...And You Will Know Us by the Trail of Dead - The Century of Self (2009)

Label: Justice

1. Giants Causeway (2:38)
  2. Far Pavilions (4:54)
  3. Isis Unveiled (6:27)
  4. Halcyon Days (6:36)
  5. Bells of Creation (5:23)
  6. Fields of Coal (3:42)
  7. Inland Sea (4:08)
  8. Luna Park (4:22)
  9. Pictures of an Only Child (4:43)
  10. Insatiable One (2:02)
  11. Ascending (4:47)
  12. An August Theme (0:50)
  13. Insatiable Two (3:02)
Antagoon
Hoewel Source Tags & Codes ook mijn favoriet blijft vind ik deze plaat wel erg sterk, eigenlijk hun beste na bovengenoemde. Er staat geen slecht nummer op. Jammer van die snobistische waas die nog altijd om deze band hangt, maar goed dat schijnt niet anders te kunnen bij deze mannen. Zolang ze dit soort platen blijven afleveren komen ze daar wat mij betreft mee weg.
Vooral de trits Isis Unveiled (met Iers aandoend refrein), Halcyon Days en Bells of Creation (aan het einde lekker dicht getikt door de drums) vind ik erg sterk en divers.

avatar van evil23
Na het verpletterende optreden van Trail Of Dead op het Motel Mozaique Festival ben ik deze cd nog meer gaan draaien en waarderen. En ik ben nu ook in het bezit van een (door Zanger Conrad Keely persoonlijk)gesigneerde tekening van de albumhoes.

avatar van Facedown
evil23 schreef:

Idem na het concert in Het Depot in Leuven: Verpletterend, Bloed & Zweet, gesigneerde tekening van Conrad en Jason.

avatar van andnino
Die Insatiable stukken lijken wel verrekt veel op de Amelie soundtrack. Of ben ik de enige die dat vind?

avatar van puppy
andnino schreef:

Ze hebben er wel wat van, maar volgens mij is het toch echt géén plagiaat hoor! Als je daar op doelde.

avatar van andnino
Wil ik ook niet zeggen, maar ik had wel een enorm deja vu gevoel

avatar van Helicon
Na het, voor mij, zwaar tegenvallende So divied, is dit toch wel weer een fijne energieke rockplaat. De energie spat van deze plaat af.

Bericht over aankomend album verplaatst naar ...And You Will Know Us by the Trail of Dead

avatar van Don Cappuccino
Na Tao of the Dead ben ik op zoek gegaan naar de andere albums en kwam ik als eerst uit op The Century of Self. Ik wil gelijk een vermelding geven aan Isis Unveiled, want dat is een niet normaal goed nummer! Voor de rest is het enorm gevarieerd, maar ik Tao of the Dead beter. 4 sterren.

avatar van evil23
Don Cappuccino schreef:

Don Cappuccino : ik kan je van Trail Of Dead het titelloze debuut, en Madonna ( mijn favoriete cd) aanraden! dat zijn de meest noisy platen die de band heeft gemaakt.

Mijn eerste Trail of Dead cd en wat een geweldige plaat is dit.
Stem volgt nog, moet hem snel weer eens gaan beluisteren.
Isis Unveiled en Fields of Coal zijn prachtnummers!

Prachtalbum, van begin tot eind. Ik geef het nu 4,5
na 3 luisterbeurten maar er komen zeker weten nog meer.

inmiddels 1 van mijn favo cd's
nu gauw de andere albums opzoeken .

avatar van Helicon
Isis Unveiled, wat een energie, wat een nummer!

avatar van Them
Na al een hele tijd in bezit te hebben gehad, nu pas de schoonheid ontdekt van dit plaatje. Album is bruisend van begin tot eind, kent geen zwakke momenten ( Pictures Of A Lonely Child, mwaah) en weet de perfecte moes te verzinnen tussen progressive en noise. Gaat nog vaak beluisterd worden.