Fuck, the Retarded Girl - The Dead Horse Tapes (2008)

geen stemmen

Australiƫ
Avant-Garde / Electronic
Label: Cantankerous

1. The Dead Horse Tapes (37:07)
  2. Two Zoophiles (6:56)
  3. A Performance for Nobody (10:56)
sxesven
De meest epische F,TRG release van dit jaar. Conceptueel (titels, artwork) alvast erg intrigerend (paardenthematiek doet het bij mij goed; nee, geen abonnement op de Penny), hoewel, als ik het goed begrijp, 'dead horse' Australische slang is voor 'saus'. Evengoed gaat Kyle hier heerlijk harsh te werk; goed brute analoge harsh. In de tweede track een curieuze sample van twee (de titel zegt het al) zoöfielen (sp), die over hun ervaringen vertellen. Draagt alleen maar bij aan de overkoepelende knap ongemakkelijke sfeer. Aanrader! 4*

Sietse
ik dacht dat het geruik van dit soort hoezen binnen de noise ondertussen wel een beetje uit was...

sxesven
Retro-PE, helemaal hip. Zestig verschillende medische collages trouwens, best leuk hoor.

Nooit weggeweest trouwens hoor, zulk soort dingen. Zelfs bij de grote namen kom je zulk soort spul nog tegen. Niet bij Merzbow misschien, maar goed, Merzbow anno 2009...

avatar van Premonition
Gaat het hier over muziek of is het l'art pour l'art.

Harsh-noise.

sxesven schreef:

ik blijf het kinderachtig vinden.

Sietse schreef:

ik blijf het kinderachtig vinden.

Idem!

Noise, leuk. Maar dit is interessantdoenerij van mensen met weinig aandacht.

ZUCHT.

Google is your friend.

@Sietse: fijn om te weten.

KampF schreef:

Idem!

Noise, leuk. Maar dit is interessantdoenerij van mensen met weinig aandacht.

Flikker toch op, zeg. Dit soort tunnelvisie-gezeik, dát is kinderachtige interessantdoenerij van mensen met te weinig aandacht. Ga dan lekker over iets lullen wat je wel interessant vindt ofzo en blijf hier gewoon lekker weg.

sxesven schreef:

@Sietse: fijn om te weten.

Wees nu eerlijk, het gebruik van foto's van lijken, misvormde mensen en meer van dat soort dingen is toch gewoon infantiel.
Ik vind het zeer inspiratieloos en totaal misplaatst in de tijdsgeest. In de jaren 80 werd het als schok middel gebruikt en nu? Ik weet niet of hier iemand nog van op kijkt, ik iig niet. Althans, alleen verbazing dat ze niet met iets beters op de proppen komen qua hoezen.

Dat doe jij met jouw labeltje toch beter moet ik zeggen (van de hoesjes die ik tot nu toe heb gezien dan).

sxesven
Nou ja, infantiel, inspiratieloos. Tot op zekere hoogte (echt) ben ik het zeker met je eens; ik weet nog hoe blij ik was toen ik eens een interview met Juntaro van The Gerogerigegege las waarin hij zei dat het echt walgelijk vond om foto's van lijken op je hoesje te zetten; ben ik het ook helemaal mee eens. Evengoed is 'controversiële' thematiek (als in artwork) altijd al onderdeel van noise geweest, natuurlijk, hoewel het tegenwoordig nauwelijks meer controversieel is; inmiddels hebben we het wel gezien. Evengoed pakken deze medische collages imo best goed uit, niet zozeer als controversieel dan wel als sfeerbepalend.

sxesven
En ja, mijn eigen hoesjes zijn wel degelijk anders, want ik heb zelf dus niks met (het maken van) dit soort artwork.

avatar van KampF
WHAT DO YOU THINK OF THE DEGRADATION OF HUMAN BEINGS???

Many bands use the photos of dead body, gore for the record covers.
I hate this cheap and foolish imagination.

Maar tegelijkertijd staat hij in de studio te fappen om zijn muziek een stapje interessanter te maken _O ^

Als deze plaat trouwens net zo zielig is als die EP hoef ik em niet te horen. Die was namelijk zo slecht dat ik maar niet gestemd heb.

Is goed!

sxesven
Volg eens een cursus Noise 101...

Het woord 'interessant' (al dan niet in combinatie met 'doenerij') valt mij hier iets te vaak. The Gerogerigegege was zéér inventief en het hele ge'fap'-gedoe heeft niks met shock-factor of wat dan ook te maken, dat was gewoon de realiteit waarin die kerels zich bevonden. Voordat ze de muzikale outfit The Gerogerigegege oprichtten deden ze veel performances in gay clubs, met alle gefap vandien. Dat is gewoon een onmiskenbaar conceptueel onderdeel van die homoseksueel-exhibitionische band.

