Fu-Schnickens - F.U. Don't Take It Personal (1992)

Label: Jive

1. True Fuschnick (4:00)
  2. Movie Scene (4:01)
  3. Ring the Alarm (3:51)
  4. Back Off (4:15)
  5. Heavenly Father (4:39)
  6. La Schmoove (4:57)

met Phife Dawg

7. Props (5:36)
  8. Generals (3:45)
  9. Check It Out (4:55)

met Dres en Fyne

10. Bebo (3:10)
avatar van Collect Call
Heeft iemand deze cd nog liggen en die hem door wilt verkopen?! Ik zou hem graag willen overnemen als hij in goede staat verkeerd! Super cd, wordt erg goed op gespit, lekker snel en de beats zijn ook erg goed! Denk wel dat je van hun stijl moet houden. Ze krijgen van mij zeker een goede beoordeling! pCe Out!

avatar van andré
IK heb wél het cassettebandje nog op zolder liggen, volgens mij

avatar van Collect Call
Never mind, ik krijg de album binnenkort al toch bedankt

Relax
Zijn hun de eerste die F.U (Fuck You) hebben bedacht ?

Pauper
Damn wat een samples, op Ring the Alarm herken ik Rock Stars van Non Phixion (beat van Premier), dan La Schmoove waarin Step Into A World van KRS One duidelijk is terug te horen... Hele dope old school plaat met hoog niveau, soms zijn de mannen wel een beetje hyperactief a la Busta Rhymes, staat me wel aan, 4*

avatar van T.O.
Pauper schreef:

Bedoel je die Champ-sample of het Blondie-refrein?

Pauper
Ja die ja, wat ik eigenlijk bedoel is de sample die later weer door KRS en Non Phixion zijn gebruikt. Ik herkende er overigens nog wel een paar, maar kan zo niet bedenken welke tracks dat waren.

avatar van Chriz

Ring the Alarm!!!!!!

avatar van P Jay
Relax schreef:
Zijn hun de eerste die F.U (Fuck You) hebben bedacht ?

F.U. staat voor "For Unity" bij hen...

avatar van ewalk
Is die FU ook niet afgeleid van Kung FU?

avatar van snoopy
Ja man Fu-Schnickens ken ik nog, maar ik heb eigenlijk al jaren niks meer gehoord van deze gasten wat jammer nou.

avatar van Kos
Kos
Chriz schreef:
De vaders van Jay-Z's rapstijl.

dit moet je even uitleggen.

Rene1979
snoopy schreef:

Chip Fu duikt nog wel eens ergens op zoals hier

Nicolay & Kay - Time:Line (2008)

avatar van P Jay
Knotsgek album natuurlijk. Genoeg afwisseling om het interessant te houden (album duurt ook maar 43 minuten natuurlijk). Meer dan geregeld dancehall-invloed (Ring The Alarm, General, Bebo), ook een meliger nummer (Heavenly Father) maar eveneens harde pure hiphop-nummers zoals "True Fuschnick" en "La Schmoove".

Qua producties is het hier degelijk, maar het opvallendste is overduidelijk de rapstijl van de MC's en dan vooral Chip Fu, die enorm snel rapt, soms achterwaarts zelfs en hier eigenlijk wat als een kermisattractie (zoals ik al zei bij hun tweede - saaiere - album) wordt opgevoerd. Het is allemaal erg plezierig om te horen en hij heeft zeker een erg sterke flow, maar ik kan er niet altijd evenzeer van genieten.

Dit is dus een origineel plaatje uit de tijd dat MC's in New York nog écht origineel en innovatief wouden/moesten zijn om op te vallen. Het "iggity-gedoe" van Das EFX valt ook daaruit te begrijpen. De stijl van de FU-Schnickens heeft trouwens wel wat weg van de eerste van Das EFX.

Ik onthou enkele erg sterke momenten en het wonderlijke fenomeen dat Chip Fu toch wel is. Maar uiteindelijk is dit maar een middelmatig albumpje dat vooral wil entertainen en qua sfeer erg lekker begin jaren '90 klinkt.

Productie van A Tribe Called Quest, Lyvio G. en Dres (van Black Sheep, die op "Check It Out" ook een erg leuk gastvers laat horen). Maar meestal blijven de producties niet écht hangen omdat ze degelijk doch vrij standaard klinken.

avatar van Kill_illuminati
Chriz schreef:
De vaders van Jay-Z's rapstijl.

Jay-Z rapte in 91 al zo met mentor Jaz-O. True Fuschnick is ongelooflijk vet.

avatar van ewalk
Jay-Z rapte idd met Jaz maar dat was in 1990 met het nummer The Originators! Jay Z rapte toen al in die stijl dus F.S waren niet zijn leermeesters. Maar Chip Fu is wel sneller. In die periode werd het een trend om nog sneller te gaan. Zo was Tongue Twister op dat moment het snelst!

P-DawG
La Schmoove !

Wat is dit een album zeg, werkelijk fantastisch.
Echt gruwelijke samples, leuke/aansprekende onderwerpen, prima producties en een flow die ik vrijwel in geen enkel hiphop album beter vind( ik doel hiermee op de geweldige flow in het nummer Ring the Alarm).
Ik kan niet wachten totdat ik dit album op orginele schijf kan bemachtigen,want dit is toch wel een toppertje hoor!

avatar van Trephine
Vroeger hélemaal grijs gedraaid dit album.
Vandaag weer eens opgezet, en het blijft een enorm sterk, afwisselend album.

Heb de stijl van de Fu-Schnickens altijd heerlijk gevonden, en blijf het jammer vinden dat ze maar twee albums gemaakt hebben. Al is dit debuut wel vele malen sterker dan de opvolger.