Top Notch Extravaganza (2009)

Label: Top Notch

met Yousef Gnaoui, Dio en Sjaak

avatar van pascal83
Hier te downloaden.

avatar van luc011190
Fijn deze, al is het laatste nummer wel een heel tragisch dieptepunt.
Enneh, van wie is de beat van Schouders Ophalen? ART?

avatar van Rhythm & Poetry
0,5
Oei, de mixtape nu eens opgezet en het is toch wel erg tegenvallend. Najib Amhali vind ik hier totaal niet grappig en The Flexican kan de cd niet goed aan elkaar mixen. Daarnaast zijn de remixen minder dan de originele tracks en staat er een hoop bocht op. Winne en Sticks vallen tegen met Salah Edin heb ik vrij weinig en zo blijft er maar weinig over wat ik wel kan waarderen. De live versie van Bumayé staat wel als een huis met de prachtige blazers.

avatar van Gyzzz
Najib Amhali lijkt inderdaad 5 minuten van te voren gehoord te hebben dat hij wat moest vertellen op het cdtje. Hij doet het er natuurlijk wel om, dat is duidelijk, maar het is wel zo ongelofelijk niet-leuk dat je je bijna afvraagt waar hij überhaupt ookalweer zijn populariteit vandaan heeft.

Leuk was trouwens dat we met een paar hiphopleeft-schrijvers bij de release party waren alwaar Najib de mixtape zelf zou overhandigen, maar wat bleek op de avond zelf: hij zat in het buitenland en kwam niet. Vermakelijk was het wel, maar wat nu eigenlijk de bedoeling is van deze mixtape waar bovendien bijna louter eerder uitgebracht materiaal opstaat, blijft een raadsel.

avatar van Rhythm & Poetry
0,5
Ik mocht ook komen, heb lang zitten twijfelen maar vond het niet bijzonder genoeg om voor deze mixtape naar Amsterdam te komen. Dat Najib niet is gekomen hoorde ik al van Thomas, dus ik was zeer blij met mijn keuze om in het altijd zonnige Brabant te blijven.

Alhoewel, Kempi was aanwezig

Edit. Ik kan na deze mixtape nou ook niet zeggen dat ik zo zit te wachten op Zwart Licht, deze act maakt totaal geen sterke indruk op me.

avatar van Gyzzz
Ja, er waren best wat aan de tape participerende artiesten aanwezig, maar allemaal als publiek (dat verder ook niet echt in groten getale present was), terwijl op het podium niet meer gebracht werd dan de wat anonieme draaikunsten van The Flexican en nog een andere dj.

RedLightCityBoy
Deze mixtape laat nog maar eens goed zien hoe triest
het met de Nederlandse hip-hop gesteld is.

Naar mijn idee is Top Notch in de loop der jaren steeds slechter geworden.
Het is een label waar of 'serieuze' rappers onder contract staan.
Of gewoon een stelletje clowns hun ding doen.

De Jeugd van Tegenwoordig vind ik dan nog grappig.
Maar: The Opposites, Flinke Namen en Dio lijken hun stijl soms te kopieren door ook 'grappig' en sarcastisch over te komen.
Maar dit lukt echt totaal niet.

Verder zijn er ook serieuzere artiesten (waarvan de meerderheid erg tegenvallend is). Het enige lichtpuntje vind ik: Winne en U-Niq.
Hun hebben ook mooie beats, in tegenstelling tot de meeste
goedkopen beats die het label gebruikt.

Op deze tape praat Najib Amhali de tape aan elkaar
Ik vindt hem totaal niet grappig en slecht (past enigsinds bij het label).

avatar van levenvergeten
Tja ... Er staan natuurlijk een behoorlijk aantal vette tracks op (Typhoon, Opgezwolle, Duvel, Zo Moeilijk, Zwart Licht, De Jeugd), maar toch ook wel heel veel bagger. Die hele Dio/Opposites familie is niet erg sterk, maar bijvoorbeeld die Vrouwtje is een Bitch-remix is echt dra-ma-tisch, net als dat nummer van Jayh met Willie Wartaal.

Dieptepunt in de positieve zin is die 'Deze Donkere Jongen Komt ZO Hard'-cover, die nog erger is dan in je ergste dromen. Heb flink dubbel gelegen om die track

Vervelend zijn ook die draaitafel'kunsten' van The Flexican (zet dan gewoon de nummers achter elkaar) en die Najib Amhali die helemaal niks toevoegt. Gemengde gevoelens, en ik ben benieuwd naar het debuut van Zwart Licht en het album waar die Rico/Sticks/Typhoon -track op gaat verschijnen.

avatar van R-onniej
Heb gemengde gevoelens over deze tape, er staan wel redelijke nummers op, maar niet meer dan dat. meestal pakken de mixes niet goed uit en vind ik het minder als het origineel. najib amhali hadden ze van mij weg mogen halen.

Top tracks: Controle, Wat Sorry, Nijmeegse Modo, Vanaf Nu, Je Voelt me, Bumaye, Straatkennis, Zo niet mij.

Dieptepunt: Deze Donkere jongen komt zo hard, licht van de laser, buma in me zak, 100% vooraan, datvindjeleukhé

avatar van pascal83
Hoewel Najib Amhali inderdaad erg irritant is, staan hier naar mijn mening toch zeker een dikke 10 goede en een aantal niet onaardige tracks op.

