Chris Clark - Clarence Park (2001)

Electronic
Label: Warp

1. Pleen 1930s (1:31)
  2. The Dogs (2:54)
  3. Proper Lofi (3:13)
  4. Oaklands (1:00)
  5. Bricks (2:41)
  6. Emw (0:37)
  7. A Laugh with Hills (3:13)
  8. The Chase (1:06)
  9. Lord of the Dance (4:17)
  10. Caveman Lament (2:47)
  11. Fossil Paste (2:09)
  12. Diesel Raven (2:53)
  13. Shrewland (2:58)
  14. Nostalgic Oblong (0:22)
avatar van Maiky
The Dogs klinkt alsof Leatherface himself met zijn kettingzaag in een vervallen, smerig kamertje tekeer gaat. Om onpasselijk van te worden. Clarence Park opent dan wel sterk met het fraaie Pleen 1930s (dat me overigens sterk doet denken aan Aphex Twin's Jynweythek Ylow), maar zodra die moodswing zich aandient verlies ik mijn interesse. En zo heb ik dat met het hele album. Proper Lofi laat me weer opveren, Bricks mag er ook zeker zijn, maar Lord of the Dance is de enige track waar ik echt blij van wordt. Alles wat hier tussenin zit gaat het ene oor in en het andere oor weer uit. Jammer, voor mij werkt de opzet van korte en abrupt afgebroken tracks duidelijk niet.