Madonna - Music (2000)

Pop / Dance
Label: Warner Bros.

1. Music (3:44)
  2. Impressive Instant (3:37)
  3. Runaway Lover (4:47)
  4. I Deserve It (4:23)
  5. Amazing (3:43)
  6. Nobody's Perfect (4:58)
  7. Don't Tell Me (4:40)
  8. What It Feels Like for a Girl (4:43)

met Charlotte Gainsbourg

9. Paradise (Not for Me) (6:33)
  10. Gone (3:25)
  11. American Pie * (4:36)
  12. Cyber-Raga * (5:33)
  13. Music [Deep Dish Dot Com Remix] * (11:23)
  14. Music [HQ2 Club Mix] * (8:50)
  15. Don't Tell Me [Timo Maas Mix] * (6:56)
  16. Don't Tell Me [Tracy Young Club Mix] * (11:00)
  17. What It Feels Like for a Girl [Paul Oakenfold Perfecto Mix] * (7:19)
  18. Lo Que Sienta la Mujer (What It Feels Like for a Girl) * (4:44)
  19. What It Feels Like for a Girl [Above & Beyond Club Radio Edit] * (3:45)
Ik mis hier een nummer in de lijst.Na het laatste nummer "Gone''
komt nog ''American pie''. in totaal zijn het 11 nummers met een total playing time van 49.40 minuten.Wel kort eigenlijk hè,is nog geen uur.

Daarnaast is het zekers niet éen van haar beste albums.

avatar van Daan
American Pie is een waar dieptepunt in haar leven. Wat een kutnummer is dat zeg. Het is nog een cover ook.

Ik vind American Pie wel aardig, maar Amazing is wel echt een heel leuk nummer wat mij betreft.

Dit album had net nog even wat sterker en zeker verrassender geweest als ze alleen met Mirwais had gewerkt. Niet dat ik William Orbit niet goed vind, maar door de combinatie van deze 2 hinkt het album iets te veel op 2 gedachten.
Bij het hierna komende album deed ze dat wel, maar was het voor mijn gevoel een beetje mosterd na de maaltijd.
Maar hoe dan ook: Ray Of Light blijft mijn favoriet.

Erg goeie cd, heel aparte muziek, vooral Music, Don't tell me en Nobody's Perfect zijn mooie nummers, maar Madonna is natuurlijk altijd goed ! 4 sterren.

avatar van otherfool
Daan schreef:

Het origineel is wel een prachtig nummer hoor. Don McLeans versie duurt 8 en een halve minuut en eindigt prachtig als de hele band het refreintje zingt.

Een nummer, zo lees ik net, dat trouwens over de dood van Buddy Holly gaat:

ik was na ray of light music na een keer te hebben geluisterd teleurgesteld. maar das typisch madonna.. terwijl ik nog in de spiritualiteit van ray of light ronddwaalde kwam hare majesteit met dit album met de attitude been there done that zoals altijd.. na n paar keer kuisteren betrapte ik mezelf erop dat ik het steeds geweldiger begon te vinden.. " impressive instant"mag wat mij betreft in the hall of fame, dat nummer is echt alles wat ik in n nummer zoek.. heerlijk electro-poppish swingt het de pan uit zonder cheezy te worden. "nobody's perfect" en "paradise ( not for me )" zijn duidelijk de absolute slow nummers van de cd en t leuke is dat ze de meest freaky nummers van de cd zijn.. vooral paradise laat zien dat je met vervormen stemmen en weirde electro geluiden ook n fantastisch gevoelig nummer kunt creeeren. het is jammer dat "what it feels like for a girl" niet is uitgebracht op single zoals ie op t album staat want die is wel 10 x beter.. een minpunt vond ik i deserve it.. jeetje wat n saaie bedoeling! en music tja t zal best n lekkere dance-track zijn.. mij heeft t nummer nooit wat gedaan... maar still... na ray of light is dit absoluut n heerlijk album.. (maar ray of light blijft beter gna gna)

Een beetje een tegenvaller na Ray of Light, maar toch vind ik het een leuk album met een aantal mooie nummers.

