind jaren '70, begin jaren '80 met tal van hits.
Hun debuutsingle "(Tell It All About) Boys" was net zoals "Love Me Just a Little Bit More" en "She's a Liar" voor mij "guilty pleasures".
Net als Luv' vind ik Dolly Dots wel leuk, maar niet iets wat ik vaak zal draaien.

avatar van foxhusky
Deze cd heb ook ik eens in een uitverkoop gekocht. Een enkele keer heb ik behoefte aan overbekende, vrolijke liedjes en dan zet ik dit album op.

Ik vind de Dolly Dots niet echt te vergelijken met Luv', Babe, Doris D, enz. Heb de Dolly Dots altijd veel serieuzer gevonden dan al die andere meidengroepjes.

avatar van LucM
Dolly Dots heb ik nooit serieus genomen net als Luv' en die andere meidengroepen maar ik vind het wel vrolijk en charmant klinken. Toen ze naar Stock, Aitken & Waterman overstapten klonken ze inderdaad serieuzer, maar vond ik ze ook minder leuk.

avatar van bikkel2
Aangezien ik mijzelf wel als serieus muziekliefhebber beschouw , doe ik niet moeilijk over de periode dat ik als kind / puber de zgn foute groepjes van toen eigenlijk best leuk vond .
The Dolly Dots waren een stel frisse leuk uitziende meiden die met aanstekelijke deuntjes menigen een glimlach op de mond toverden .
Angela Groothuizen en Ria Brieffies konden zingen , de rest volgens mij niet of nauwelijks . Maar als totaalplaatje en visueel gezien was dit misschien wel de leukste meidengroep ooit in Nederland .

avatar van LucM
Ze hebben inderdaad later toegegeven dat alleen Angela Groothuizen en Ria Brieffies echt konden zingen.
Nu ja, ik beschouw mijzelf ook als serieus muziekliefhebber maar ik kan van tijd tot tijd wel genieten van 'foute' muziek als Dolly Dots. Hetzelfde met Luv', Boney M, Bananarama, Snap!, Ace of Base en Spice Girls.

avatar van Madjack71
Ach de Dolly Dots, het mag gezegt zijn; er staan hier best wel een aantal niets-aan-de-hand-vrolijke-wegwerpliedjes op. En ja ik ken ze allemaal en toch is het nog goed gekomen met mij. Een verzamelaar volstaat voor de foute muziek liefhebber.

avatar van Madonna
"Only the rain" vind ik het allerbeste Dolly Dots nummer. De andere liedjes zijn ook leuk/aardig hoor. Zo af en toe haal ik dit schijfje uit de kast. Staan genoeg leuke nummers op. Veel jeugdsentiment!

-3.5-

avatar van tnf
tnf
Op merkwaardige wijze raakte ik op YouTube een paar dagen terug verstrikt in een enorme lading Toppop-filmpjes van de Dolly Dots - ondanks dat je gezien m'n geboortejaar eerder de Spice Girls zou verwachten. Waardoor ik nu zowaar deze hele cd ken (en ook wat dingen die er níet op staan).

(Toch fijn, die internet-tv's, waardoor je op deze manier een hele avondje zonder iets leuks op de tv op kunt vullen. Eindeloos door 'gerelateerde video's' surfend, lui liggend op de bank.)

En heus, die liedjes zaten helemaal niet slecht in elkaar, ondanks een zeker 'fout'-gehalte bij met name het oudere spul - maar pretentieloos klonken ze wel weer het leukste. Misschien ontbrak het sommige van de meisjes een beetje aan muzikaal talent, maar de mensen achter de schermen wisten hun pastiches op Abba, Chic, enzovoort (tja, dat waren het natuurlijk wel...) behoorlijk kundig in elkaar te zetten. Goed gearrangeerd en zo. Met een goede schrijver en producer kom je al een heel eind.

Leila, wat ik nog niet kende, blijft op een wanstaltige manier in m'n hoofd rondzingen, zo nu en dan in een mash-up met P.S.. Goed Toppop-filmpje ook, van die laatste, met die belichting.

Pluspunt van deze cd is dat er zeer weinig van de tijd van ná She's a liar (zowaar m'n favoriet, grappig Toppop-filmpje ook) op staat. Toen ze zo'n klinisch 80's-geluid aannamen en opeens met overdreven serieuze blikken in de camera gingen kijken en zo; nogal droogjes. De filmpjes uit hun nadagen van hun carrière zette ik al snel af.

Dan toch liever de huppelende, bij tijd en wijle slecht zingende geitjes uit de oudere liedjes/filmpjes.

avatar van bikkel2
Ik vind de beginperiode ook absoluut de leukste. Lekker naief en spontaan.
Ze zagen er allemaal goed uit en dat was ook gelijk de sterkste troef.
In hun nadagen werd het allemaal veel's te geregisseerd en te serieus.

avatar van LucM
In hun beginperiode klonken Dolly Dots vrolijk, spontaan en ongekunsteld en dat was net de charme van hun hits. Naarmate de de jaren verstreken werd het steeds meer formulematig (door sommigen vertaald als 'volwassen'), zeker toen Stock, Aitken & Waterman hun producers werden. Hetzelfde probleem heb ik met die andere meidengroep Luv' maar daar trad het verval sneller in.

avatar van Dibbel
Heb afgelopen week bij een andere verzamelaar van de Dots wat gepost.
Zeker was het een leuk groepje. De dames zagen er bovendien bijzonder appetijtelijk uit en waren vroeger bij de boys onderling dikwijls wel het onderwerp van gesprek.
Na 1984 heb ik ze eigenlijk niet meer gevolgd.
Maar ze hebben zeer zeker een aantal erg leuke hitjes gehad.
Deze CD hoop ik dan maar weer morgen op een grote rommelmarkt tegen te komen...

avatar van Poeha
LucM schreef:
Dat toegeven was toch niet nodig? Dat kon je zo wel horen dat dat de enige twee waren met een mooie zangstem. Only the Rain en Don't Give Up mag ik nog steeds graag naar luisteren.