Ennio Morricone - Red Sonja (1985)

Italië
Score
Label: Varèse Sarabande

1. Red Sonja Symphonic Suite for Chorus and Orchestra -Part I (16:44)
  2. Red Sonja Symphonic Suite for Chorus and Orchestra -Part II (18:48)
neo
Ook uitgebracht in combinatie met Morricone's score van Bloodline.

Jazzthieve
superzeldzaam deze, heb hem ene keer te koop gevonden op ebay en de prijs liep op tot de 500 dollar en de veiling was nog niet voorbij.

neo
Hou op over de verkrijgbaarheid van deze score. Ik heb zelf overigens een versie waarbij het niet verdeeld is in twee suites. Het mag een groots wonder zijn vind ik deze ooit eens bij de plaatboef of zoiets dergelijks!

Basil Poledouris deed de score van Conan the Barbarian in 1982, waarna hij ook nog twee jaar later componeerde voor Conan the Destroyer. Dat epische geluid van die twee is ook kenmerkend voor Morricone's score, maar dan op diens eigen wijze. Ironisch genoeg deed Poledouris deze niet, maar terwijl Morricone aan Red Sonja bezig was had Poledouris de film Flesh and Blood geaccepteerd (een soort van Conan achtig iets van Verhoeven).

Jazzthieve
neo schreef:

Huh wat is dat nu voor een reactie. Kan er naast zitten maar zeg jij mij hier dat ik mijn mond moet houden ofzo?

neo
Nee hoor Ik ging alleen even door over dat superzeldzame en moeilijk verkrijgbare waar jij het al over had...

neo schreef:
Hou op over de verkrijgbaarheid van deze score.

--> "breek me er de bek niet over open"

Manco
Ik heb het zoeken naar deze soundtrack opgegeven. Heb nu de bootleg versie in combinatie met de verworpen score What Dreams May Come. Beide niet meer te vinden voor een redelijke prijs...

neo
Persevance records heeft toevallig zojuist de score opnieuw uitgebracht. Je kunt de cd hier bijvoorbeeld kopen.

avatar van John Barry
Erg goede avontuurlijke soundtrack van Morricone. Ik heb de Persevance records versie beluisterd. (zie de link in het vorige bericht van neo ). Ik zal in dit bericht dan ook verwijzen naar de tracks van die versie.

De eerste track Prologue zet meteen de toon met mysterieuze muziek en koor. De tweede track introduceert de Main Title. Dit is naar mijn mening een erg aanstekelijke en goed in het oor liggende mars. Dat koor erbij maakt het ook mysterieus en episch. Dit thema komt later in de soundtrack weer aan de orde.

Een ander erg goed thema wordt geïntroduceerd in de track Temple Raid. Dit vindt ik ook krachtig thema. Het thema klinkt enigszins hysterisch maar het is ook een aanstekelijke melodie. Ook dit thema komt regelt terug in de soundtrack. Zoals bijvoorbeeld in de track Fighting The Soldiers nu ook met koor erbij wat het thema alleen maar beter maakt.

Vanna’s Death vindt ik een erg sterke track. Het begint met de main theme ( de mars ) , maar daarna wordt de muziek erg emotioneel. Erg mooi ! Dit zelfde emotionele thema komt o.a. mooi terug in de track Kalidor and Sonja.

The Chamber Of Lights vindt ik een erg mooie en mysterieuze track met opnieuw een grote rol voor het koor.

De score sluit met track 19 op een hele mooie wijze af.

Al met al vindt ik dit dus een goede soundtrack. Hierboven heb ik voor mij de hoogtepunten genoemd. Maar de soundtrack is zijn geheel zeker de moeite waard om eens te beluisteren.

4 sterren.