Gekkenhuis
Moet hier toch echt een bericht plaatsen over Licht van de Laser: wat een afschruwelijke sample van een dance hit uit de jaren '90 of begin '00. Bah.

Poppekontje
Rol je Raam vind ik toch ook wel erg tof hoor!
Voor de rest is het wel erg matig, Najib Amhali presteert het zowaar om totaal niet grappig te zijn, The Flexican mixt erg lelijk en er staat een hoop troep op.

avatar van R-onniej
ik heb hoge verwachting van zwart licht. ik heb ze afgelopen vrijdag gezien, 23 januari komt het debuutalbum uit: Bliksemschicht

avatar van MAS
MAS
Heb deze gewonnen op state. Slecht gemixt door de Flexican vooral bij schouders op halen gaat het irriteren. Najib Amhali die ik normaal altijd grappig vind komt hier erg geforceerd over en raakt kant nog wal met zijn flauwe grappen en el shabi -geroep. Het is Niet anders van Winne heeft er wel voor gezorgt dat ik weer uit kijk naar zijn album. Zwart Licht is ook veelbelovend.

|Joël|
Nee dit is niets voor mij gebleken, helaas... 1,0*. Hier en daar zit er een (goed) luisterbaar nummertje tussen, maar de rest wil ik zo snel mogelijk afzetten.
Er is blijkbaar weinig Nederlandstalige muziek die ik wél kan waarderen.

Relax
Gekkenhuis schreef:

Is niet eens een sample, gewoon die hele beat is overgenomen.

avatar van Stapler
Nou niet echt, dit is het origineel: http://nl.youtube.com/watch?v=p-6-50Yo4GM
Kristine W - Feel What You Want
van dit album http://www.musicmeter.nl/album/22780

Kan de sample ergens wel begrijpen (lees waarderen) maar eigenlijk wijst het erop hoe niet-creatief de heren van The Partysquad zijn.

avatar van MAS
MAS
Ik was laatst op mijn werk en ik hoorde Licht van de Laser op de radio. Wat een verschrikkelijk nummer is dat. Een combinatie van Oppositesgroupie Dio, De Nederlandse T-Pain Sjaak en de papegaai Sef. Het is toch triest dat ik dat dat nummer en Tijdmachine elke dag op de radio zijn te horen en echt getalenteerde artiesten zoals Opgezwolle op een enkele keer na geboycot worden.

Wat jammer dat die Flexican alles op professionele wijze kapot mixt (y).
Die Najib doet trouwens ook goed zijn best, wat hij op het einde van Zo Niet Mij doet is ronduit walgelijk...

|Joël| schreef:
Er is blijkbaar weinig Nederlandstalige muziek die ik wél kan waarderen.
Tis ook een mixtape hé. soort van aanduiding wat top-notch gaat brengen in 2009, ik vond het zeker leuk om te luisteren en ben hierdoor bijvoorbeeld zwart licht gaan checken.

Geen cijfer, vind ik niet nodig, mixtapes mogen eigenlijk ook niet.

|Joël|
Jawel, mixtapes zijn toegestaan zolang ze op een "geluidsdrager" zijn verschenen dacht ik. Een dergelijke Papoose mixtape ligt bijvoorbeeld gewoon tussen de cd's bij de mediamarkt, die had ik dan ook toegevoegd. Dus je kan veilig stemmen op deze Top Notch mixtape.

avatar van Timo710
Klopt, maar ik bedoel meer : dit soort releases werken gewoon niet op musicmeter omdat mensen het gaan luisteren en het als een album gaan beoordelen...

In plaats van begrijpen dat het een handjevol tracks is om mensen bekender met top-notch te maken en de bekenden warm te laten lopen voor opkomende releases.

Deze Cd is nooit gereleased als iets speciaals, het is ook helemaal niet speciaal, het is puur voor de nederhoppers die eigenlijk al bekend zijn met de meeste namen op de cd. Mensen die nederhop niet snappen raad ik deze cd zeker niet aan. Die moeten Spuugdingen maar eens gaan checken, of Binnenlandse Funk.

Hallo Allemaal, Ik vind het een redelijk album. Dio, Flinke namen, The Opposites en Sjaak vind ik goed.

Maar als je bij de Artiesten gaat kijken, word dit album niet weergeven bij de Discografie.

Hoe komt dit?

RedLightCityBoy
5* voor een redelijk album? 3* is redelijk, dacht ik...

Dit is geen album !

ja art

Props naar F F F FF FLEXICAN
maar die najib BAHHHH
hij verneukt de hele mixtape -.-

avatar van thomzi50
Gyzzz schreef:

Epic. Hoorde toen overigens al wel meteen dat ze het bij deel 2 wat serieuzer zouden aanpakken, wat afgelopen zaterdag naar het schijnt ook is gebeurd. Bij deel 3 zijn we er weer bij.

avatar van Rudie
Wat een slappe hap, zelfs zonder Najib Amhali's irritante gekakel is het muzikale aanbod weinig interessant, te veel bekend werk. Wie weet wordt deel 2 wel de moeite waard.

avatar van thomzi50
Die is al uit, hoor. Ook gratis te downloaden.