KampF schreef:

En dan roepen 'noise, leuk'? Dan heb je gewoon totaal geen voeling met het genre, mafkees. De enige reden dat het je het dan 'leuk' vindt is toch echt interessantdoenerij van je eigen kant.

avatar van KampF
Ik had ook kunnen roepen 'rock, leuk' wetende dat er binnen dit grote genre duizenden zwarte schapen zitten. Ik kan genoeg noise plaatjes waarderen, maar dit vind ik waardeloze poep. Als jij daarom vind dat ik geen feeling heb met het totaalplaatje van noise vind ik dat best

Verder vind ik JOU niet zielig hoor. Ik pak vaak platen op die jij goed vind, maar dit kan ik gewoon niet waarderen.

sxesven
Je 'grappig bedoelde' toplijstje bij het noise-toplijstjes topicque sprak anders boekdelen... Noem mij tien noise-artiesten die je met interesse volgt?

Nogmaals, als je noise 'leuk' vindt vanwege die ene halve curiositeit die ertussen zit vind ik dat reden genoeg om te zeggen dat je niks met het genre hebt. Ik vind ook wel één of twee reggae-platen goed (Augustus Pablo), maar ik vind reggae toch een kutgenre, verder, verschrikkelijk.

sxesven
En ja, KampF, ik vind jou ook lief hoor. Maar dat gezeur over noise hier op MuMe, daar wordt een mens zo moedeloos van...

tuktak
wat een lelijke cover, wat een herrie

avatar van korenbloem
Volgens mij heb ik deze ook. ( heb 2 releases gekregen van hem), en vond deze duidelijk beter dan Abuse. Meer variatie en afwisseling.

sxesven
Inderdaad minder eenvormig dan Abuse (hoewel ik dat, als wallnoiseliefhebber, niet direct een pre vind); hoewel nog zeer harsh minder een full-on noise assault.

Wat is die andere trouwens?

R_A_M_O_N_E_S
De 'Abuse' heb ik inmiddels gehoord, zijn deze er nog of al uitverkocht

sxesven
Helemaal OOP, helaas, geloof ik - je kunt eventueel Carey (Dotabata) nog proberen of wellicht een distro (Soundo Maso misschien). Binnenkort wel een nieuwe Fuck, the Retarded Girl op mijn labeltje, FxTxRxGx loves AxemRangers. Vet spul.

R_A_M_O_N_E_S
jammer, maar is dit gewoon van een NL label ofzo of niet? kan ik gewoon wat bestellen dan wat wel verkrijgbaar is en bij wie?

sxesven
Deze CD is uitgekomen op Cantankerous Records, het Australische label van Kyle (Fuck, the Retarded Girl) en Carey (Dotabata). W.b. beschikbaar materiaal; voor zover ik weet kun je Soundo Maso (Duits label en distro) proberen voor wat materiaal; Daniel heeft vast nog wel een exemplaar van deze liggen en misschien nog wel wat andere dingen ook. Ook is volgens mij de cassette met Ecoute La Merde op Underground Pollution nog beschikbaar, evenals (als ik het goed heb) de samenwerking met METEK op Monstres Par Exces. Verder in de pipeline onder meer dus de FxTxRxGx loves AxemRangers schijf op mijn label en een split met Orgasm Denial op Soundo Maso. Tevens wellicht binnenkort een tape of CDr van side project Electric Dress.

heb ondertussen Shine on Taco weten te kopen ff afwachten tot ik em ontvang

avatar van korenbloem
sxesven schreef:

Wat is die andere trouwens?

Volgens mij heet ie: "Green and Gray tromso winter" (2008)

jeko
R_A_M_O_N_E_S schreef:
heb ondertussen Shine on Taco weten te kopen ff afwachten tot ik em ontvang

Shine on Taco is geen Fuck, the Retarded Girl hoor

Maar waar is b.t.w. Shine on Taco - Roze Wolk gebleven, staat niet meer op de site?

Of ik ben vandaag super kippig!

korenbloem schreef:

Volgens mij heet ie: "Green and Gray tromso winter" (2008)

Boh, die ken ik niet :O dacht ik alles van Kyle te hebben... eens mailen maar!

Enne, Shine on Taco is MuMe-lid handsome_devil. Schattig plaatje wel, dat Roze Wolk. En staat niet meer op de site idd, is er vanaf gehaald wegens zolderkamerkarakter. Tja. Andere MuMe-leden die in het noisehoekje opereren zijn Jelle (Ikodora '65) en ikzelf (horsing).