The Budos Band - The Budos Band (2005)

Funk
Label: Daptone

1. Up from the South (3:26)
  2. T.I.B.W.F. (2:40)
  3. Budos Theme (3:09)
  4. Ghost Walk (2:13)
  5. Monkey See, Monkey Do (6:01)
  6. Sing a Simple Song (3:18)
  7. Eastbound (3:43)
  8. Aynotchesh Yererfu (3:13)
  9. King Charles (3:09)
  10. The Volcano Song (2:50)
  11. Across the Atlantic (3:28)
avatar van sq
sq
Dat het lekker wegluistert is zeker een kwaliteit van deze plaat. Perfecte instrumentale achtergrondmuziek, deed me daarom wel denken aan de Mohawks, SAvdW van een paar weken geleden, maar dan beter afgewerkt. Behoorlijk enthousiast ben ik aan het luisteren begonnen maar uiteindelijk bleek toch het eerste nummer wel het beste en er staan nogal wat ´niksige´ nummertjes op die meteen weer verdwenen zin als het stopt zoals bij Ghost Walk.

Blijft over een plaat die wel de goede sfeer heeft, enkele sterke nummers heeft, maar intensievere beluistering af en toe toch tegenvalt omdat het voor wat betreft de soul wel wat ´gemaakt´ overkomt, iets wat ik bij Sharon Jones, zo bejubeld als ze is, ook wel een beetje heb. Desalniettemin een plaat die ik voor een klein prijsje misschien toch nog wel eens wil hebben.