...And You Will Know Us by the Trail of Dead - The Century of Self (2009)

Label: Justice

1. Giants Causeway (2:38)
  2. Far Pavilions (4:54)
  3. Isis Unveiled (6:27)
  4. Halcyon Days (6:36)
  5. Bells of Creation (5:23)
  6. Fields of Coal (3:42)
  7. Inland Sea (4:08)
  8. Luna Park (4:22)
  9. Pictures of an Only Child (4:43)
  10. Insatiable One (2:02)
  11. Ascending (4:47)
  12. An August Theme (0:50)
  13. Insatiable Two (3:02)
avatar van evil23
Een nieuwe release van And You Will Know Us By The Trail Of Dead is altijd iets om naar uit te kijken.Dat geldt ook voor The Century Of Self.Ik heb er goeie dingen over gehoord.Of het echter ook muzikaal goed uitpakt weten we eind Februari.10 April ga ik de band weer eens live zien op het Motel Mozaique festival in Rotterdam!

avatar van puppy
Hé! Nieuw album van Trail of Dead!
Ik ben benieuwd.

Ze komen ook naar Groningen (9 april). Jammer dat het zo ver weg is, anders had ik zeker gegaan.

Ze komen ook op Motel Mozaique, is wellicht dichterbij

Jammer dat die hoezen altijd zo lelijk zijn van deze band, maar ik ben er wel erg benieuwd naar..

avatar van Facedown
Tja, eigen artwork van de zanger altijd, dacht ik?

avatar van puppy
De meeste wel inderdaad. Alleen Worlds Apart is geloof ik niet door Conrad zelf gemaakt.

Ik heb trouwens gelezen dat dit album weer gaat klinken als de begintijd van Trail of Dead. Dat betekent dus als Source Tags & Codes en Madonna.
Hoewel ik de 2 laatste albums van ze toch ook wel heel goed vond, is Source Tags & Codes toch nog altijd mijn favoriet. Dus ik zou het niet erg vinden als ze dat soort muziek weer gaan maken.

Maarja. Ik weet zelf niet hoe deze gaat klinken en moet dus maar gewoon afwachten totdat hij uit is.

avatar van Facedown
Wel, ik zie dat Bells of Creation en Inland Sea van de EP "Festival Thyme' op dit album staan, en die klinken inderdaad wel wat meer als de Source Tags & Codes periode.

avatar van thelion
Wederom een mooie om naar uit te kijken........... Altijd interresant nieuwe release van ...and You Will JKnow Us By the Trail of Dead.

avatar van evil23
Voor de liefhebber verschijnt er ook nog een limited edition van de cd met bijbehorende dvd (met opnames van een concert uit 2008)Op het schijfje speelt Trail Of Dead bijna alleen maar songs van het debuut en Madonna!
een echte aanrader!

avatar van evil23
vandaag 2 nummers van de nieuwe plaat gehoord : De track Ascending is te beluisteren op de site www.spin.com onder het kopje mp3. En de andere track: Isis Unveiled(radio edit) erg goed! te horen op hun eigen My Space.

avatar van De-noir
Interessant, een nieuwe van deze band in aantocht. Tijd om de draad weer op te pakken. Source Tags & Codes heb ik toch altijd een erg fijne plaat gevonden.

avatar van coldwarkids
hij is gelekt.. ik ben benieuwd

avatar van evil23
Wat een waanzinnig sterke plaat weer van Trail Of Dead. Favoriete tracks zijn Far Pavillions en Luna Park.

avatar van Facedown
Klinkt weer wat steviger, en daar ben ik zeker niet rouwig om.

avatar van dilluhn
Het begin knalt er weer lekker uit net als bij worlds apart.
Goed album!

Fantastische plaat! Een stuk rauwer dan de vorige 2 albums, hoewel Worlds Apart af en toe ook tekeer ging.

Isis Unveiled vind ik misschien wel hun beste nummer tot nu toe, wat een geniaal en energiek nummer!

avatar van itchy
Beduidend beter dan de voorgaande twee misbaksels!

Hmm, misschien toch eens luisteren dan. Ik vond er na Madonna al niet veel meer aan eigenlijk.

avatar van Sammy
KNAL, BAM, kippenvel, een grijns, een knikkend hoofdje en zwiepende handjes: ik zet direct in op 4.5!!

avatar van dilluhn
Iedereen heeft het maar over madonna. Ik hoorde pas een jaar geleden ofzo van deze band en ik heb worlds apart alleen maar van deze band (en dit album nu dan). Maar als ik het zo hoor moet ik madonna zeker aanschaffen?

avatar van itchy
Ik vind Madonna nog steeds hun beste.

dilluhn schreef:

Enkel als je graag de hardere kant van Trail of Dead wil leren kennen.

avatar van dilluhn
Nou is volgens mij wel het proberen waard toch?

avatar van puppy
Ik moet zeggen dat ik deze weer behoorlijk goed vind!
Maar ik stem nog niet.

avatar van Toel
Dit is weer ouderwets goede noise achtige rock. Inderdaad een mooi live geluid!

avatar van puppy
Oh ja. Inmiddels wel gestemd natuurlijk, en ook al een aantal dagen origineel in bezit.
Ik heb er zeker geen spijt van.

In ieder geval voorlopig 4,5*

avatar van evil23
Toch wel met DVD hoop ik ? The Century Of Self nu al plaat van het jaar als je het mij vraagt!

evil23 schreef:
Toch wel met DVD hoop ik ?

Nee.
Hadden ze niet waar ik 'm kocht.
En anders was ie waarschijnlijk ook wel erg duur geweest voor mij. Ik koop normaal alleen cd's die rond de €10,- zijn, dit was een uitzondering (€18,-). Maargoed. Ik kijk ook niet echt vaak dvd's. Die blijven dan meestal gewoon alleen maar in de kast liggen...

En desnoods, als ik 'm dan nog echt een keer wil, koop ik 'm ook wel, en geef ik die van mij weg ofzo.

Maar ik geloof trouwens echt wel dat die dvd super moet zijn hoor!

avatar van evil23
Dat is wel balen ja, want met de DVD(slechts een paar euro duurder) krijg je een goede indruk hoe geweldig en hard de band live is. En Trail Of Dead speelt voornamelijk oud werk. maar het gaat om de muziek en die is bij de Texanen altijd weer goed.

Ik was erg benieuwd naar deze release omdat ik verschillende keren hoorde dat deze plaat weer teruggreep naar het geluid van Source Tages & Codes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet echt hoor... Een paar ijzersterke tracks, maar het heilig vuur zoals dat op ST&C te horen was, hoor ik hier toch lang niet overal terug. Misschien moet ie nog groeien. Ik begin met 3,5*.