Boyz in de Hood - Streetknowledge Vol 1. (2008)

Label: Streetknowledge

24. Pak Money Freestyle
  25. Leuke Prijs
  26. Niemand
avatar van thomzi50
Meesterlijke cover dit. Sowieso wel dikke tape, wat ik heb gehoord dan.

avatar van brooklyn
Hij heeft dezelfde kleren aan

avatar van Gyzzz
Precies, geniaal

Zeker een dope tape. Wel jammer dat ik een paar nummers van Hef en Ado'nis al kende. Nummers die ik nog niet kende maar wel echt dope vind: Top 3, Sneeuw, Slaap niet, Die Bitch Is Gek, Gele Trui Freestyle (vooral ook door de beat), Hoogvliet & Leuke Prijs. Ado'nis vind ik dope alleen die refreintjes erger ik me meestal aan, van die zang refreintjes. Niet Easy vind ik ook dope ft Turk, alleen ook dat refreintje erger ik me een beetje aan.

avatar van thomzi50
Sneeuw is ook wel een klassiekertje

avatar van Jorge-E
Hehehe....
Dit lijkt me wel grappig.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit ziet er erg fout uit (albumhoes + naam van de groep + tracktitels + Turk als gastartiest), daarnaast vind ik de drie heren erg overschat (eigenlijk uit het niets). Tekstueel kunnen ze niet veel en slechts bij Hef is er nog af en toe een leuke rap te bespeuren.

MAS
Was wel teleurgesteld toen ik de tracklist zag en veel nummers al kende. Had ook liever wat meer Hef gezien. Hef vind ik toch de meest getalenteerde van de 3 broers. Al hoewel Crooks ook zeker goed op weg is. Verder is het een mooie mixtape.

avatar van TheLegacy
Toch is het zo dat Ado'nis de eerste was die begon met rappen en Hef alles van hem leerde

avatar van Stapler
Ja, maar de een heeft natuurlijk meer talent dan de ander.

Hef blijft gruwelijk, donis leuk op het refrein en crooks goed op weg. Alleen wel jammer dat er zoveel buzz rond deze boys is en zo weinig nieuwe dingen uit komen. Erg benieuwd naar Hefvermogen.

avatar van Backslap
niet slecht ook niet speciaal

TheLegacy schreef:

Dat heb ik ook een keer gelezen op state of zo. In dit geval is de leerling zijn meester duidelijk ontstegen.

MAS
Weet iemand of deze ook in zo'n goedkoop kartonnen hoesje zit? Dan ga ik hem namelijk niet bestellen.

MAS schreef:

Ja klopt ik heb het ook op State gelezen vandaar

Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar alleen een mixtapje van Crooks

avatar van hiphopisntdead
MAS schreef:

gaat het niet om wat er in zit?

5 STERREN
Voor de 3 sterren uit HVT HOOGVLIET
Vandaag niet normaale show in nieuwenorr gedaan
Props naar Hef - Adonis - Crooks!! (y)

RedLightCityBoy
Heerlijke tape is dit zeg! Zelden hoor ik zo’n sterke producties op dit soort mixtapes. Zonder enige verwachtingen begon ik aan deze plaat, maar ik ben toch wel flink verrast. Muziek is voor mij goed wanneer ik het telkens weer opzet en hier gebeurde dat erg vaak. Niet alles is even sterk, maar op deze mixtape staan echt een hele reeks fantastische nummers. Boyz in de Hood is een erg fijne samenwerking van de drie broers: Hef, Ado'nis en Crooks. Elk hebben ze hun eigen specialiteiten die erg goed tot samenwerking komen. Hef vind ik een erg fijne rapper met echte swagger. Hij rapt op een fijne manier en hij weet me keer op keer te boeien met zijn teksten. Ado'nis, de Nederlandse Nate Dogg? De manier waarop hij sommige refreintjes inzingt vind ik erg fijn en als rapper doet hij het ook zeer aardig. Dan nog Crooks, tja dikke respect naar hem. Pas zestien jaar oud en dan al zo'n track als Baby Baby maken, begin daar maar eens aan Fotosynthese! Baby Baby is overigens ook mijn favo nummer op deze tape. Tekstueel blijf ik echt aan Crooks lip hangen op dat nummer en hij brengt alles op een briljante wijze over die fijne beat. Over het algemeen zijn de onderwerpen toch wel een beetje eentonig. Representen van Hoogvliet, stress, money, bitches etc. Opzich niet verkeerd maar langer dan een uur vind ik niet altijd even fijn. Verder heb ik enorm in een deuk gelegen om de parodieën van Gin N Juice en Get Money. Pak Money, en fock bitches (hoe kom je erop, echt geniaal). Al met al een leuk project, beetje eentonig maar er zit zeker potentie in. Voor nu een ruime voldoende.

TheLegacy schreef:
Ik ben trouwens ook wel benieuwd naar alleen een mixtapje van Crooks

Crooks komt binnenkort, als het goed is, met Illmatic Mixtape.
5 of 6 nummers.

avatar van dilladawg
op internet word de track "Gele Trui" betempelt als diss naar Winne, lijkt me sterk.

avatar van hiphopisntdead
tovast schreef:

Crooks komt binnenkort, als het goed is, met Illmatic Mixtape.
5 of 6 nummers.

Die was toch al op 30 april uit?

BattlePack
dilladawg schreef:

Komt door deze lines:
''De Gele trui wordt gedragen je hebt verloren, en je duisteren dagen die zijn begonnen, nigga gooi die vuisten wat lager ik heb gewonnen''

Dit wordt natuurlijk erg opgeblazen allemaal. Het zou allemaal moeten slaan op 'Pomp Die Shit!' van Winne. Crooks bracht deze track uit en er werdt meteen gepraat over een diss van Crooks naar Winne.. Toen daarna Winne een 101 Sessie dropte met daarin de line ''Grote bek net als Mic Jagger'' werd dit weer bestempeld met een dissje naar Ado'Nis.. Winne zei in een interview, dat Crooks en Ado'Nis eerst zeiden dat het slechts competatief was maar sowieso geen haat, en dat hij later toch echt wat lines ''gericht'' naar hem had gehoord. Uiteindelijk kwam Winne toen nog met een line op 'Luidsprekers':''Die kleine Crooks pushen puur, honest jullie weten dat het Methadonis'' wat ook weer werd gezien als een dissje. Zoals ik al zei het is allemaal erg opgeblazen... Snap het zelf bijna niet meer

BattlePack
In het begin vond ik dit wel lekker... Maar Hef praat alleen maar over hetzelfde.. Hood, Money, Bitches, Hoogvliet, Fok Met Me Bla Bla...
Buiten dat vind ik zijn nummers Puur, Big Boss, Luie Mannen, Sneeuw en Leuke Prijs wel vet

hiphopisntdead schreef:

Die was toch al op 30 april uit?

Ik heb geen idee, waar hij gebleven is.
kan hem nergens vinden.

avatar van ol' dirty
Hef vind ik de beste van de 3.
alle nummers van hef zijn iniedergeval echt hard!

maar naast die nummers zitten er ook wel een aantal niet echt dope tracks op.. (gek op ons, niet easy, geen stress)
en dat vind ik dan vooral vanwege ado'nis op de refreintjes
dus, ook die nummers hebben ook wel wat leuks!

Goed zeker voor een mixtape alleen is het wel een eentonige plaat. meestal is het sex drugs en geweld

MAS
Verlaagd naar 3 en dat komt vooral door Adonis en Crooks.

avatar van tovast
is dit neit uitgegeven op streetknowledge?

ja