Marcel²
Liieke__x schreef:
Een beetje een tegenvaller na Ray of Light

Beetje erg als je het mij vraagt. Mijn vriendin heeft deze gekocht toen. Heb deze ook een aantal keer geluisterd, maar verrast me niet. Vandaag 3 keer naar Ray of Light geluisterd en wat is die mooi. Deze valt tegen.

avatar van Hans Brouwer
Liieke__x schreef:

Ik respecteer natuurlijk je mening maar ik vind Music eigenlijk 1 van haar betere albums, maar ja who am I

Marcel²
Hans Brouwer schreef:
maar ja who am I

Hans toch

Prima plaat. Haast een feel-good album.Was ik jarenlang vrij elitair (als de massa het goed vindt, dan kan het niks wezen), deze plaat heeft me daar vanaf geholpen.

Paradise (Not For Me) is echt een vaag nummer, maar toch goed. Best goed eigenlijk dat deze soort liedjes ook naar de grote massa komen dankzij Madonna.

Davez
Aanvankelijk vond ik music en don't tell me heel goed, maar ik heb ze gewoon te vaak gehoord.

De rest vind ik 2 keer niets, behalve gone dan.

avatar van FunkStar
Hoewel het album minder sfeervol en meeslepend klinkt dan haar vorige juweeltje Ray of Light, hoort Music in iedere cd-collectie thuis. Het album opent met de gelijknamige hitsingle. Meteen daarna word je meegetrokken in het Daft-Punk-achtige Impressive Instant, een van de hoogtepunten op het album. Een ander hoogtepunt is de volgende single Don't tell me. Een gitaartje, een beat en een zeer mooie tekst maken dit nummer tot een geheide hit. Verder is Paradise nu al bijna een klassieker, net als het adembenemende Gone. Natuurlijk zijn er ook puntjes van kritiek. William orbit, die van Ray of Light een meesterwerk maakte, levert weinig inspirerends. Runaway lover hoort, qua beat en melodie, op Madonna's Erotica album thuis. En Amazing is weliswaar vrolijk, maar te 'hitparade-gericht'. Bovendien wijkt het nummer nauwelijks af van Beautiful Stranger. Waarom American Pie op dit album staat is al helemaal een raadsel, het valt hier helemaal buiten de boot. Toch blijft er genoeg moois over en Madonna maakt een ding in ieder geval duidelijk: zij is de Queen of Pop, en daar kan geen Britney of Christina tegen op.

avatar van musicfriek
Mwah, ik vind wel dat orbit (william ) zijn stempel teveel op dit album gedrukt heeft. Ik bedoel, luister eerst maar eens zijn nummer Naive Song en dan naar Nobody's Perfect. Lijken als 2 druppels water op elkaar Ik draai dit album praktisch nooit meer, ze heeft betere gemaakt. En nummers als Music en Don't Tell Me zijn letterlijk kapotgedraaid op radio en tv, die kan ik ook niet meer horen inmiddels... 3*

avatar van Madonna
Een doorsnee CD. De opener "Music"vind ik ronduit bagger. Zo overgeproduceerd! "Amazing", "Runaway lover" zijn dan wel weer sterk. Er staan een paar leuke nummers op maar het is vrij gladjes allemaal.

-3-

madonnagirl3
Een album wat ik dus NOOIT draai.
Erg saai...
Alleen music,dont tell me,impressive instant.
zijn goed..
een 2

avatar van sq
sq
Deze had ik tot vandaag nog steeds niet, omdat de bekende nummers voor mij nooit aanleiding waren voor aanschaf. Het titelnummer vind ik een van de minste nummers van haar, American Pie een slechte cover en Don´t Tell me is ook al geen favoriet van mij.

Maar vandaag vond ik - en ik sta daarin niet alleen, las ik al - dat ik voor 2 euro deze toch maar eens moest meenemen, en voor het eerst de rest eens geluisterd. Als met al is dit toch een heel redelijk album. Vooral `Paradise´ en ´Gone´ hebben mij toch heel positief verrast.

avatar van DikkeDarm
0,5
wat een "bout"cd maar omdat het madonna is krijgt ze toch nog een 0,5 maar meer niet.hij zit wel in mijn collectie maar vraag me niet hoe hij daar komt....

avatar van Hans Brouwer
Ik vind het (nog steeds) één van de beste Madonna cd's. Ik denk dat Madonna met het nummer "I deserve it" bedoeld dat ze met dit album 5* verdient. Nou, die kan ze alsnog van mij krijgen .

