Outerspace - Blood and Ashes (2004)

Label: Babygrande

1. Intro (0:37)
  2. Brute Force (2:42)
  3. Fire and Ice (4:03)
  4. Chrome Depot (Skit) (0:58)
  5. The Revolution (3:17)

met Celph Titled

6. Cutthroats (3:31)
  7. Top Shelf (3:43)

met Sadat X

8. It Is What It Is (3:24)
  9. Gods and Generals (4:12)

met King Syze en Des Devious

10. Immature (Skit) (0:23)
  11. Chapter of Thunder (3:34)
  12. Raw Deal (4:23)
  13. Blades of Glory (3:13)

met Vinnie Paz

14. Whatever It Takes (3:47)
  15. Far Greater (3:16)

met 7L & Esoteric

16. Angels of Death (4:26)

met Immortal Technique

Improvision
wat zijn de beste tracks van dit album?

avatar van herbertwest
The Revolution en Angels of Death (met Immortal en een heerlijke productie). Een album met de volle producties zoals op Rip The Jacker en Visions Of Ghandi. Vind deze beter dan Visions of Ghandi maar kan niet tippen aan Violent By Design.

avatar van MJ_DA_MAN
Stoupe heeft toch niets geproduceerd op dit album?

eazyfan
ik denk het label en Vinnie Paz op Blades of Glory,maarja ik denk dat JMT ze gewoon steunt .

Harco
En wat heeft dit album met Jedi Mind Tricks te maken?

Uhh, op de hoes van een van hun andere albums staat "Jedi Mind Tricks Presents" en ze zitten samen met Vinnie Paz in Army of the Pharaohs.

Vind ze niet zo erg boeien als mc's , producties op eerste gehoor wel weer vet.

avatar van Oobe
hot sh!t

avatar van MJ_DA_MAN
Dit klinkt echt top, kan wel eens verrassend hoog gaan uitvallen.

avatar van MJ_DA_MAN
Echt een van de betere underground-platen van de afgelopen jaren uit het ''Babygrande-hoekje'', voornamelijk door de fan-tas-tische beats die hier worden voorgeschoteld. Minpuntje is helaas Outerspace zelf, het duo klinkt soms wat te eentonig waardoor je (heel) soms een beetje je aandacht verliest. Mochten er wat betere MC's op deze plaat rappen, zou dit echt een dikke 4,5* geworden zijn. Gelukkig zijn er een paar erg vette gastrappers. Op dit moment stem ik een dikke 4*, die mogelijk nog stijgt omdat het echt gewoon een superdikke plaat is, ook nog eens écht mijn smaak, en omdat er geen enkel minder nummer opstaat.
Absolute uitschieters:

- Fire And Ice
- The Revolution
- Top Shelf
- It Is What It Is
- Chapter Of Thunder
- Angels Of Death (beste nummer, geweldige beat plus een IT zoals ik hem het liefst hoor!)

Hopelijk kan ik hem spoedig verhogen, gezien ik zelden zo enthousiast ben geweest over een album de afgelopen tijd. Nog steeds zonde dat het niet mogelijk is een 4,25* te stemmen.

avatar van MJ_DA_MAN
Heb net even een ''clip'' gemaakt van Angels Of Death en gedropt op YouTube: klik.

Hypno
Wat een geweldig duo zijn Planetry en The Warchild toch 2 hele Zieke mc,s van een hoog niveau vooral Crypt The Warchild.

Geweldig nummer. Nu mag je ook nog een clip maken van The Revolution

En wat heeft dit album met Jedi Mind Tricks te maken?

Vinnie Paz is ook de executive producer.

avatar van D44NB
Super album!!
Lekkere flow met fijne teksten om naar te luisteren ..

avatar van wietstock
In angels of death gaat IT spijtig genoeg wel ff de boot in:
"I will never bow down to a pagan habit, like the roman gods, that were faggets named after the planets" Is het niet omgekeerd beste IT? Alleszins kan ik zijn rev cds serieus pruime, en jedi mind tricks ook, dus deze binnekort zeker eens deftig beluisteren.

Heb deze cd vandaag binnen gekregen, behalve het geweldige Angels Of Death heeft geen enkel nummer nog echt indruk gemaakt.
Maar dat is niet erg na slechts een keer luisteren.

avatar van Shelter
Far Greater is echt een vet nummer

RedLightCityBoy
Dit album heb ik nog in 2004 gehaald.
Hij komt nu weer tevoorschijn.
Toch blijft dit en goed album met name; Angels Of Death, The Revolution en Gods & Generals.

avatar van MJ_DA_MAN
Shuko steelt qua producties echt de show op deze plaat met de drie beate beats van de plaat (Top Shelf, Chapter Of Thunder en Angels Of Death). Die man is op zijn best echt een van de beste underground-producers, hij heeft ook o.a. Battle Cry en All Shall Perish van AOTP op zijn naam staan.

avatar van Shelter
ik had deze 1 jaar geleden voor 3 euro gehaald bij mediamarkt...weet niet hoeveel die nu is.
Overigens is Oh No er nu te koop voor 8 euro

Ik had hem voor 5 Euro bij fame

avatar van MJ_DA_MAN
3 euro . Zie ook wel eens dit soort platen liggen bij de Media Markt (onbekendere), maar dan altijd voor de volle mep.

avatar van Shelter
T-Love heb ik ook voor 3 euro gehaald uit zo'n bak...soms komt er wel wat leuks voorbij daar maar meestal is het ruk

avatar van MJ_DA_MAN
Zo'n soort ''bak'' heb ik in de Eindhovense locatie nooit gezien, maar eens beter zoeken de volgende keer naar zo'n bak.

RedLightCityBoy
Net als bij Fame pas...allemaal cd's voor 1 euro (alles moest op ofzo) heb daar zelfs nog Hard To Earn bij weten te krijgen

was in Rotterdam...

RedLightCityBoy schreef:
Dit album heb ik nog in 2004 gehaald.
Hij komt nu weer tevoorschijn.
Op je 11e ?

RedLightCityBoy
ja, ik luisterde al op mijn 9e voor de 1e keer Illmatic enzo (niet dat ik daar zelf op kwam) maar via m'n broers. En deze cd heb ik toen ook eens meegenomen (op m'n broers kosten)

RedLightCityBoy
Dit blijft een zeldzame plaat voor mij. Normaal gesproken kan ik niet erg veel met dit hip-hop. Dit is wel een enorm sterke plaat in die hoek die ik WEL kan waarderen. Lekkere beats en toch ook wel aardige MC's. Teksten zitten wel goed in elkaar, daar is in ieder geval tijd in gestoken. Cutthroats vind de topper van dit album!