EVANSHEWSON
Om een 5 te geven moet het wèl perfect zijn !
Maar dit komt toch zeer close.
Een geweldig mooie plaat van ons Louiseke is dit !
Eigenlijk haast niet dan hoogtepunten
En eigenlijk is dit album minstens zo sterk als haar hooggeprezen album Ray of Light !
Favo's : Music (beste FUNK in jààààren gehoord !), Amazing, Don't Tell Me, What if Feels Like For A Girl en I Deserve it !
Prima popplaat is dit, een erg volwassen klinkende Madonna
4.5 sterren from the Belgian Jury ! **** 1/2

avatar van madanny
Na ray of Light waren de verwachtingen hoog gespannen. Toen de Single Music uitkwam was ik nog meer benieuwd naar het eind resultaat. Impressive Instant , Paradise (not for me) Don't tell me (vooral de HQ2 mixes) , Nobody's perfect allemaal schitterende nummers, maar toch vind ik deze cd geen samenhangend geheel En bij American Pie moet ook een sterretje staan trouwens, want is niet op elke cd te vinden. Nietemin een aardige collectie nummers

avatar van Frank_Smit
Als deze cd vandaag uitgebracht zou worden zou ie nog steeds vernieuwend zijn... wat ik wel jammer vind ik de single keuze... op de cd vind je de meest expirimentele dingen terug.. vooral impressive instant en paradise.. ik denk dat de meeste mensen echter dit juist te ver vinden gaan. Ze wilde impressive instant overigens ook nog uitbrengen op single maar hier heeft Warner een stokje voor gestoken. hier was zij t niet mee eens ens heeft t nummer als 2e nummer (en eigenlijk toch wel de echte openinngstrack) geperformed op haar drowned world tour.. jammer ik had hier wel n bizarre clip bij willen zien. american pie is verloren op deze cd.. hier had cyber-raga goed kunnen passen.. achteraf een b-side geworden op n single, als je de meest bizarre track ooit eens wilt horen zou je die ns moeten beluisteren.. madonna op haar meest expirimenteels!! toch n dijk van een cd.

avatar van madanny
cyber raga is te vinden op de Australische & Japanse release . Van Impressive Instant zijn er wel promo vynil's verdeeld geweest. Zwarte hoes met naam sticker in blauw. Heb hem hier liggen...

tip_of.yourstar
Geen slechte cd. Paradise (Not For Me) en Gone zijn de prijsnummers.
De titeltrack vind ik maar niks.

Father McKenzie
De titeltrack is één van de lekkerste FUNKnummers ooit, de erotiek druipt eraf...nerveus gaat het album verder met Impressive Instant, ook al zo'n knaller met hypnotische beats, Amazing, Nobody's Perfect en What It Feels Like For A Girl zijn van het beste wat we tot dan toe van Madonna hadden gehoord, wàt een klasse!

avatar van LucM
Het album is naar Madonna-maatstaven origineel en vernieuwend net als "Ray Of Light" maar minder evenwichtig en vaak ook overgeproduceerd.
"I Deserve It", "Amazing", "What It Feels Like for a Girl" en vooral "Gone" kan ik het meest waarderen, haar cover "American Pie" van Don McLean vind ik misplaatst en niet bij haar passen.

avatar van Kim008
Best een leuke CD van Madonna, maar zeker niet haar beste

avatar van papsie
Bij " Ray of light " was het even wennen aan de vernieuwde Madonna. " Music " gaat een beetje op dezelfde manier verder. Het album is behoorlijk maar idd haar versie van " American pie " is niet zo geslaagd. 't Zal ook weer wennen zijn zeker maar ook na meerdere keren beluisteren kan 't mij nog niet bekoren. Sterkste nummers zijn voor mij " Music ", " I deserve it " en " What it feels like for a girl "